Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

{ROM-DEV} FrOyO-EVO

OP toastcfh

3rd June 2010, 08:00 AM   |  #1  
toastcfh's Avatar
OP Retired Forum Mod / Senior Recognized Developer
Flag Lakeland, FL
Thanks Meter: 1,895
 
1,299 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
This is mainly a proof of concept rom i cooked up for good measure of root. thanx goes to maejrep for his help and testing.

this rom was just a dirty kang of the Nexus One update from google. for the most part its usable. meaning most things work. the down fall are the thing that dont.

What works:
- basic android
- JIT of course
- A2SD google style
- data
- phone
- hw3d

What doesnt work:
- cameras < i believe that it may be possible to fix at least the main cam. will work on this first
- mms < send can be fixed i know for sure. will come in next build
- 4G DATA < maejrep was working on this a bit. still not sure how 4G works just yet. i will look into it
- tethering < at the moment, its no dice

Info and the link:

FrOyO-EVO-test2
Last edited by toastcfh; 3rd June 2010 at 08:44 AM.
3rd June 2010, 08:07 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 2
 
227 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
Donate to Me
More
It works If you can do without camera (and the other things), it's usable, and works great.
3rd June 2010, 08:21 AM   |  #3  
infamousjax's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 29
 
833 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Really curious about how this performs... anyone done a linpack benchmark yet? Or Quadrant? Also, do the tethering features work?

Hell, if this runs just as good as it does with the N1 -- and all I'm sacrificing is the camera, and 4G (which is flaky here anyway) -- I might be running this on day one!
Last edited by infamousjax; 3rd June 2010 at 08:31 AM.
3rd June 2010, 08:31 AM   |  #4  
Member
Flag Frisco
Thanks Meter: 0
 
97 posts
Join Date:Joined: May 2008
More
They'll eventually be functional right?
3rd June 2010, 08:34 AM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 2
 
227 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by infamousjax

Really curious about how this performs... anyone done a linpack benchmark yet? Or Quadrant? Also, do the tethering features work?

Hell, if this runs just as good as it does with the N1 -- and all I'm sacrificing is the camera, and 4G (which is flaky here anyway) -- I might be running this on day one!

Linpack got a 41, and sorry I don't remember what the Quadrant score was.

Oh right, tethering was the other thing that wasn't working... Toast should update his post
IIRC, the error was something to do with "softap", but I didn't spend a lot of time looking at it. I'll try to dive in to it this weekend to see if I can track it down
Last edited by maejrep; 3rd June 2010 at 08:37 AM. Reason: tethering update
3rd June 2010, 08:39 AM   |  #6  
infamousjax's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 29
 
833 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Eh, I can deal with pdanet's wired USB tethering for now
3rd June 2010, 08:43 AM   |  #7  
Tenny's Avatar
Senior Member
Flag Bay Area, CA
Thanks Meter: 27
 
683 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
More
Flashing this now...

Can you say FroVo?

edit: having problems... trying to see if it's me or not...
Last edited by Tenny; 3rd June 2010 at 08:51 AM.
3rd June 2010, 08:49 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 2
 
227 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by infamousjax

Eh, I can deal with pdanet's wired USB tethering for now

"Wifi tether for root" might work too .. didn't try it.
3rd June 2010, 08:56 AM   |  #9  
Tenny's Avatar
Senior Member
Flag Bay Area, CA
Thanks Meter: 27
 
683 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
More
So, I did all the rooting / evo recovery stuff... and it seemed to be fine...

Did a wipe, then flashed this rom...

now it's got a picture of a phone and a Triangle with ! in the middle... I can get into the HTC recovery, but not sure how to get into the other recovery.
Any suggestions?

C:\AndroidSDK\tools>adb logcat
- waiting for device -
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -


Got out of that "loop" by running the evo-recovery bat file, trying it again...

Same thing...
Last edited by Tenny; 3rd June 2010 at 09:02 AM.
3rd June 2010, 08:59 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
27 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Quote:
Originally Posted by Tenny

having problems... trying to see if it's me or not...

I'm having problems too. Seems the install likes to abort at line 36 for me. Still trying to figure it out.

Code:
Copying files...
E:Can't symlink /system/bin/reboot
E:Failure at line 36:
symlink toolbox SYSTEM:bin/reboot

Installation aborted.
Tried many different ways, including wiping everything and wiping nothing.

Quote:

C:\AndroidSDK\tools>adb logcat
- waiting for device -
- exec '/system/bin/sh' failed: Permission denied (13) -

Getting that too. It only happens after an unsuccessful flash for me. A quick reboot back into recovery returns it back to normal though (through 'adb reboot recovery' then executing the script again)

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes