Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,785,614 Members 44,167 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

brick phone on purpose

Tip us?
 
Rick Chase
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 175
Join Date: Sep 2009
Location: ocala fl
Default brick phone on purpose

whats the easiest way to do so...
 
JesusFreak316
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 505
Join Date: Aug 2009
Sorry, just got to know... why? I would unplug during a rom update I guess. I don't really know.
Device history:
Bunch of dumbphones
Samsung SCH-I760
HTC Fuze (Raph 110) O2 Wireless prepaid to avoid paying for data
HTC HD2 Running Americanandroid and YukiXDA WP7
HP Touchpad 32GB (Got it for $150 )

My projects:
Rockbox VGA port
 
sraksinn
Old
#3  
sraksinn's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 67
Join Date: Jan 2009
Default Microwave it,

You can put it in the microwave for 3 seconds, it will burn the internal antenna and you will not have any signal at all. I've tried unplugging it during the flashing, that doesn't work either. You can still flash afterward. LOLX
PHONE:
HTC FUZE/AT&T CARRIER U.S OF A

OS Version:
5.2.23562 SENSE WWE. TAEL ROM

DATE: APRIL 16, 2010

RADIO VERSION:
RAPHAEL 1.17.25.09/WITH 1.14.25.35 RILPHONE

PROTOCOL VERSION:
52.69.25.37U
 
Farmer Ted
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 89
Posts: 2,371
Join Date: Nov 2008
The easiest way is to download and flash the free diamond unlocker. It's a lot classier than going the microwave route, lol. Seriously, that's just cheating.
ROM: Retro ROM
Radio: 1.17.25.09
 
Rick Chase
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 175
Join Date: Sep 2009
Location: ocala fl
Quote:
Originally Posted by Farmer Ted View Post
The easiest way is to download and flash the free diamond unlocker. It's a lot classier than going the microwave route, lol. Seriously, that's just cheating.
Lol I like this reply.
 
markland_gta
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 1
Posts: 114
Join Date: Nov 2008
You could also try unplug the phone while updating to a hardspl
 
Xino1
Old
#7  
Xino1's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 6
Join Date: Feb 2009
Default brick phone on purpose

and yet... you completely ignored the most important question asked:
WHY??
 
moonlight18
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 13
Join Date: Sep 2009
Location: Greensboro
Default usb unplug while update

I was able to reflash the phone with the official room but after finish it show up the white screen without the room version on it, only the Att on it. It keep restart and stuck there i guess the phone is brick now.
 
prudviraj
Old
#9  
prudviraj's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 202
Join Date: Aug 2007
Location: Los Angeles
Quote:
Originally Posted by moonlight18 View Post
I was able to reflash the phone with the official room but after finish it show up the white screen without the room version on it, only the Att on it. It keep restart and stuck there i guess the phone is brick now.
Don't worry dude.. it is because the Radio is not compatible, try updating your radio when the screen is white.. It will definitely work. I had this issue once.. but i figured it out and my mobile is fine ever since.. You can find the latest radio on the radio thread...

All the best.. do let us know what happened..
Raj
 
moonlight18
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 13
Join Date: Sep 2009
Location: Greensboro
Quote:
Originally Posted by prudviraj View Post
Don't worry dude.. it is because the Radio is not compatible, try updating your radio when the screen is white.. It will definitely work. I had this issue once.. but i figured it out and my mobile is fine ever since.. You can find the latest radio on the radio thread...

All the best.. do let us know what happened..
I don't know how to update the radio since it will not do anything. It still can go to bootloader to update room but after complete it will just keep on rebooting and not load the OS. Can you tell me how to update the radio?

THREAD CLOSED
Subscribe
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Fix KitKat WiFi Drops on Your Own

Despite introducing many useful features and overall great performance and enhancements,Android 4.4 KitKat … more

Bring Back Tablet UI on KitKat

Google presented their brand new UI for tablets alongsidethe release of Android 3.0 Honeycomb back in early … more

Give Your Notification Shade a Facelift with these Modding Guides

Modification has always been one of the strong suits of Android, due in … more

Keep Track of How Much Your Car Truly Costs with Car Logbook

It’s a very well established fact that cars are expensive. In addition to … more