Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,489 Members 45,727 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[OEM][VGA][10.APR.10] Album 3.2 (Rhodium S2 and Topaz S2)

Tip us?
 
programatix
Old
(Last edited by programatix; 9th April 2010 at 06:34 PM.)
#1  
programatix's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 92
Posts: 2,225
Join Date: May 2005
Default [OEM][VGA][10.APR.10] Album 3.2 (Rhodium S2 and Topaz S2)

Hi,

These are Album 3.2 from Rhodium S2 and Topaz S2 roms. Please use related HTC Menu Enhancement, else menu displayed in Album will have graphical glitch. Also, the zooming in/out using Raphael's SmartTouch is working smoothly.




Rhodium S2
Album_3_2_20113921_0 (OEM)
Album_3_2_20123322 (individual file) [added 10/04/2010]

Menu_Enhancement_1_1_20113129_00 (OEM)
  • 7 items per screen
  • There is a minor graphical glitch when displayed in Album but is not noticeable. When an item is selected, the bottom part of the selected item is transparent (about 2%).

Topaz S2
Album_3_2_20113120_0 (OEM)
Menu_Enhancement_1_1_20113129_00 (OEM)
  • 6 items per screen
  • There is no graphical glitch when displayed in Album

Required Package(s)
Social_Networks_Engine_1_1_20111727_00 (OEM)
SharedResource_1_0_20111720_00
HTCFramework_1_5_19223320_00

Package depending on Album
Media_Tool_kit_1_2_20113122_0 (OEM)

Note
  • G-Sensor Autorotation or any 3rd party autorotation must be disabled for Album because Album handle the autorotation on its own.
  • The dll has been patched to relocate the menu for WM6.5 with large soft buttons. If you are using WM6.5 with classic UI, please use the unpatched dll from Topaz S2 or Rhodium S2 rom.

To do
  • Fix the "Albums" selection. Currently it is still WVGA.
  • Fix image position when opened by tapping on the photo in Manila's Photo tab.
O2 XDA II mini -> O2 Atom Life -> HTC Diamond -> HTC Touch Pro -> Galaxy S -> Galaxy S2 -> Galaxy Note -> Galaxy Note II

if you like my work.

** ROM: Exquisite Series (Sense 2.1/2.5) -*- XmlGui -*- Album 3.2 (VGA) -*- Sense 2.5.2016 (VGA) -*- Sense 2.5.2018 (VGA) -*- Fix Sense 2.5.2017/2018 Home Tab (WVGA) **
 
starbase64
Old
#2  
starbase64's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 499
Posts: 2,918
Join Date: Apr 2007
Location: Lennestadt

 
DONATE TO ME
Hi,

I got a black screen when i rotate the album, but I could fix it.

Code:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor]
"AutoRotation"=dword:00000001

[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor\ModuleName]
"HTCAlbum"="\\Windows\\HTCAlbum.exe"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor\WhiteList]
"HTCAlbum"="HTCAlbumClass"
with friendly greet

starbase64
Starbase64 YouTube Channel | Stabase64 Blog | Starbase64 Flickr Stream


Device: HTC One m8ul
ROM: InsertCoin
Kernel: Stock is the best
S-OFF: Yes
SuperCID: Yes
MID: 0P6B10000
PVS: 1

Device: Samsung Galaxy Tab 2 7''
ROM: CM 10.2
Kernel: stock
Recovery: TWRP
Baseband: stock
 
mkucuksari
Old
#3  
mkucuksari's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 1,455
Join Date: May 2008
Many Thanks for upgrade.

could you please also supply the following OEM Packages

Required Package(s)

SharedResource_1_0_20111720_00 ??
HTCFramework_1_5_19223320_00 ??
 
madnish30
Old
#4  
madnish30's Avatar
Recognized Developer / Retired Forum Moderator
Thanks Meter 173
Posts: 3,002
Join Date: Apr 2009
Location: New Delhi-India.
Thank you so much programmatix.
Just got the stuff now time to cook
All credits to you
| Happy To Help | XDA Rules | Forum Moderators List | Follow Me |
"Though I fly through the Valley of Death. I shall fear no evil. For I am at 80,000 feet and climbing."
 
btxakita
Old
#5  
btxakita's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 9
Posts: 192
Join Date: Jul 2008
Location: Nanjing
That's so cool
but the album list still over site.
@BTx-Akillo/Raphael
 
ohnuhuh
Old
(Last edited by ohnuhuh; 18th February 2010 at 07:27 AM.)
#6  
ohnuhuh's Avatar
Member
Thanks Meter 7
Posts: 68
Join Date: Feb 2008

 
DONATE TO ME
Default Online Album

Have you got online album to work with these? It was working for an earlier album 3.2 and social networks engine but I can't seem to get it to work anymore and I'm not sure why

*edit: nevermind found the fix. everything works great now
 
programatix
Old
#7  
programatix's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 92
Posts: 2,225
Join Date: May 2005
Hi guys,

I forgot to mention that the Menu Enchancement has been patched to relocate the menu for WM6.5 with large soft buttons. If you are using WM6.5 with classic UI, you need to use the unpatched dll found in Topaz S2 or Rhodium S2 rom. I currently do not have my kitchen with me to upload it.
O2 XDA II mini -> O2 Atom Life -> HTC Diamond -> HTC Touch Pro -> Galaxy S -> Galaxy S2 -> Galaxy Note -> Galaxy Note II

if you like my work.

** ROM: Exquisite Series (Sense 2.1/2.5) -*- XmlGui -*- Album 3.2 (VGA) -*- Sense 2.5.2016 (VGA) -*- Sense 2.5.2018 (VGA) -*- Fix Sense 2.5.2017/2018 Home Tab (WVGA) **
 
Captain_Throwback
Old
#8  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Thanks Meter 8629
Posts: 10,041
Join Date: Aug 2008
Location: Bensalem, PA

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by programatix View Post
Hi guys,

I forgot to mention that the Menu Enchancement has been patched to relocate the menu for WM6.5 with large soft buttons. If you are using WM6.5 with classic UI, you need to use the unpatched dll found in Topaz S2 or Rhodium S2 rom. I currently do not have my kitchen with me to upload it.
Great job on this, programatix.

You know I meant to mention this with the first patched Menu Enhancement package you posted in the XmlGui thread - I noticed that the background seemed to be moved up, but the actual menu items were not (so that the pop-up menu is not centered vertically). Has this been corrected on these most recent versions?
Device 1: HTC One (M8)/831C | Hardware Version: 0005

Baseband: 1.08.20.0612_4 | PRI: 2.62_003 | PRL: 56019
Recovery: TWRP 2.7.1.0

Device 2: HTC Jewel/PJ75100 (EVO 4G LTE) | Hardware Version: 0003

Baseband: 1.13.11.1105 | PRI: 3.02_003 | PRL: 56018
Recovery: TWRP 2.7.1.0b

Device 3: HTC Shooter/PG86100 (EVO 3D) | Hardware Version: 0002
Baseband: 1.09.00.0108 | PRI: 1.55_003 | PRL: 22100
Recovery: TWRP 2.6.3.0

Device 4: HTC Supersonic/PC36100 (EVO 4G) | Hardware Version: 0004
Baseband: 2.15.00.01.15 | PRI: 2.33_003 | PRL: 40460
Recovery: TWRP 2.7.1.0
 
programatix
Old
#9  
programatix's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 92
Posts: 2,225
Join Date: May 2005
Quote:
Originally Posted by Captain_Throwback View Post
Great job on this, programatix.

You know I meant to mention this with the first patched Menu Enhancement package you posted in the XmlGui thread - I noticed that the background seemed to be moved up, but the actual menu items were not (so that the pop-up menu is not centered vertically). Has this been corrected on these most recent versions?
Ah, I never noticed that. I'll look into it.
O2 XDA II mini -> O2 Atom Life -> HTC Diamond -> HTC Touch Pro -> Galaxy S -> Galaxy S2 -> Galaxy Note -> Galaxy Note II

if you like my work.

** ROM: Exquisite Series (Sense 2.1/2.5) -*- XmlGui -*- Album 3.2 (VGA) -*- Sense 2.5.2016 (VGA) -*- Sense 2.5.2018 (VGA) -*- Fix Sense 2.5.2017/2018 Home Tab (WVGA) **
 
Captain_Throwback
Old
#10  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Thanks Meter 8629
Posts: 10,041
Join Date: Aug 2008
Location: Bensalem, PA

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by programatix View Post
Ah, I never noticed that. I'll look into it.
Thanks. I appreciate all your hard work. Just in case anyone is unsure of what I'm talking about, I figured I'd post screenshots so you can see:



The first picture is the no position fix version. You can see the space at the top of the Menu background between the top of it and the bottom of the top bar. You'll also notice that the bottom of the menu touches the top of the bottom bar.

In the second picutre, you'll see that the top issue is fixed; no more white space, but the bottom is in the same position. So the actual menu needs to be moved up to correspond with the adjustment to the background, so that the menu is centered properly vertically.
Device 1: HTC One (M8)/831C | Hardware Version: 0005

Baseband: 1.08.20.0612_4 | PRI: 2.62_003 | PRL: 56019
Recovery: TWRP 2.7.1.0

Device 2: HTC Jewel/PJ75100 (EVO 4G LTE) | Hardware Version: 0003

Baseband: 1.13.11.1105 | PRI: 3.02_003 | PRL: 56018
Recovery: TWRP 2.7.1.0b

Device 3: HTC Shooter/PG86100 (EVO 3D) | Hardware Version: 0002
Baseband: 1.09.00.0108 | PRI: 1.55_003 | PRL: 22100
Recovery: TWRP 2.6.3.0

Device 4: HTC Supersonic/PC36100 (EVO 4G) | Hardware Version: 0004
Baseband: 2.15.00.01.15 | PRI: 2.33_003 | PRL: 40460
Recovery: TWRP 2.7.1.0

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Remove Unnecessary WhatsApp Elements with Xposed

In modern life, you can’t underestimate the power ofthe dark sidemessaging … more

MaR-V-iN to Talk Google and Android APIs at XDA:DevCon 2014

Our international xda:devcon 14in Manchester, UK on the weekend of September … more