Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,785,988 Members 53,892 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[VIDEO] ThrottleLauncher is back!!

Tip us?
 
APBilbo
Old
(Last edited by APBilbo; 14th March 2010 at 01:07 PM.)
#1  
APBilbo's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 1,453
Join Date: Aug 2007
Location: Madrid
Default [VIDEO] ThrottleLauncher is back!!

1.0 Version already out!!!

Official ThrottleLauncher release Thread


--------------------------

Hi everyone!!

After a lot of work in the last month, I'm proud to show you a little demo video of the upcomming ThrottleLauncher 1.0.

Between many other improvements ThrottleLauncher 1.0 uses 3d hardware acceleration with OpenGL (for devices supporting it ofcourse) and includes a lot of new features like MNG and APNG animations support. The new version includes a new theme designed for VGA/wVGA resolution (qVGA and wqVGA is also supported).

I hope to release at the end of this week, or the begining of the next one.

WATCH VIDEO

The video shows TL 1.0 working on an HD2 (openGL powered), Touch2, Omnia and Diamond (openGL powered).

Let me know what you think!!!

FAQs

- Will it work in...
It will work in any WM5 or greatter device. Including the new WM6.5.X builds. NET.CF 2.0 or greatter is also required.
- Does my device support OpenGL?, how do I know if it does?
If your device is HTC and has Touchflo3D as the main UI it does support OpenGL. If it's non HTC device, but it is VGA or wVGA it probably also does support OpenGL (Xperia, Omnia II, etc).
- Will it only work with OpenGL....
No, it also works with GDI based rendering (available in all the devices).
- I want to beta test....
I really apreciate your offering, but right now I already have a group of (great) beta testers working in TL. Although I plan to get more beta testers for further versions . Thank you!
- When will it be available....
there's still not fixed date for the release jet... Still working to get the best in the least time .
- How fast is it working in....
It's really fast in HD2. I've also tested and get reports about other devices and it's also quite fast in Xperia, Diamond (wich may include other devices with the same processor like the touch pro). It's not as fast, but usable, in Touch2. In other devices it might be a little bit laggy (like the Omnia in the video). In older devices (like Herald or other OMAP 850 powered) it's laggy but usable (IMHO).
- Will TL contain all that's shown in the video?
TL will include all the widget, and also some more options for the contacts (only show favorites, detail view, etc). It will not include the weather animations by default (due to it's large size, 40 MB aprox), but it will be eassily instalable (3 steps).
 
JaCoL_JcL
Old
#2  
JaCoL_JcL's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 293
Join Date: Apr 2009
wow this one looks great! All in one! I really like this weather wiget! And nice to have 2 levels of screens - nice idea !

But how many MB of Ram eat? Any chance to get this info on Omnia i900?
 
APBilbo
Old
#3  
APBilbo's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 1,453
Join Date: Aug 2007
Location: Madrid
Quote:
Originally Posted by JaCoL_JcL View Post
wow this one looks great! All in one! I really like this weather wiget! And nice to have 2 levels of screens - nice idea !

But how many MB of Ram eat? Any chance to get this info on Omnia i900?
Thanks!

It's not 2 levels... It's N!! As much as you wish . Yo make new pages when moving the widgets.

About the memory. Depends on the widgets you use. Animations for weather use much RAM for example, but you have the option of using the widget without animations.

The app it self without widgets in an Omnia (non 3D aceleration) may take arround 5 MB or RAM. With the load of widgets shown in the video it can take arround 7 MB. With the animated weather it could go up to 11/13.
 
Jaime Méndez
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 1
Posts: 359
Join Date: Oct 2006
Quote:
Originally Posted by APBilbo View Post
Hi everyone!!

After a lot of work in the last month, I'm proud to show you a little demo video of the upcomming ThrottleLauncher 1.0.

Between many other improvements ThrottleLauncher 1.0 uses 3d hardware acceleration with OpenGL (for devices supporting it ofcourse) and includes a lot of new features like MNG and APNG animations support. The new version includes a new theme designed for VGA/wVGA resolution (qVGA and wqVGA is also supported).
Hi, It seems you've already managed to have a hightly profesional version.
Congratulations!!! Well done.

Saludos.
 
acidhax
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 12
Posts: 216
Join Date: Apr 2009
Location: Ontario
Looks very well done. I can't wait to try it out. By any chance, do you know which resolutions you support? SQVGA 320x320 possibly?
 
chelsea_fc
Old
#6  
chelsea_fc's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 465
Join Date: Sep 2007
Location: Jakarta
nice , hope you overlap the bottombar in wm 6.5.x version, no need the bottombar as the start launcher and softkeys can be map by hardware button. great work
 
APBilbo
Old
#7  
APBilbo's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 10
Posts: 1,453
Join Date: Aug 2007
Location: Madrid
Quote:
Originally Posted by chelsea_fc View Post
nice , hope you overlap the bottombar in wm 6.5.x version, no need the bottombar as the start launcher and softkeys can be map by hardware button. great work
Yes, it's posible to replace the bottom bar in the new wm 6.5.x versions .

Quote:
Originally Posted by acidhax View Post
Looks very well done. I can't wait to try it out. By any chance, do you know which resolutions you support? SQVGA 320x320 possibly?
Thank you!

ThrottleLauncher is not resolution dependant so it works in any screen resolution. The problem could be the theme and DPI configuration... I think it will work . I'll check in an emulator though.

Quote:
Originally Posted by Jaime Méndez View Post
Hi, It seems you've already managed to have a hightly profesional version.
Congratulations!!! Well done.

Saludos.
Thanks!
 
londa88
Old
#8  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 54
Join Date: Dec 2008
will it work also so smooth on Xperia 1?
Xperia S 4.0.4 Android
 
Dishe
Old
#9  
Dishe's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 5
Posts: 651
Join Date: Oct 2006
Looks great!

But the frame rates still seem kind of laggy on anything other than the HD2.

I don't get how HTC manages to get Manila to scroll so smoothly on devices like the Diamond and Touch Pro- I hate its lack of customization, but no other alternative today screen plugins seem to be as smooth.
I'm starting to just accept that my hardware (Rhodium) will never be fast enough for a smooth Windows Mobile animation experience. Back to HomeScreen++ for me until I get a snapdragon, I guess... :/
 
frmariam
Old
#10  
frmariam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 3
Posts: 550
Join Date: Oct 2008
Wow that is smooth... The HD2 is without a doubt the current WinMo champion. Is that still C#?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA Xposed Tuesday: How to Control Google Play Wake Locks – XDA Developer TV

Xposed Modules are usually pretty simple. There are a few … more

Make Text Entry More Efficient with Macro Text Expansion

One of the best things about the modern day smartphone is its ability to save us … more

Fix KitKat WiFi Drops on Your Own

Despite introducing many useful features and overall great performance and enhancements,Android 4.4 KitKat … more

Bring Back Tablet UI on KitKat

Google presented their brand new UI for tablets alongsidethe release of Android 3.0 Honeycomb back in early … more