Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,397 Members 48,004 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Sliding Input as Keyboard (SlideIT, Swype, ShapeWriter)

Tip us?
 
SteWithPDA
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 16
Join Date: Sep 2007
Default Sliding Input as Keyboard (SlideIT, Swype, ShapeWriter)

Hello,

I am looking for a replacement of the build in sw keyboard for my HD2. I liked the idea of sliding over the keyboards.

I found different sliding keyboards - the funny thing is that every company writes something about "patents" and unique

I tried already SlideIT and ShapeWriter, because both are available for testing. But it seems that swype is not available. I suppose it should just be bundled with pdas (e.g. omnia 2)

Now my questions:
- Are there other solutions available?

- How are the chances to have Swype on the HD2?

- I have stability problems with SlideIT on my HD2
(e.g. the screen area for SlideIT are not correctly drawn, and keeps
destroyd...)

Is there someone running SlideIT on the HD2 without problems?


Any other notes are welcome...

Best regards,

stefan



Links:

SlideIT (from dasur)
http://www.mobiletextinput.com/

ShapeWriter:
http://www.shapewriter.com/

Swype
http://www.swypeinc.com/
 
_scuzzy_
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2009
I contacted Dsaur (SlideIT) yesterday ; below is a section of the emai I sent .

"I have stumbled on a problem, whilst trying to use my phone horazontaly in Opera or tryng to text message the SlideIT keyboard does not function correctly do you have a fix inplace for this?

At the moment this is the only thing stopping me making a purchase.

Many Thanks "

==> This is there reply !!


"Yes we will fix this bug and it will be corrected in our next demo release soon (about 2 weeks). Regards

Daniel"


I cant wait I really do like this Keyboard

Scuzzy
 
inmatrixout
Old
(Last edited by inmatrixout; 9th December 2009 at 10:05 PM.)
#3  
inmatrixout's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 43
Join Date: Mar 2009
You can try a ported version of SWYPE
It is ported from Verizon's Omnia II (same resolution as HD2)

http://www.mediafire.com/file/ungnttnzmwa/Swype.cab

Working!!! Rom WWE 1.43
On NON-WWE ROMs you have to move the swype folder from your locale program files folder to /Program Files/

Source: modaco
 
Karlos G
Old
#4  
Karlos G's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 372
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by ronin1 View Post
same as you!

SlideIT is for sure amazing!
It has instantly increased my typing speed by 30-40%

http://mobiletextinput.com/

This is the best application ever seen!
Does it work ok for you?? I get this error.... (3)missing lang data!!!
For Mobile DJ's in Suffolk/Essex and AV installs I recommend www.frenzyentertainmentservices.co.uk Top lads!
 
umiss
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 5
Posts: 289
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by inmatrixout View Post
You can try a ported version of SWYPE
It is ported from Verizon's Omnia II (same resolution as HD2)

http://www.mediafire.com/file/ungnttnzmwa/Swype.cab

I haven't tried it myself yet!!!

Source: modaco
Did not work for me
 
inmatrixout
Old
#6  
inmatrixout's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 43
Join Date: Mar 2009
Quote:
Originally Posted by umiss View Post
Did not work for me
It is working! I just try it!!!

Smooth and awesome!!!

I don't know what is wrong with your device!
 
fards
Old
#7  
fards's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 711
Posts: 5,434
Join Date: Nov 2005
Location: Currently Reverse Engineering 42

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by umiss View Post
Did not work for me
try soft resetting after install

it works here.
Quote:
That phones too big!
why?
have you never held anything bigger than 4" in your hand?



Racing and building Human Powered Vehicles.
 
-NRG-
Old
#8  
-NRG-'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 208
Join Date: Sep 2009
Anyone got it to work an an non english rom? I have a Dutch HTC HD2 and it doesn't work..
 
inmatrixout
Old
#9  
inmatrixout's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 43
Join Date: Mar 2009
Quote:
Originally Posted by -NRG- View Post
Anyone got it to work an an non english rom? I have a Dutch HTC HD2 and it doesn't work..
on NON-WWE ROMs you have to move the swype folder from your locale program files folder to /Program Files/
 
-NRG-
Old
#10  
-NRG-'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 208
Join Date: Sep 2009
Thanks, it works now. Good to know!
All though i didn't find it as useful as i hoped.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Implement Split View in Your LG G2 KitKat Rom with Automated Installer

Some of you may have remembered a story on the Portal a few weeks back … more

Cast Your Device Screen the Way it Was Meant to be with Second Screen

Not too long ago here on the XDA Portal, we covered how Google had made … more

Samsung Gear Live Unboxed the XDA Way – XDA Developer TV

XDA Developer TV Producer AdamOutleris known for his XDA Unboxingseries where … more

Make Your Own DIY Capacitive Stylus

The XDA Portal is a place where we like to talkabout things that are interesting, fun, and sometimes … more