Official TWRP Recovery Lands on Micromax Canvas Magnus

With the recent release of Android One, Micromax and MediaTek released fully buildable … more

Update Overload: SuperSU Heavily Updated

There are apps and apps out there. Very few can reach the level of popularity required to stay at … more

Lollipop Leak Available for the Sprint Galaxy S5

Since the Android 5.0Lollipop’s official release not too long ago, we’ve seen … more

CPU Spy Gets an Android Lollipop Makeover

At some point in the distant past, you probably heard of CPU Spy for Android by XDARetired … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[App] HELP!! =) WoL Everywhere v2.2 - WoL PC's and remote-execute *.bat-/*.vbs-files!

OP LichtiMC

5th June 2010, 01:29 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 32
 
64 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
Donate to Me
More
Please help me making this software multilingual!
It only lasts about 10 minutes!

  • Sign up at 99translations.com
  • Login and go to http://99translations.com/projects/1...ion_files/4096
  • Click Create Translation
  • Click on the bulb next to the Locale textbox
  • Select Language (Pls. don't select country!)
  • Start translating the 69 terms by clicking on edit
  • Always click on "Save and Continue" if you translated the original text to your language!

Translation progress:

(I finished the unready translations with google translator... )

TEST-VERSION: (Click!)

Included in this test-release are the following languages:
English (Standart)
German
Italian
Chinese-Simple
Turkish
Spanish
Finnish
Swedish
Bulgarian
Dutch

I will wait till October the 4th and all translations which are there then, I will compile into the software! =)

Thanks in advance!

-------------------------------------------------------------------------
As I use Software developed by XDA-members, I decided to give back a little bit... So I developed a piece of software, with which you can send Magic Packets to Computers either over LAN or over Internet.

Furthermore you can execute bat- and vbs-files on a pc running the server-app "batExec" remotely from the internet / lan / wlan. I think bat- and vbs-files are very flexibel, thats why I chose them to be started by the server-app...

I used the fantastic Sense SDK v1.39 of eboelzer, to match the design-technical requirements of our (HD2-)Device
Link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=648906

Naturally I tested the software and on my HTC HD2 it works without any errors...

By the way... this is a .net compact framework v3.5 compatible program. It does not work with lower version of the framework.
You can get the framework here: http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

Attention! --> The newest client app does only run with the newest server app!
Now: Client -> 2.2 Server -> 1.2
Before: Client -> 2.1 Server -> 1.1
Before: Client -> 2.0 Server -> 1.0

Screenshot WoL Everywhere


Screenshot Remote Execute bat-files


Client changelog:
-----------------------------------------------------------------
Changelog v2.2
-----------------------------------------------------------------
  • About-form
-----------------------------------------------------------------
Changelog v2.1
-----------------------------------------------------------------
  • vbs-support
  • little improvements
-----------------------------------------------------------------
Changelog v2.0
-----------------------------------------------------------------
  • Remote bat-file execute added
  • Some improvements
-----------------------------------------------------------------
Changelog v1.4
-----------------------------------------------------------------
  • SIPInputPanel-Events included (Now the text isn't overlapped by the keyboard anymore)
  • Nicer About-Screen...
-----------------------------------------------------------------
Changelog v1.3
-----------------------------------------------------------------
  • Automatically establish connection, when clicked WoL o. Internet
  • Sense SDK new version
-----------------------------------------------------------------
Changelog v1.2
-----------------------------------------------------------------
  • AppToDate Support
  • Fix the same spelling mistake again *g*
-----------------------------------------------------------------
Changelog v1.1
-----------------------------------------------------------------
  • Default Port = 7
  • Wol renamed to WoL
  • Default action for "Saved devices" of edit
  • Spelling mistake (Send -> Sent)
  • Removal of the smiley
  • Higher resolution icon (64px*64px)
-----------------------------------------------------------------

Screenshot Server


Server Changelog:
-----------------------------------------------------------------
Changelog v1.2
-----------------------------------------------------------------
  • Made application UAC-compatible (better Windows Vista and 7 compatibility)
  • Bugfix: impossible string to integer conversion corrected
-----------------------------------------------------------------
Changelog v1.1
-----------------------------------------------------------------
  • vbs-support
  • Define your own bat-directory
  • view always the full log-file in textbox
-----------------------------------------------------------------
Informations regarding batExec:
Just copy the bat-files you wan't to be executed to the following path:
The programs installation directory/bat/
In my case: C:\Program Files\BatExec\bat\

Don't forget to open the port you use at Windows Firewall (or at any other fw...)
This is all you have to do. My app reads the bat-files in this directory and sends their names to the client app... then just tap one and it will be executed by the server-app...

Options are self-explanatory, i guess...

-----------------------------------------------------------------
Maybe some general informations about WoL:

To use WoL over lan, you do not need anything else like WoL configured on your nic / BIOS and a connection to your (home-)network with your device (over W-Lan...)

If you want to use WoL over the Internet you have to do some more things:
  • Configure WoL on your Network Card
    You have to activate WOL on your network-card! If your network-card is a newer one, you can probably set up this option at Device-Manager --> right click on your network-card --> Advanced --> Somewhere at the options there (look for WoL, Magic Packets, Remote start, ...)
    At older PC's I often saw this option in system BIOS...
    Sometimes I had to do both of these things to get WoL working as well...
  • Configure Port-Forwarding on your Router (Directed Broadcast)
    You have to forward a port on your router (e.g. port 7) to your local-network-broadcast-address... (If the IP of the "WoL" - Computer is 192.168.1.10 then the broadcast-address is most likely 192.168.1.255)
  • Set up WoL everywhere with public ip and forwarded board
    Fill in the field IP into my program with the public (outside)- ip of your router (or the DynDNS-Domain-Name) and the forwarded port into port.
  • Start your PC's
    If you set up everything correctly, you should be able to start your PC's from wherever you want, and whenever you want...

Here a guide on HOW TO set your PC/laptop up in order to be turned on with your phone WITHIN your home LAN/WIFI. (Thanks tomthemd =)

Pls. report found bugs, as I'll try to fix them...
If you find any spelling / grammar mistakes in my description-thread or in my program, pls. let me know too... (I'm not an english pro) !!!

So I hope you enjoy this program!
Attached Files
File Type: cab WoL_Everywhere_v2.2.CAB - [Click for QR Code] (1.28 MB, 1629 views)
File Type: rar batExec_install_v1.2.rar - [Click for QR Code] (446.6 KB, 693 views)
Last edited by LichtiMC; 28th September 2010 at 04:52 PM.
5th June 2010, 03:57 PM   |  #2  
mike2nl's Avatar
Senior Member
Flag Near Utrecht
Thanks Meter: 535
 
3,606 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Hi LichtiMC,

looks very good with the sdk. I will give it a try on the weeked, after Sun
7th June 2010, 10:48 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 32
 
64 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mike2nl

Hi LichtiMC,

looks very good with the sdk. I will give it a try on the weeked, after Sun

Did it work properly???
7th June 2010, 06:05 PM   |  #4  
the0ne's Avatar
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 52
 
843 posts
Join Date:Joined: Jan 2007
More
this will come in handy.. thanks
7th June 2010, 09:47 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 119
 
764 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
It works great on HD2! Even power on (not just from sleeping but shut down) is working over 3G. Thanks!
8th June 2010, 02:30 AM   |  #6  
Member
Tampa, FL
Thanks Meter: 26
 
78 posts
Join Date:Joined: Apr 2007
More
Looks very cool
Unfortunately I'm not enough of a geek I guess. When I set up port forwarding, I have to provide a protocol to use. Any clue what that should be?
8th June 2010, 10:00 AM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 32
 
64 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
Donate to Me
More
You have to use UDP as protocol...
Last edited by LichtiMC; 8th June 2010 at 10:13 AM.
8th June 2010, 10:45 AM   |  #8  
MalekoUK's Avatar
Senior Member
Flag UK
Thanks Meter: 361
 
1,513 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
Damn linksys routers wont let you forward .255....

Lan works perfectly!
Demon_man
8th June 2010, 01:34 PM   |  #9  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
you cant use this if your pc is wifi only though can, main pc downstairs connected to the router mine is wifi upstairs, just been reading WOL cant be done over wireless??
8th June 2010, 01:48 PM   |  #10  
MalekoUK's Avatar
Senior Member
Flag UK
Thanks Meter: 361
 
1,513 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
Quote:
Originally Posted by Demon_man

you cant use this if your pc is wifi only though can, main pc downstairs connected to the router mine is wifi upstairs, just been reading WOL cant be done over wireless??

No it cant, as your wireless card/device needs to be powered to have a connection to your network.
Even when your PC is off and is hard wired you have link lights showing the connection.
Wireless needs to be powered to work.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes