Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,576 Members 37,830 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Feature/Mod.] Transparent bars for WM6.1 and WM6.5! [builds >= 20757]

Tip us?
 
Ham3r
Old
(Last edited by Ham3r; 23rd May 2010 at 03:50 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 387
Join Date: Oct 2007
Location: Poland

 
DONATE TO ME
Default [Feature/Mod.] Transparent bars for WM6.1 and WM6.5! [builds >= 20757]

Transparent Sotfkeys and Task Bars for WM builds higher than 20757 or equal (6.1, 6.5..)
tested on 20757, 20764, 21014, 21015, 21042, 21502, 28544 and 19588!
  • Method

    I show that on screenshot:


    Althought is not always the same place in code.

    sooo..

    ------------

    Open .data sector (S001) in shell32.exe module, search a same hex code:

    Quote:
    FF 00 00 00 FF FF FF FF
    Selected fragment is a value of taskbar transparency.
    In below screenshot is at the 0x9A0 offset

    ------------

    Similarly for aygshell.dll
    Open .data sector (S001) in aygshell.dll module, search a hex code:

    Quote:
    FF 00 00 00 FF FF FF FF
    Selected fragment is a value of softkeys transparency.
    In below screenshot is at the 0x750 offset.

    ------------

  • Transparency Value

    We can adjust transparency from 0x00 to 0xFF, where 0x00 is a maximum transparency (shell don't show bars),
    0xFF is a no transparency (normal);
    0x80 is a medial level of transparency, when bars looks exactly as those in Cotulla Magican ROMs.


  • Results


WM 6.1:





WM 6.5.5:



That method is mainly for ROMMakers and advanced users.
Requires ROM dump.



This feature is used in my beta ROM called "H3r4":
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=646217


Please don't copy text and screenshot's without my permission.
by Ham3r

Enjoy!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	_method.jpg
Views:	638
Size:	21.6 KB
ID:	294709   Click image for larger version

Name:	_screenshots.jpg
Views:	807
Size:	24.2 KB
ID:	294710  
The Following User Says Thank You to Ham3r For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
thingonaspring
Old
#2  
thingonaspring's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 220
Posts: 428
Join Date: Mar 2006
That's genius, nice work!
Motorola Droid 3 XT862 .906 - Rooted, Safestrap recovery3, MiniMoto Rom
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1978304
 
cchr
Old
#3  
cchr's Avatar
Member
Thanks Meter 1
Posts: 69
Join Date: Nov 2008
pretty cool, but i cannot seem to be able to copy shell32.exe from my device, tried to open it from current location, and again i get an access denied message
any instructions?
 
camper
Old
#4  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 49
Join Date: Jul 2008
where are the exact location of these 2 files?
 
cchr
Old
#5  
cchr's Avatar
Member
Thanks Meter 1
Posts: 69
Join Date: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by camper View Post
where are the exact location of these 2 files?
\Windows folder

but as i said, i havent been able to copy or access these files
 
bilbobrian
Old
#6  
bilbobrian's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 48
Posts: 853
Join Date: Mar 2007
Location: big D
it looks like you have to hex edit the modules....can't just pull them out of your windows folder.
 
cchr
Old
#7  
cchr's Avatar
Member
Thanks Meter 1
Posts: 69
Join Date: Nov 2008
yeah, i know, but the hex editor wont open the file, thats where i got the access denied..
 
Ham3r
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 13
Posts: 387
Join Date: Oct 2007
Location: Poland

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by cchr View Post
yeah, i know, but the hex editor wont open the file, thats where i got the access denied..
That mod require dumping ROM.. and flash it. Without flashing it's doesn't work.. (shell doesn't start).
 
pupakota
Old
(Last edited by pupakota; 17th March 2010 at 08:44 PM.)
#9  
Account currently disabled
Thanks Meter 103
Posts: 861
Join Date: Sep 2009
..so you decided to tell them method, ham3r...
(jak widzisz, panowie nawet nie wiedzą, ze to info dla kucharzy...)

btw, it's not applicable for testing with samWMEmuKitchen v0.2b and dumped emu rom's, interesting, there are 00's there.

upd: do not use vistahidebatterygauge with that mod, it will make glitched pixels around icons on taskbar.
 
mwalt2
Old
#10  
mwalt2's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,498
Posts: 2,138
Join Date: Feb 2009
Are the taskbars still transparent when running manila?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


ARChos Lets You Run Android Apps in Google Chrome Browser

Not too long ago, Google added the ability torun select Android applications on … more

Flyme OS Finds Its Way to the Google Nexus 5

Flyme OS is a heavily modified Android variantdeveloped by the Meizu team for their MX … more

MultiROM Makes Its Way to the LG G2

Over the last few weeks, we’ve seen quite a fewflagship (and former flagship) devicesget to … more