Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Lean Mean Battery Power Saving App Review

We talk a lot about battery topics here at XDA TV. We talk about everything from Power Banks to USB … more

Android 5.1 Possibly Coming February 2015

Google released Android 5.0 just over a month ago, and since then Lollipop has been trying to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[APP] LocationAware v0.3, PCBuddy {14th April 2010}

OP mohitsapru

28th March 2010, 06:06 PM   |  #1  
mohitsapru's Avatar
OP Recognized Developer
Flag "India"
Thanks Meter: 8
 
827 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
Location Aware is an automatic volume profile switcher.
This application works out of the data received from GSM signals.(NO CDMA)
so almost all windows mobile devices can use it.I developed it on my elf and it seems it is working
Requires GSM network, Windows Mobile , .Net CF 3.5

1. Battery Friendly, No active background process.
2. No GPS needed.
3. User configurable interval to check for location.
4. Can save settings automatically v0.3

Well it works like this: (May change per version)
1. Install it.

2. Open the Location Aware(from programs)

3. When ever you start the app it will vibrate the device 2 times and then asks "Add this Location".

4. Click OK and it prompts to save the volume level for this location and save.

5. Adjust the volume level as you desire from the Slider on right hand side of screen.

6. Then goto Menu and Save Location Mode, this should save the setting for this location(Prompt will be displayed).

7. Now you can let the application run itself every X mins to check for new location and prompt you whenever a new location is found.

8. To set the interval time goto Menu -> "Stopped" this should open up a panel to enter the interval time, fill it and click set. "Stopped" should be changed to "Running". Now you can Exit.

9. If prompt is not dismissed or OKayed within 1 min(Automode). It dismisses itself and will prompt again if new location is found after next X mins.

10. The limit for interval is 2-60 mins, that means the app will run itself after every X mins and check for location, if a new location is found it vibrates
and then asks you to save this location or not, in case you dont respond to it, it will close itself after 1 min.
and in case the location was already saved it will automatically apply the volume profile.

Basically as you keep on using it the database keeps on growing and in parallel profile settings gets more customized.

PS: You may notice that the taskbar volume indicator is not changed, but that is normal. The volume setting is still applied as per your choice this issue is fixed in v0.3

V0.2
1. No alert popup will be displayed to inform select n save the location.
2. Save the location mode directly by clicking the volume level image.

v0.3
1. Reflect the volume level changes in the taskbar volume icon
2. New mode added "AutoSave", enabling it makes the app save new location automatically with the last volume preference, whenever a new location is found.

PS. AutoSave mode works in Scheduled mode, if you have set the app to run after a scheduled interval with autosave mode enabled and it detects a new location it will prompt a message-box, if you don't give it a response i.e ignore it, it will add the location automatically after 1 min and will dismiss itself.

for users of previous versions:
It will use the already existing database of location settings, just install it over the previous version.

PCBuddy
This app is used to plot all the collected points by the location aware app on google maps.
Unzip the files and then copy the locations.db file from your device to the same folder on your system. Once the file has been copied Run CreateMap.exe this should generate a html file in the same folder. Run that and see for yourself

Please replace the dll in PCBuddy with the one in 64Bit.zip in case you are using a 64Bit Windows

Suggested setting:
For the first time I suggest to keep the interval at around 5 mins so that it can grab almost all the desired locations. once you feel it is having settings for your daily use u may turn the interval to a higher(suggested 15 mins) so that it can apply the volume settings for the known locations.

SUPPORT LATE NIGHTS- DONATE!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Entry.jpg
Views:	712
Size:	19.1 KB
ID:	302503   Click image for larger version

Name:	confirmation.jpg
Views:	745
Size:	21.1 KB
ID:	302504   Click image for larger version

Name:	pressed.jpg
Views:	768
Size:	16.3 KB
ID:	302505  
Attached Files
File Type: cab LocationAware v0.1.CAB - [Click for QR Code] (319.2 KB, 263 views)
File Type: cab LocationAware v0.2.CAB - [Click for QR Code] (340.9 KB, 223 views)
File Type: cab LocationAware v0.3.CAB - [Click for QR Code] (342.5 KB, 1548 views)
File Type: zip LAPCBuddy.zip - [Click for QR Code] (444.2 KB, 271 views)
File Type: zip 64Bit.zip - [Click for QR Code] (491.6 KB, 136 views)
Last edited by mohitsapru; 15th August 2010 at 01:56 PM.
29th March 2010, 05:34 AM   |  #2  
mohitsapru's Avatar
OP Recognized Developer
Flag "India"
Thanks Meter: 8
 
827 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
No comments???
29th March 2010, 01:59 PM   |  #3  
Vesperial's Avatar
Junior Member
Flag Paris
Thanks Meter: 0
 
26 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
Great idea !

By using GSM signal to get your position you avoid to use the gps which take more time to get position + a little battery consumption.

We certainly can find a lot of functions linked to this automatic profile/location system

I will try your app
29th March 2010, 02:43 PM   |  #4  
mohitsapru's Avatar
OP Recognized Developer
Flag "India"
Thanks Meter: 8
 
827 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Vesperial

Great idea !

By using GSM signal to get your position you avoid to use the gps which take more time to get position + a little battery consumption.

We certainly can find a lot of functions linked to this automatic profile/location system

I will try your app


Thanks Vesperial, hope it works out fine
30th March 2010, 07:28 AM   |  #5  
mohitsapru's Avatar
OP Recognized Developer
Flag "India"
Thanks Meter: 8
 
827 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
Hmmm
hmmm and I thought this was useful
30th March 2010, 04:49 PM   |  #6  
diboze's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 14
 
281 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
More
it is a nice idea

but as a nice addon it would be cool, if it would be possible to add names for specific cell id locations and if the app would be a today plugin
30th March 2010, 06:26 PM   |  #7  
mohitsapru's Avatar
OP Recognized Developer
Flag "India"
Thanks Meter: 8
 
827 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by diboze

it is a nice idea

but as a nice addon it would be cool, if it would be possible to add names for specific cell id locations and if the app would be a today plugin

thanks diboze,

well your ideas are nice but since i want to keep the user inputs to minimum i went on this way and about making it a today plugin...hmm i m not sure how to do that with a C# app

but suggestions are always welcome
1st April 2010, 01:25 AM   |  #8  
djyosnow's Avatar
Member
Thanks Meter: 1
 
63 posts
Join Date:Joined: Feb 2006
Great Concept!!!!
Just saw your P.S. that the volume icon will not change accordingly...but it works as intended. (Please Fix) Is there a radius on the set locations? I work across the street from our main mall, is why I ask.

I love this concept as I saw the other O.S. had a similar app. (Sweet Dreams)

~PLUR~ Peace Love Unity Respect

~DJyoSNOW~
1st April 2010, 10:02 AM   |  #9  
mohitsapru's Avatar
OP Recognized Developer
Flag "India"
Thanks Meter: 8
 
827 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by djyosnow

Just saw your P.S. that the volume icon will not change accordingly...but it works as intended. (Please Fix) Is there a radius on the set locations? I work across the street from our main mall, is why I ask.

I love this concept as I saw the other O.S. had a similar app. (Sweet Dreams)

~PLUR~ Peace Love Unity Respect

~DJyoSNOW~

Hi djyosnow,

understood your concerns about the radius thing but thaz not in myhands as that thing is dependent on lot of factors like, your disance from tower, signal strength etc. But still you may experiment if you get new location alert in case you are at your office.

n yes this is really nice ~PLUR~
Peace Love Unity Respect
1st April 2010, 10:26 AM   |  #10  
devya's Avatar
Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 0
 
51 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Very good application, specially like me who travel a lot from office to client to mall and to our factory

I will give my comment after i use it...

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
location, profile, volume
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes