5,599,616 Members 43,408 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[APP] Mr-tones v1.5 - Random Ring/Mail/SMS tones

Tip us?
 
howdykeith
Old
(Last edited by howdykeith; 16th May 2010 at 10:00 AM.) Reason: Silent Autorun and Debug mode added...
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 876
Join Date: Oct 2009
Location: East Greenwich, RI
Default [APP] Mr-tones v1.5 - Random Ring/Mail/SMS tones

Welcome



Here you will find an app to set a group of sounds for each ring type; New email/SMS or phone ringer.

You can set up to 256 directories of sound files for each ring type, although you probly won't be needing so many directories. In each folder you can have as many sound files as you want.

When it is activated, you will hear the captain say "Energized". Then after the sounds will be switched automatically each time you get a new call/email/sms.

You can click "Next Tone:" to have Mr-tones go and grab the next random sound. It will preview this sound in your media player (or internally if it's a wave). If this file was located on the Storage Card, it will copy it to the internal memory "\Temp\Phone" and use it from there. This file will be removed the next time a random tone is copied over, this way there won't be a pile in the temp folder.

If you want to have Mr-tones start up automatically when you start your phone, you will need to set your "Autorun:" to On.
If Mr-tones is running and you click the Mr-Tones icon in your Start menu, it will turn off Mr-Tones. You will get a message that it has been disabled. You can then click the icon again and it will open the settings as expected.

(Not) Also included is a "Mr-tones-Debug.mscr" script so you can get a better feel of the script when it waits, it will vibrate once, and then when it changes the sound, it will vibrate twice.

Requirements:
wm5/6/653, PPC/SP

Mortscript
Here is a link to the newest beta of Mortscript:
http://www.sto-helit.de/forum/download/file.php?id=265

You will need this updated version of mortscript. Mortscript v4.2 will not work; you will get a "config not found" if you need to update.

Release History:
Mr-tones v1.0 (50.2 KB, 25 views)
Mr-tones v1.1 (50.2 KB, 15 views)
Mr-tones V1.2 (50.5 KB, 27 views)
Mr-tones V1.3 (50.5 KB, 261 views)
Mr-tones V1.4 (50.9 KB, 158 views)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen01.jpg
Views:	5484
Size:	30.0 KB
ID:	312088   Click image for larger version

Name:	Screen02.jpg
Views:	5312
Size:	29.8 KB
ID:	312089  
Attached Files
File Type: cab Mr-tones15.cab - [Click for QR Code] (50.9 KB, 917 views)
 
howdykeith
Old
(Last edited by howdykeith; 20th April 2010 at 02:47 AM.)
#2  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 876
Join Date: Oct 2009
Location: East Greenwich, RI
Here is a link to the old Oblyvaeon Ringtone app (I wrote that one too). It was intended to do the same thing as Mr-Tones and does so. But it's slow and messy and you can only have 265 rings for each type..

Mr-tones is a complete rewrite and very fast and much more efficient at setting the random ringtone.
 
howdykeith
Old
(Last edited by howdykeith; 20th April 2010 at 06:54 AM.)
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 876
Join Date: Oct 2009
Location: East Greenwich, RI
What is next?

Well Increasing ringtone, we can give it the old college try.
When you click "Next Tone" it should play the sound that it has selected.
I think it is popping up with the browse menu after you have selected your first directory. That I will fix next time.
I probly will hide the menu if it is the Autorun at bootup.


Also:
We could copy the ringtone over to the internal memory, in case it is not already there. And the ringtone would be set to that. Then when we next randomize a ringtone we would remove that copy of the ringtone if it was a copy. We only need to do this if someone reports this as a problem. In that case I would add that option.
 
danusko
Old
#4  
danusko's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 307
Join Date: Dec 2009
hi howdykeit,
pls. if i good undestand, it the escalatig (increase) ringing (after 1 or n second) implemented in your app now, or it will be in next vs?
thx
SAMSUNG Galaxy NOTE3 n9005 32GB
Storage card: 32 GB
 
laruku
Old
#5  
laruku's Avatar
Member
Thanks Meter 7
Posts: 38
Join Date: Sep 2008
Default Not work for me

Hi howdykeith,

I've got an error when adding ringtone directory. It said :

'Join': Parameter 1 is no array

Line 379 (\Program Files\Mr-tones\Mr-tones.mscr):
list = "," & Join(RingDirs, "," )


Please suggest.
 
cappucino
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2009
Quote:
Originally Posted by laruku View Post
Hi howdykeith,

I've got an error when adding ringtone directory. It said :

'Join': Parameter 1 is no array

Line 379 (\Program Files\Mr-tones\Mr-tones.mscr):
list = "," & Join(RingDirs, "," )


Please suggest.
I also got that error when installed on SD card, but got this error when installed in main memory . It said:

System.IO.IOException:
IOException at System.IO._Error.WinIOErr or() at System.IO.Directory.Internal GetFileDirectoryNames() at System.IO.Directory.Internal GetFiles() ..

I'm using treo pro and mortscript-4.315b. Any suggestion?
 
howdykeith
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 876
Join Date: Oct 2009
Location: East Greenwich, RI
Doh.

Very sorry.

I fixed. Reuploading...
 
o0k00l
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 19
Posts: 532
Join Date: Mar 2010
Hi

I installed it and was able to run without any error but the ringtone is not changing itself .... any Suggestion ??
 
howdykeith
Old
(Last edited by howdykeith; 20th April 2010 at 05:19 PM.)
#9  
Senior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 876
Join Date: Oct 2009
Location: East Greenwich, RI
When you click "Next tone:", and it selects a new sound, is that changing your ringtone? It should.

It should change each time a window with the word "Phone" appears. So "Incoming Phone call" and "Phone Log" (and any other phone window) should change the ring tone. Actually i think it says "Call Log"on my phone, but that's just a example.

I will test some more.
 
o0k00l
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 19
Posts: 532
Join Date: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by howdykeith View Post
When you click "Next tone:", and it selects a new sound, is that changing your ringtone? It should.

It should change each time a window with the word "Phone" appears. So "Incoming Phone call" and "Phone Log" (and any other phone window) should change the ring tone. Actually i think it says "Call Log"on my phone, but that's just a example.

I will test some more.
No i have to click next 2-3 times to get next ringtone ,.... but your old version (old Oblyvaeon Ringtone app) is working perfect 4 me .. its changing my ring everytime ... might be new version is having some bug regarding this well let others comment....

Well Gud work by you ...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

A More Competitive Spin on the Addictive 2048 Puzzle

You may recall that a few weeks ago, we talked about a rather interesting take on … more

Multiboot in Progress for the Sony Xperia Z1

As we’ve mentioned quite a few times in the past, multiboot is quite the interesting … more

Samsung EFS Tool Updated to V5, Brings Universal Device Support

You may recall that we’ve talked about XDA Recognized Contributor … more

Say Goodbye to Holo Blue Once and for All

When Google released Android 4.4 KitKat back in October of last year, they changed quite a bit … more