Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,682 Members 42,747 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[MOD] Htc Dialer WITHOUT Haptic Feedback - Updated 5/26

Tip us?
 
JsChiSurf
Old
(Last edited by JsChiSurf; 26th May 2010 at 09:22 PM.)
#1  
JsChiSurf's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 1198
Posts: 2,334
Join Date: Feb 2010
Location: Hacksville

 
DONATE TO ME
Default [MOD] Htc Dialer WITHOUT Haptic Feedback - Updated 5/26

EDIT: Updated 5/26/10 with new version supporting any Sprint 2.1 official release that has been deodexed. See Here for download.

By popular demand, I decided to take a look at the HtcDialer.apk today to see how easy it might be to disable haptic feedback while dialing a number. Turns out, it was a 5 minute job

Should work on both the latest DC and Fresh 2.1 ROMs.

Flash the attached signed zip if you prefer to disable the haptic feedback "feature". Always Nandroid before flashing. It could bork your system, but it seems to be working fine for me. YMMV.

No Haptic Feedback Dialer

Note: This will change you back to the stock dialer format.

EDIT: Here is a no haptic feedback dialer with black buttons

Reference:
 
myke66
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 276
Join Date: Dec 2009

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by JsChiSurf View Post
By popular demand, I decided to take a look at the HtcDialer.apk today to see how easy it might be to disable haptic feedback while dialing a number. Turns out, it was a 5 minute job

Should work on both the latest DC and Fresh 2.1 ROMs.

Flash the attached signed zip if you prefer to disable the haptic feedback "feature". Always Nandroid before flashing. It could bork your system, but it seems to be working fine for me. YMMV.

No Haptic Feedback Dialer
Awesome man, i havent settled on a rom yet i'd like to customize just yet, but this will defintely make it in to it at some point. I know a lot of people have asked about this before.
 
beerock
Old
#3  
beerock's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 250
Join Date: Mar 2010
Default You are the man, man:D

Quote:
Originally Posted by JsChiSurf View Post
By popular demand, I decided to take a look at the HtcDialer.apk today to see how easy it might be to disable haptic feedback while dialing a number. Turns out, it was a 5 minute job

Should work on both the latest DC and Fresh 2.1 ROMs.

Flash the attached signed zip if you prefer to disable the haptic feedback "feature". Always Nandroid before flashing. It could bork your system, but it seems to be working fine for me. YMMV.

No Haptic Feedback Dialer
I have have been bothered by this since day one even called HTC and told them it was horrible that i could not disable....


thanks for this nice surprise!!!!!
 
JsChiSurf
Old
#4  
JsChiSurf's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 1198
Posts: 2,334
Join Date: Feb 2010
Location: Hacksville

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by beerock View Post
I have have been bothered by this since day one even called HTC and told them it was horrible that i could not disable....


thanks for this nice surprise!!!!!
Thanks. Before we get too giddy, please confirm it is working for someone other than me .
 
azyouthinkeyeiz
Old
#5  
azyouthinkeyeiz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 116
Posts: 663
Join Date: Jan 2010
Hey JS...
Can you do me a favor? can you pull the framework for the dialer again and see if the speed dials are hard coded somewhere..

I want to help the guy on another dialer thread since I was kind of a dick to him, but I'm not gonna be home to my redhat for a few days..
 
mountaindont
Old
#6  
Account currently disabled
Thanks Meter 0
Posts: 615
Join Date: Mar 2010
Location: Detroit, MI
isnt the haptic feedback option under settings?
am i missing something :-\
 
Visionikz03
Old
#7  
Visionikz03's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 119
Posts: 690
Join Date: Dec 2008
Location: H-Town
flashing now...
 
JsChiSurf
Old
#8  
JsChiSurf's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 1198
Posts: 2,334
Join Date: Feb 2010
Location: Hacksville

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by mountaindont View Post
isnt the haptic feedback option under settings?
am i missing something :-\
Yep, you're missing something . Turning that option off does nothing do disable the feedback on the dialer, just the keyboard.
 
beerock
Old
#9  
beerock's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 250
Join Date: Mar 2010
Default its working!

Quote:
Originally Posted by JsChiSurf View Post
Thanks. Before we get too giddy, please confirm it is working for someone other than me .
works great, I am giddy, glad you noticed.. although I did notice a little blirp on long holds which is kinda nice.:P
 
Visionikz03
Old
#10  
Visionikz03's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 119
Posts: 690
Join Date: Dec 2008
Location: H-Town
Quote:
Originally Posted by mountaindont View Post
isnt the haptic feedback option under settings?
am i missing something :-\
yes but it doesn't disable it when touching keys in stock dialer...
been that way since the first maintenance release for 1.5 back a while ago

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...