Android One Expanding to Bangladesh, Nepal, and Sri Lanka

At Google I/O 2013, Google proudly announced that the Android operating system was … more

Android 5.0.2 Fixes 2012 Nexus 7! Sony’s Making a Google Glass Competitor? – XDA TV

Android 5.0.2 Lollipop is available for the … more

Early Lollipop Ports for Micromax A116 and A117

It feels like it was only yesterday when Google announced the mysterious Android L.After … more

Now Gesture Tweaks Replaces Google Now with Custom Action

On most modern Android devices with software navigation keys, swiping up from the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

3g connectivity lost frequently on VJ CM10.1 (Jelly Bean 4.2.2 - v5.0)

OP sashykanth

7th March 2013, 05:44 PM   |  #1  
OP Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
41 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
The ROM is smooth. Only one consistent issue I am facing is the 3g getting connectivity getting lost frequently. So the bars with "H" turn grey after some time. The only way to overcome this issue seems to be to reboot the phone. Please advise a fix.

Nexus 1 running VJ CM10.1 (Jelly Bean 4.2.2 - v5.0)
7th March 2013, 08:50 PM   |  #2  
sphinxcs898's Avatar
Senior Member
Flag San Jose
Thanks Meter: 56
 
255 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by sashykanth

The ROM is smooth. Only one consistent issue I am facing is the 3g getting connectivity getting lost frequently. So the bars with "H" turn grey after some time. The only way to overcome this issue seems to be to reboot the phone. Please advise a fix.

Nexus 1 running VJ CM10.1 (Jelly Bean 4.2.2 - v5.0)

Yea, I've had that problem occasionally. I just turn on Airplane mode and turn it off again to get the 3G going.
8th March 2013, 12:25 AM   |  #3  
OP Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
41 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Re: 3g connectivity lost frequently on VJ CM10.1 (Jelly Bean 4.2.2 - v5.0)
Thanks that helps. A related issue is with the portable WiFi hotspot. It works probably 1 out of 10 times. While hotspot is connected, if the 3g connectivity is lost then hotspot can't be reconnected (manually). When 3g is back and I restart hotspot, it just closes itself. So can't get hotspot working. I try repeatedly but can't get hotspot back up. 3g is on and blue but hotspot won't connect.
Any suggestions how to get hotspot stable?

Sent from my Nexus One using XDA Premium HD app
8th March 2013, 06:04 AM   |  #4  
OP Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
41 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Re: 3g connectivity lost frequently on VJ CM10.1 (Jelly Bean 4.2.2 - v5.0)
Wiped all including sdcard, repartitioned with 4ext and did a reinstall. Issues:

1. 3g is very unstable. Loses connectivity often and won't reconnect until reboot. Even turning airport mode on and off doesn't get 3g back up.
2. Tither almost doesn't work at all. Even rebooting doesn't fix issue. The WiFi hotspot turns itself off as soon as its turned on.



Sent using XDA Premium HD app
8th March 2013, 08:56 AM   |  #5  
sphinxcs898's Avatar
Senior Member
Flag San Jose
Thanks Meter: 56
 
255 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by sashykanth

Wiped all including sdcard, repartitioned with 4ext and did a reinstall. Issues:

1. 3g is very unstable. Loses connectivity often and won't reconnect until reboot. Even turning airport mode on and off doesn't get 3g back up.
2. Tither almost doesn't work at all. Even rebooting doesn't fix issue. The WiFi hotspot turns itself off as soon as its turned on.



Sent using XDA Premium HD app

Did you try using an external app?

https://play.google.com/store/apps/d...android.tether
8th March 2013, 04:49 PM   |  #6  
OP Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
41 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Quote:
Originally Posted by sphinxcs898

Did you try using an external app?

https://play.google.com/store/apps/d...android.tether

Yes I did install external app - WiFi Tether for Root Users
Does not work. In the app it says "started with errors" in the log.
8th March 2013, 05:19 PM   |  #7  
OP Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 1
 
41 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
More
Re: 3g connectivity lost frequently on VJ CM10.1 (Jelly Bean 4.2.2 - v5.0)
Quote:
Originally Posted by sashykanth

Wiped all including sdcard, repartitioned with 4ext and did a reinstall. Issues:

1. 3g is very unstable. Loses connectivity often and won't reconnect until reboot. Even turning airport mode on and off doesn't get 3g back up.
2. Tither almost doesn't work at all. Even rebooting doesn't fix issue. The WiFi hotspot turns itself off as soon as its turned on.



Sent using XDA Premium HD app

Help please. 3g and also WiFi tither not working for me. Phone practically useless with no 3g.

Sent from my Nexus One using XDA Premium HD app
14th March 2013, 09:26 PM   |  #8  
dasbooter's Avatar
Member
Thanks Meter: 2
 
74 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by sashykanth

Help please. 3g and also WiFi tither not working for me. Phone practically useless with no 3g.

Sent from my Nexus One using XDA Premium HD app


Have same issue with wifi tether
Did you guys report to the dev thread?
29th March 2013, 03:57 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Hello, I have the same trouble with 3G.
19th May 2013, 10:53 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by sashykanth

The ROM is smooth. Only one consistent issue I am facing is the 3g getting connectivity getting lost frequently. So the bars with "H" turn grey after some time. The only way to overcome this issue seems to be to reboot the phone. Please advise a fix.

Nexus 1 running VJ CM10.1 (Jelly Bean 4.2.2 - v5.0)

hello, i don't know how but i solved this by checking in the system options, under quick option panel options (the one with profile picture and tiles) the "2g/only 3g" toggle option for the tile button, that solved the 3g unstability and wifi hotspot.........

that's odd...

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes