Gmail 5.0: Material Design and Multiple Account Support

Google started to materialize many of its applications right after announcing the … more

Some of Our Favorite Features in Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is the latest major revision to Google’s mobile operating … more

Sony SmartEyeglass SDK Developer Preview Released

A little over a month ago in Tokyo, Japan, Sony unveiled its new SmartEyeglasstechnology. … more

XDA and Leaseweb: Server Trial/Moto 360 Contest (Winners!)

About a month ago, we held a contest along with XDA’s host, Leaseweb, to … more
Post Reply

[Feature/Mod.] Transparent bars for WM6.1 and WM6.5! [builds >= 20757]

OP Ham3r

16th March 2010, 09:33 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Poland
Thanks Meter: 13
 
387 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Donate to Me
Transparent Sotfkeys and Task Bars for WM builds higher than 20757 or equal (6.1, 6.5..)
tested on 20757, 20764, 21014, 21015, 21042, 21502, 28544 and 19588!
  • Method

    I show that on screenshot:


    Althought is not always the same place in code.

    sooo..

    ------------

    Open .data sector (S001) in shell32.exe module, search a same hex code:

    Quote:

    FF 00 00 00 FF FF FF FF

    Selected fragment is a value of taskbar transparency.
    In below screenshot is at the 0x9A0 offset

    ------------

    Similarly for aygshell.dll
    Open .data sector (S001) in aygshell.dll module, search a hex code:

    Quote:

    FF 00 00 00 FF FF FF FF

    Selected fragment is a value of softkeys transparency.
    In below screenshot is at the 0x750 offset.

    ------------

  • Transparency Value

    We can adjust transparency from 0x00 to 0xFF, where 0x00 is a maximum transparency (shell don't show bars),
    0xFF is a no transparency (normal);
    0x80 is a medial level of transparency, when bars looks exactly as those in Cotulla Magican ROMs.


  • Results


WM 6.1:





WM 6.5.5:



That method is mainly for ROMMakers and advanced users.
Requires ROM dump.



This feature is used in my beta ROM called "H3r4":
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=646217


Please don't copy text and screenshot's without my permission.
by Ham3r

Enjoy!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	_method.jpg
Views:	640
Size:	21.6 KB
ID:	294709   Click image for larger version

Name:	_screenshots.jpg
Views:	808
Size:	24.2 KB
ID:	294710  
Last edited by Ham3r; 23rd May 2010 at 03:50 PM.
The Following User Says Thank You to Ham3r For This Useful Post: [ View ]
16th March 2010, 11:43 PM   |  #2  
thingonaspring's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 220
 
428 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
That's genius, nice work!
17th March 2010, 12:17 AM   |  #3  
cchr's Avatar
Member
Thanks Meter: 1
 
69 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
pretty cool, but i cannot seem to be able to copy shell32.exe from my device, tried to open it from current location, and again i get an access denied message
any instructions?
17th March 2010, 03:29 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 0
 
49 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
where are the exact location of these 2 files?
17th March 2010, 03:41 AM   |  #5  
cchr's Avatar
Member
Thanks Meter: 1
 
69 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by camper

where are the exact location of these 2 files?

\Windows folder

but as i said, i havent been able to copy or access these files
17th March 2010, 04:16 AM   |  #6  
bilbobrian's Avatar
Senior Member
Flag big D
Thanks Meter: 48
 
853 posts
Join Date:Joined: Mar 2007
More
it looks like you have to hex edit the modules....can't just pull them out of your windows folder.
17th March 2010, 04:26 AM   |  #7  
cchr's Avatar
Member
Thanks Meter: 1
 
69 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
yeah, i know, but the hex editor wont open the file, thats where i got the access denied..
17th March 2010, 08:00 AM   |  #8  
OP Senior Member
Flag Poland
Thanks Meter: 13
 
387 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by cchr

yeah, i know, but the hex editor wont open the file, thats where i got the access denied..

That mod require dumping ROM.. and flash it. Without flashing it's doesn't work.. (shell doesn't start).
17th March 2010, 01:26 PM   |  #9  
Account currently disabled
Thanks Meter: 103
 
860 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
More
..so you decided to tell them method, ham3r...
(jak widzisz, panowie nawet nie wiedzą, ze to info dla kucharzy...)

btw, it's not applicable for testing with samWMEmuKitchen v0.2b and dumped emu rom's, interesting, there are 00's there.

upd: do not use vistahidebatterygauge with that mod, it will make glitched pixels around icons on taskbar.
Last edited by pupakota; 17th March 2010 at 08:44 PM.
17th March 2010, 02:13 PM   |  #10  
mwalt2's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,498
 
2,138 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
Are the taskbars still transparent when running manila?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes