Post Reply

[ROM][32A-MT3G] T-Mobile MyTouch 3g Fender Edition Stock ROM with ROOT! [01-25-2010]

25th January 2010, 02:44 PM   |  #1  
cursordroid's Avatar
OP Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 15
 
1,180 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
This ROM is a nearly stock 1.6 Donut ROM, based on the T-Mobile MyTouch 3G Limited Fender Edition. It has all of the T-Mobile apps in it too.

Thanks to crypysmoker for testing some rather dangerous SPL/radio stuff on his phone.

Requirements for this ROM
- MyTouch 3G Limited Fender Edition OR MyTouch 3G 1.2
- Rooted recovery environment
- Stock MT3G 32A Radio and SPL
---- Radio: 2.22.23.02
---- SPL: 1.33.0013
---- Amon_RA Sapphire G Recovery
- Ability to read and comprehend English for the instructions

Downgrade/root your MyTouch3g 1.2/Fender using the normal means. I think the goldcard method works. Check this thread for more information. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=622530.

After rooting, you will have a 32A phone that will not (at this point) have a working touchscreen on any ROM.

Download and extract this ZIP file. http://www.theandroidkitchen.com/fil...ckRadioSPL.zip
Boot into FASTBOOT, flash the radio, then the SPL/HBOOT, then Amon_RA Sapphire G recovery, then press Menu to power off your phone. Boot into recovery and you now can flash this ROM. Make sure that you flash the radio, SPL and recovery at the same time without rebooting in between.

Code:
fastboot flash radio radio.img
fastboot flash hboot hboot_7201A_1.33.0013G_091021.nbo
fastboot flash recovery recovery-RA-sapphire-v1.5.2G.img
fastboot reboot-bootloader
Then boot into recovery by holding Home and pressing Power and you can flash this ROM.

Features:
- root, of course
- busybox
- Superuser.apk

I don't have one of these phones, so I'm not sure what works and what doesn't, but I hope this gets you guys back up and running without reverting to the T-Mobile non-rooted ROM. crypysmoker is testing most functions out right now.

Enjoy!

MT3GFender32A-Stock-1.0-signed.zip

Please keep all issues in this thread. Again, please remember that I don't have one of these phones, so I can't directly test fixes for anything. I will rely on you guys for that.

I accept no responsibility for damage to your device, but this is just a ROM, so it's damn near impossible for this to damage your device.
Last edited by cursordroid; 25th January 2010 at 05:00 PM.
25th January 2010, 02:47 PM   |  #2  
fabioccoelho's Avatar
Senior Member
Flag Manaus
Thanks Meter: 107
 
1,397 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
Donate to Me
More
Itīs for 32A too?


Thanks.
25th January 2010, 02:51 PM   |  #3  
crypysmoker's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere over the rainbow, 2 rights and a left
Thanks Meter: 13
 
988 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Thank alot. Im hoping this helps us out trying to figure out the whole no touch screen problem. If anyone can also find the radio and spl that comes with this phone it would be greatly appreciated.
I unrooted lastnight to take the phone back but Ill start again with this as a base..
I will be sooo happy if clicky clicky works lol
25th January 2010, 02:53 PM   |  #4  
cursordroid's Avatar
OP Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 15
 
1,180 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by crypysmoker

Thank alot. Im hoping this helps us out trying to figure out the whole no touch screen problem. If anyone can also find the radio and spl that comes with this phone it would be greatly appreciated.
I unrooted lastnight to take the phone back but Ill start again with this as a base..
I will be sooo happy if clicky clicky works lol

I am uploading the stock radio and SPL right now.
You have a custom recovery flashed right? Do you have fastboot working?
25th January 2010, 02:54 PM   |  #5  
cursordroid's Avatar
OP Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 15
 
1,180 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by fabioccoelho

Itīs for 32A too?


Thanks.

Just for the 32A Fender MyTouch 3g, which is not a standard 32A phone.
25th January 2010, 03:14 PM   |  #6  
crypysmoker's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere over the rainbow, 2 rights and a left
Thanks Meter: 13
 
988 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Quote:
Originally Posted by cursordroid

I am uploading the stock radio and SPL right now.
You have a custom recovery flashed right? Do you have fastboot working?

As oh right this second here what it says
Sapphire Unknown 32b SHIP S-on G
CPLD-13
Hboot- 1.33.0006 (sapp31000)
May 27 2009

When I got it it said
SAPPHIRE PVT 32a SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0013 (SAPP31000)
CPLD-13
RADIO-2.22.23.02
OCT 21 2009, 22:33:27

I am in fastboot right now, and can boot into amen ras recovery through it. So Once you get those files up, Ill start
1.try this rom first...
2.Flash radio back and try rom, or other rom..
3Flash spl and radio back... but then have no root to fastboot to flash rom lol

This phone has turned out to be a doosey.

Again, main thing that makes me mad, is now it is branded with google instead of HTC now and says 32b rather then 32a which I think may be the main problem.

EDIT-- Oops.. that was a perfected SPL.. re-re rooting now. Amen ras base is still booting. once its done Ill go for this rom.

Ok after re rooting, Im back to where I was with 1.33.2010 and 3.xxx radio.
Board still says Unknown sapphire and 32b, but is branded H now lol


Flashing this rom.......

E:Can't chown/mod system/xbin/su (no such file or directory)
E: Failure at line 21:
set_perm 0 0 04755 SYSTEM:xbin/su

Appaprecntly super user has an attitude today lol;
Last edited by crypysmoker; 25th January 2010 at 03:31 PM.
25th January 2010, 03:28 PM   |  #7  
cursordroid's Avatar
OP Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 15
 
1,180 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by crypysmoker

As oh right this second here what it says
Sapphire Unknown 32b SHIP S-on G
CPLD-13
Hboot- 1.33.0006 (sapp31000)
May 27 2009

When I got it it said
SAPPHIRE PVT 32a SHIP S-ON H
HBOOT-1.33.0013 (SAPP31000)
CPLD-13
RADIO-2.22.23.02
OCT 21 2009, 22:33:27

I am in fastboot right now, and can boot into amen ras recovery through it. So Once you get those files up, Ill start
1.try this rom first...
2.Flash radio back and try rom, or other rom..
3Flash spl and radio back... but then have no root to fastboot to flash rom lol

This phone has turned out to be a doosey.

Again, main thing that makes me mad, is now it is branded with google instead of HTC now and says 32b rather then 32a which I think may be the main problem.

Here's your stock SPL and radio. I warn you though, don't flash the SPL. Use the 1.33.2010 SPL. I'll post a link to that as well.

1.33.2010 SPL
Stock MT3G 1.2 32A SPL and Radio

Extract the SPL/Radio ZIP File and put hboot-1.33.2010.img and the radio.img into one folder. Download the Amon_RA Sapphire H recovery.

Type in these commands with your phone in FASTBOOT mode:
Code:
fastboot boot recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img
Apply the 1.33.2010 SPL update.zip through recovery, reboot your phone, then boot into FASTBOOT again.

In FASTBOOT mode, type this on your PC:
Code:
fastboot flash radio radio.img
fastboot flash recovery recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img
fastboot reboot-bootloader
Your phone will boot back into FASTBOOT. Check to see that you now have:

SAPPHIRE PVT 32a SHIP S-OFF H
HBOOT-1.33.2010 (SAPP31000)
RADIO-2.22.23.02

You will now also have Amon_RA Sapphire H recovery flashed on your phone, so you can boot straight to it by holding Home and pressing Power.

Flash the update file and let me know how it works.
25th January 2010, 03:36 PM   |  #8  
crypysmoker's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere over the rainbow, 2 rights and a left
Thanks Meter: 13
 
988 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Quote:
Originally Posted by cursordroid

Here's your stock SPL and radio. I warn you though, don't flash the SPL. Use the 1.33.2010 SPL. I'll post a link to that as well.

1.33.2010 SPL
Stock MT3G 1.2 32A SPL and Radio

Extract the SPL/Radio ZIP File and put hboot-1.33.2010.img and the radio.img into one folder. Download the Amon_RA Sapphire H recovery.

Type in these commands with your phone in FASTBOOT mode:

Code:
fastboot boot recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img
Apply the 1.33.2010 SPL update.zip through recovery, reboot your phone, then boot into FASTBOOT again.

In FASTBOOT mode, type this on your PC:
Code:
fastboot flash radio radio.img
fastboot flash recovery recovery-RA-sapphire-v1.5.2H.img
fastboot reboot-bootloader
Your phone will boot back into FASTBOOT. Check to see that you now have:

SAPPHIRE PVT 32a SHIP S-OFF H
HBOOT-1.33.2010 (SAPP31000)
RADIO-2.22.23.02

You will now also have Amon_RA Sapphire H recovery flashed on your phone, so you can boot straight to it by holding Home and pressing Power.

Flash the update file and let me know how it works.

I overly fully appreciate all your help.. but I guess you started typing before I was done lol

Again, main thing that makes me mad, is now it is branded with google instead of HTC now and says 32b rather then 32a which I think may be the main problem.

EDIT-- Oops.. that was a perfected SPL.. re-re rooting now. Amen ras base is still booting. once its done Ill go for this rom.

Ok after re rooting, Im back to where I was with 1.33.2010 and 3.xxx radio.
Board still says Unknown sapphire and 32b, but is branded H now lol


Flashing this rom.......

E:Can't chown/mod system/xbin/su (no such file or directory)
E: Failure at line 21:
set_perm 0 0 04755 SYSTEM:xbin/su

Appaprecntly super user has an attitude today lol;
__________________

Just to make sure you saw that in case its a rom problem. Going for my radio now. Now i gota get that Fender spalsh back lol
25th January 2010, 03:39 PM   |  #9  
cursordroid's Avatar
OP Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 15
 
1,180 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
I saw that error on my phone just now too... I'm going to try to fix it.
Give me a few minutes. In the meantime, do you now have the stock radio flashed, with the 1.33.2010 SPL and Amon_RA Sapphire H recovery?
Does your FASTBOOT show 32A Again?

For this ROM, please make sure you have the 2.22 stock radio flashed, from my instructions, along with the 1.33.2010 SPL.
25th January 2010, 03:52 PM   |  #10  
crypysmoker's Avatar
Senior Member
Flag Somewhere over the rainbow, 2 rights and a left
Thanks Meter: 13
 
988 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
Quote:
Originally Posted by cursordroid

I saw that error on my phone just now too... I'm going to try to fix it.
Give me a few minutes. In the meantime, do you now have the stock radio flashed, with the 1.33.2010 SPL and Amon_RA Sapphire H recovery?
Does your FASTBOOT show 32A Again?

For this ROM, please make sure you have the 2.22 stock radio flashed, from my instructions, along with the 1.33.2010 SPL.

wow...
ok I already had the 2010 spl on so... I flashed radio and all that.
Now my radio is at 2.22.23.02
Jun 2 2009
Bad thing
SAPPHIRE UNKNOWN 32b eng S-off H

Since I followed Amen ras instructions after reading them 100 times.. I for the life of me cannot figure out how I got this to say 32b. it makes no sense to me at all unless there was a major revision to the NAND or other hardware for these
its also doing the fun part like it did when I went to your rom/radio to where recovery just will not boot.
Last edited by crypysmoker; 25th January 2010 at 03:55 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes