FORUMS

The Atlas of XDA

A few weeks ago, we asked you “How Does Your Location Affect Your Life As A Power User?”. In the days that … more

New Snapdragons: Some Context & Contrast

It hasn’t been a good year for Qualcomm so far. Every device featuring the Snapdragon 810 … more

Google To Launch Next Gen Android One On July 14

The first gen of Android One devices to be launched in India in September 2014 were … more

Droid Turbo Lollipop OTA, 2015 Moto G Leaked – XDA TV

Android Lollipop for the Droid Turbo has been released. That and much more … more

SDHC card doesnt work on hero?

102 posts
Thanks Meter: 0
 
By jtmercutio, Senior Member on 12th January 2010, 04:50 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
bought a 4gb SDHC card... arent these bad boys supposed to work on the hero?? Or, not so much?? lol
 
 
12th January 2010, 04:53 AM |#2  
Kcarpenter's Avatar
Senior Member
Flag Clinton, TN
Thanks Meter: 146
 
More
What do you mean doesn't work?

You say SDHC But I assume you mean Micro-SD HC
12th January 2010, 05:07 AM |#3  
jonnythan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 81
 
More
SDHC cards won't work because they're too big and won't fit.

You want a MicroSD or Micro SDHC. These work fine with the Hero, up to the 16GB maximum currently available. Supposed to be compatible with the upcoming 32GB cards as well.
12th January 2010, 05:37 AM |#4  
Senior Member
Flag Katy Texas
Thanks Meter: 228
 
More
Quote:
Originally Posted by jtmercutio

bought a 4gb SDHC card... arent these bad boys supposed to work on the hero?? Or, not so much?? lol

Micro SDHC cards do work...I have a 16GB Class 6 Micro SDHC card in mine and it works perfectly.

If you have a Micro SDHC card, what's not working? Perhaps it's something simple that I (or someone else) can help you with?
12th January 2010, 02:30 PM |#5  
Senior Member
Flag Houston, Texas
Thanks Meter: 5
 
More
Quote:
Originally Posted by jtmercutio

bought a 4gb SDHC card... arent these bad boys supposed to work on the hero?? Or, not so much?? lol

You might need to format the micro-sdhc card.

Menu > Settings > SD card & phone storage > Format SD card



I am using a 16gb micro-sdhc cl6 card just fine, I even partitioned 2gb to ext2/4/swap for the ap2sd functionality.
13th January 2010, 06:14 AM |#6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 0
 
More
sorry about the delayed response. Whenever I plug it into my phone, it says "This card is either blank or using an unsupported filesystem." and gives me the option to format it. then doesnt do anything, let me snap pics, or anything.
13th January 2010, 01:06 PM |#7  
Kcarpenter's Avatar
Senior Member
Flag Clinton, TN
Thanks Meter: 146
 
More
Quote:
Originally Posted by jtmercutio

sorry about the delayed response. Whenever I plug it into my phone, it says "This card is either blank or using an unsupported filesystem." and gives me the option to format it. then doesnt do anything, let me snap pics, or anything.

Gotcha...so at least it fits in the phone lol.
You'll need to put it in a card reader, something other than the phone. At this point the phone won't even mount it to format it from Windows.

Once you have it in a card reader, you can format it, make sure you format it as FAT16.

You MIGHT be able to format it in Recovery from the Format SD option. I assume you will be doing this anyways for Apps2sd.
13th January 2010, 02:51 PM |#8  
jonnythan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 81
 
More
Quote:
Originally Posted by jtmercutio

sorry about the delayed response. Whenever I plug it into my phone, it says "This card is either blank or using an unsupported filesystem." and gives me the option to format it. then doesnt do anything, let me snap pics, or anything.

You need to format it.

If your phone has trouble formatting it, stick it in your computer and format it there.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes