Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,846 Members 38,042 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum
View Poll Results: Does this make flashing a new ROM easier for your?
Yes 100 50.25%
No 18 9.05%
I don't use it, so I don't know... 81 40.70%
Voters: 199. You may not vote on this poll

Task29 working on touchpro/fuze **confirmed**

Tip us?
 
blast0id
Old
(Last edited by blast0id; 2nd May 2010 at 03:59 PM.) Reason: adding a few splash screens/links [edited instructions]
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 598
Posts: 2,785
Join Date: Aug 2007
Location: ap0pka
Default Task29 working on touchpro/fuze **confirmed**

No more flash dance, that's right, you can now safely format your ROM memory with just a few clicks...

This tool was developed HERE by doloop and modified to work on TP2 HERE by Agent_47.

I have personally been using this, on my RAPH110 - Fuze, for the last few ROM flashes with no issues...

SEE WHAT IT DOES - Youtube

PREREQUISITES:
1. HardSPL
2. Bootscreen.nbh to flash (if you don't have one try HERE or HERE or HERE)
3. a ROM to flash afterwards

Here are instructions:
!!!RUN AT OWN RISK!!! procedure I have performed below successfully on me device. I am NOT responsible if you brick your device!

1. DOWNLOAD task29_no_NBH.zip, then unzip the files to their own folder on your PC.
2. a) copy a RAPH BOOTSCREEN NBH file to the task29 folder
2. b) rename it to Ruu_signed.nbh (I recommend using a bootscreen file, because it will only take about 10sec to flash, much quicker than flashing a Radio)
3. a) Place the rom you want to flash on your mSD, unless you flash via USB
3. b) Remove SIM and mSD cards from phone
4. Connect your phone to PC
5. Run RomUpdateUtility.exe
6. Wait for phone to get stuck at bootscreen (if it keeps loading past the bootscreen then task29 hasn't been performed), now, if you flash via mSD, insert your card now.
7. Enter Bootloader and flash your preferred ROM (hold [volume down] button and push [reset] button)
8. a) Flash your ROM
8. b) Supposedly you can skip the HARD RESET part of setting up your rom now, I have not confirmed this yet, but this should eliminate the need to do so...
9. Customize your rom and enjoy!

BOOTSCREENS:
1. ATT Deathstar
2. O2 [water drops] Splash or O2 [rect waves] Welcome
3. Please send me links to T-Mobile, Orange and Vodafone boots.
4. HTC FUZE [plain] or FUZE [plain] or HTC FUZE [earth] or TOUCH PRO [plain] or HTC Raphael [energyFlow]
5. htc smart mobility [windows phone] (will ad some more win/win6.5 boots soon)

EDIT: May 2nd: I changed the ModelID.fig in the zip to reflect our device, the RAPHAEL. so the download counter got wiped to zero...
____________________________
Attached Files
File Type: zip nrg-win-splash.zip - [Click for QR Code] (893.1 KB, 1261 views)
File Type: zip task29_no_NBH.zip - [Click for QR Code] (499.9 KB, 1710 views)

HTC M7 Viper0ne + ElementalX
protected by otterb0x defender

[DEV TOOL] EASYapkTOOLcompilerDECOMPILER
[DEV TOOL] easyFLASHABLEzipBUILDER

┌∩┐(◣◢)┌∩┐ ! HATE the STATE ! ┌∩┐(◣◢)┌∩┐
_ _ _ ! - LIVE FREE IGNORE THE STATE - ! _ _ _
_ _ _ Respect existence or expect RESISTANCE!

DiMaggio / Rapheal / Vision / Ruby / M7
2005 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - &gt;&gt; Today<br>
CLICK HERE FIRST - BEFORE REPLYING!

 
gratian556
Old
#2  
gratian556's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 37
Posts: 121
Join Date: Feb 2009
Yes, it is a wonderful tool. I use it before every flash of a new ROM on my Fuze instead of flashing the stock ROM first. Press vol dwn at reset to bring it back to bootloader and you are ready to flash a new ROM.

Highly recommended.
LG G3 on AT&T
[ROM] stock
 
TheDeadCPU
Old
#3  
TheDeadCPU's Avatar
Retired Senior Moderator
Thanks Meter 683
Posts: 2,014
Join Date: Jun 2009
Location: ლ(ಠ益ಠლ) Y U WANT MY LOCATION?
Reccomended for EVERYONE!

For the last 10 flashes maybe, the first boot has been like 3 minutes long with just the Splash screen. After this, It's like.. 30sec again!
Follow me on twitter?
Please only PM on very urgent matter. All other PMs will be ignored.
 
krook6023
Old
#4  
krook6023's Avatar
Retired Forum Moderator
Thanks Meter 1,270
Posts: 1,578
Join Date: Feb 2009
Location: Midwest, USA

 
DONATE TO ME
+1 great tool...works like a charm!

 
somepeon
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 103
Join Date: Oct 2006
Just wanted some clarification on this process. Where can I get a RAPH BOOTSCREEN NBH file to add to the task29 folder? I've always flashed via usb. I flash my ROM of choice when it's stuck at the bootloader screen, correct?
 
abid885
Old
#6  
abid885's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1
Posts: 174
Join Date: Jan 2008
Location: Kuala Lumpur
Default Thank you

Thanks benjamminzIS


-/Abid.

Samsung Galaxy Note II
Phantom Touchwiz 4.4.2 ROM
HERMES|KAISER|TOUCH PRO|SGS1|SGS3|GN2
 
gratian556
Old
#7  
gratian556's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 37
Posts: 121
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by somepeon View Post
Just wanted some clarification on this process. Where can I get a RAPH BOOTSCREEN NBH file to add to the task29 folder? I've always flashed via usb. I flash my ROM of choice when it's stuck at the bootloader screen, correct?
After the flash/task 29 completes you will end up at the splash screen. It will appear to be stuck there because the ROM memory has been wiped. You need to force it into the tri-colour screen (pwr + vol dwn + soft reset w/ stylus). When the screen goes black, let off the power key and keep the vol dwn key pressed until tri-colour comes up. Now you can flash as usual.

Attached is a splash screen nbh for use w/ Task 29. It is Fuze earth theme.
Attached Files
File Type: zip RAPHIMG.zip - [Click for QR Code] (107.4 KB, 269 views)
LG G3 on AT&T
[ROM] stock
 
Monfro
Old
(Last edited by Monfro; 26th April 2010 at 08:33 AM.)
#8  
Monfro's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 903
Posts: 1,057
Join Date: Jul 2009
Location: Mantova (Italy)
In the tutorial it says Task29 will not wipe out SPL (anyway we have hardSPL) and splashscreen.
Also radio will not be wiped out ? (if it will be wiped out is better to put a radio .nbh in Task29 folder...)

So we will need to install only the ROM after the process, right?

EDIT:
In the original thread i've found the answer: it will delete only the ROM image.
HTC One
Nexus 7
Samsung Captivate
 
vizovizo
Old
#9  
vizovizo's Avatar
Member
Thanks Meter 1
Posts: 93
Join Date: Oct 2006
Location: Cairo
Default works like charm

I used both files in the thread on the Raph100 and it works
S630 Touch Pro HD2_LEO
 
binky11
Old
#10  
binky11's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 339
Join Date: Feb 2007
Comfirming it works on RAPH100!

Thanks!
Donate me



DEVICE: RAPH100
ROM: |TP|ROM|6.5.5|WWE| ★ Energy 'Leo' (21891) ★ |Feb 6| Sense 2.5 !
RADIO: 1.13.25.55

Tags
format rom, save time, task29
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes