Post Reply

Xperia x2 gps

OP ivan_pp

1st March 2010, 03:44 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Hi Guys!

Does anybody have experience with X2 GPS.
I can't make it work with TomTom or iGO.
It works fine with Google and GPS Test, but TomTom and iGO say GPS not found.

Any ideas?
1st March 2010, 03:49 PM   |  #2  
jogrr1989's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
What TOMTOM version do you use? In 7.9 there's an option called Other NMEA Receiver, when you select that it should detect your GPS automatically, and how long do you wait after selecting the device? Have you downloaded quickfix update?..sometimes it takes a while before it gets a signal..you can check if tomtom recognizes your GPS if the yellow/black ball is spinning at your GPS config
1st March 2010, 04:55 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
It seems that the Copilot live works properly. I have the same issue with TomTom and Igo. I tried to change SYS on Igo, forcing COM4 port but seems disconnected.
If you select in TomTom the other NMEA GPS and set up the UART Serial Port, seems that the GPS work but it disconect each second...

Any Ideas??
1st March 2010, 05:36 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 0
 
57 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by ivan_pp

Hi Guys!

Does anybody have experience with X2 GPS.
I can't make it work with TomTom or iGO.
It works fine with Google and GPS Test, but TomTom and iGO say GPS not found.

Any ideas?

GPSGate solves the problem!
2nd March 2010, 02:34 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
I installed the GpsGate 2.6 but once I start the phone, it seems that is working, but sometimes the apps crash and you need to restart the X2. I tried too in Safe Mode, but the result was negative.......... Some Idea??
2nd March 2010, 02:50 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: May 2007
Quote:
Originally Posted by bazsikar

GPSGate solves the problem!

I couldn't get it to work yesterday.
Today I installed the latest update from SonyEricsson, i then installed GpsGate 2.6.
After this it worked.
2nd March 2010, 03:33 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
I have the update applied too, but seems the app crash..... I have the battery level down now, I will try to restart the service once I finish the charge. Until the crash, the GpsGate and Nvigation software (TomTom and IGO) works properly.
Thanks....
2nd March 2010, 05:33 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by jogrr1989

What TOMTOM version do you use? In 7.9 there's an option called Other NMEA Receiver, when you select that it should detect your GPS automatically, and how long do you wait after selecting the device? Have you downloaded quickfix update?..sometimes it takes a while before it gets a signal..you can check if tomtom recognizes your GPS if the yellow/black ball is spinning at your GPS config

Thx for the advise!
Yes, the version is 7.9 and I have tried both built-in GPS and Other NMEA Receiver (with proper COM port) - no success!
I have waited long enough - I tried with Google and it was OK, plus I know how long it may take - I was using same version of TomTon on HTC Diamond, so...

Thanks anyway.
2nd March 2010, 05:41 PM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by elpro

I installed the GpsGate 2.6 but once I start the phone, it seems that is working, but sometimes the apps crash and you need to restart the X2. I tried too in Safe Mode, but the result was negative.......... Some Idea??

I tried the GPSGate and it seems that this might be the solution BUT... You need to run it manualy (not to run after soft reset) - in this case it seems that it works. This applies to version 2.5 since this is what I have.

Will continue testing.
3rd March 2010, 03:44 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
5 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Wink igo8 on x2
to make igo8 work you have to edit sys.txt file


[device]
type="alias_xperia"

[gps]
source="virtserial"

good luck

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes