FORUMS

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more

MyTouch/Sapphire housing

223 posts
Thanks Meter: 0
 
By iPhone iWing, Senior Member on 14th December 2009, 07:32 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hey all! I just wanted to share what I found. Not to sure if anyone found this and or mentioned it here somewhere. I looked around and saw another post asking about it. But thats all I saw. I am not sure how easy it is to dis-assemble the device and or how well the housing varies with hardware. I changed my T-Mobile Wing into the HTC 4520 with housing replacement, yes they were the exact same hardware wise yet some components were off some how. I had changed more then a few others that wanted the HTC branded housing and same so idk. I'm going to order one of these soon so i will share with pics of my experience unless someone does it first. Here you all go.

http://www.truesupplier.com/_search....=1&q=htc+magic


ps: trackballs too!!!!!!!!
 
 
18th December 2009, 04:58 PM |#2  
Senior Member
Flag Quebec
Thanks Meter: 1
 
More
Nice! Too bad the custom ones are ugly as hell
20th December 2009, 10:37 AM |#3  
Member
Thanks Meter: 2
 
More
Nice I was JUST looking for housings. Thanks for the heads up!
20th December 2009, 07:04 PM |#4  
Senior Member
Flag Perth Amboy, New Jersey
Thanks Meter: 16
 
More
Just in case you guys aren't aware, 32A and 32B motherboards are different, so a HTC Magic housing will not fit a MyTouch, and vice versa.
22nd December 2009, 08:29 AM |#5  
iPhone iWing's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by masr1979

Just in case you guys aren't aware, 32A and 32B motherboards are different, so a HTC Magic housing will not fit a MyTouch, and vice versa.

ya i had a feeling about this. but i think im still gonna try and see what needs to be modded. you never know, htc might have made the molds the same so they dont lose on machining time. like i said in op my wing and the 4520 were off by just a lil but i still got it to work 100%. I only had to switch out the keyboards so i bet this will probably work. I will get it and try it out for mt3g users.
24th December 2009, 02:14 AM |#6  
Senior Member
Flag Perth Amboy, New Jersey
Thanks Meter: 16
 
More
Quote:
Originally Posted by iPhone iWing

ya i had a feeling about this. but i think im still gonna try and see what needs to be modded. you never know, htc might have made the molds the same so they dont lose on machining time. like i said in op my wing and the 4520 were off by just a lil but i still got it to work 100%. I only had to switch out the keyboards so i bet this will probably work. I will get it and try it out for mt3g users.

I'm speaking from personal experience. I bought a G2 case from ebay, and the case has some holes on the opposite side of where the MyTouch case has them. I ordered a second one and had to return it because despite asking the seller in advance if it indeed was for a MyTouch and not an HTC branded phone they didn't have the right one. I've seen recently that some have started popping out on ebay that state "will fit US models" or something to that effect, these should be safe. My advice is to ask before you buy if it will fit a T-Mobile MyTouch, and what happens if it doesn't fit after you order it.
25th December 2009, 10:37 PM |#7  
zmesler's Avatar
Member
Flag Cambridge
Thanks Meter: 9
 
More
yep i can confirm. the thickness is different. but i managed to match them i have a 32a front and back pannel (black). And 32b middle section (silver UK Vodafone stock). This works just fine. Otherwise your vibration motor will never work since it is to tight.
15th January 2010, 12:45 AM |#8  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by zmesler

yep i can confirm. the thickness is different. but i managed to match them i have a 32a front and back pannel (black). And 32b middle section (silver UK Vodafone stock). This works just fine. Otherwise your vibration motor will never work since it is to tight.

I double that, I just figuered that out the other day while I was trying to change the housing for my magic.
29th January 2010, 01:35 AM |#9  
typedink's Avatar
Senior Member
Phoenix
Thanks Meter: 8
 
More
I was wondering if anyone has found a source for a housing replacement that will automatically fit the 32B? I am in search of one and can't seem to find one. I found some that say mytouch compatible but I think they will have the same issue as mentioned here about being different on the inside.

Thanks.
2nd February 2010, 09:34 PM |#10  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by typedink

I was wondering if anyone has found a source for a housing replacement that will automatically fit the 32B? I am in search of one and can't seem to find one. I found some that say mytouch compatible but I think they will have the same issue as mentioned here about being different on the inside.

Thanks.

Same here. In need of a new housing. There must be SOMEWHERE we can get one. Anyone? Help!
12th February 2010, 03:59 AM |#11  
Senior Member
Flag San Francisco
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by Temporarily

Same here. In need of a new housing. There must be SOMEWHERE we can get one. Anyone? Help!

I'm also looking for a housing that will be compatible with my MT3G, it looks pretty banged up.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes