5,593,793 Members 45,252 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

VaniljEclair RLS11 - A fast & stable CM 5.0.8 for Vogue/Kaiser/Polaris [2010-08-19]

Tip us?
 
kallt_kaffe
Old
#31  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1165
Posts: 1,480
Join Date: Mar 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by mnjm9b View Post
two things I noticed with this build...
and maybe it's just me.

1. I am getting FC's with better terminal.
apk worked in all other eclair builds.
I tried and found out why. Try the attached update. It stopped the FC for me.

Quote:
2. just for fun I tried neocore to get a fps
neocore installs and loads up OK but it wont run.
this apk worked fine on most every other build
however, I did have problems running it with poly's 2.1g
Strange, I just ran it and got 20.4fps. Are you sure you have hw3d.version set to 1?
Attached Files
File Type: zip getprop_update.zip - [Click for QR Code] (43.2 KB, 28 views)
 
pastaeter
Old
#32  
pastaeter's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 31
Join Date: Dec 2009
Location: Fryslân
Quote:
Originally Posted by kallt_kaffe View Post
I tried and found out why. Try the attached update. It stopped the FC for me.


Strange, I just ran it and got 20.4fps. Are you sure you have hw3d.version set to 1?
I've tried this ROM over the weekend and it's still the best Eclair I tried so far.

The only thing i've noticed that video won't play with meridian player. I believe the Myn Eclair Build has the player working.
Thus my question how is this possible, but seeing your above reaction, could it be that this hw3d is needed?
(if so, noob question, how to turn this on? )

Thanks again for the ROM.
Android fan
 
kallt_kaffe
Old
#33  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1165
Posts: 1,480
Join Date: Mar 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by pastaeter View Post
I've tried this ROM over the weekend and it's still the best Eclair I tried so far.

The only thing i've noticed that video won't play with meridian player. I believe the Myn Eclair Build has the player working.
Thus my question how is this possible, but seeing your above reaction, could it be that this hw3d is needed?
(if so, noob question, how to turn this on? )

Thanks again for the ROM.
By using an Eclair-enabled NBH (for NAND) or by having hw3d.version=1 in your default.txt (or startup.txt) if you are HaRET booting. But you propably allready have that setup.
 
pastaeter
Old
#34  
pastaeter's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 31
Join Date: Dec 2009
Location: Fryslân
Quote:
Originally Posted by kallt_kaffe View Post
By using an Eclair-enabled NBH (for NAND) or by having hw3d.version=1 in your default.txt (or startup.txt) if you are HaRET booting. But you propably allready have that setup.
I'm running from NAND, but I've changed between Donut and Eclair so many times, I probably don't have the Eclair-enabled NBH (don't know).
I'll try this.
Thanks for the help.
Android fan
 
kallt_kaffe
Old
#35  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1165
Posts: 1,480
Join Date: Mar 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by pastaeter View Post
I'm running from NAND, but I've changed between Donut and Eclair so many times, I probably don't have the Eclair-enabled NBH (don't know).
I'll try this.
Thanks for the help.
Let me know if it helped.
 
pastaeter
Old
(Last edited by pastaeter; 14th June 2010 at 10:43 AM.) Reason: Additional info
#36  
pastaeter's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 31
Join Date: Dec 2009
Location: Fryslân
Quote:
Originally Posted by kallt_kaffe View Post
Let me know if it helped.
Using the how-to thread (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=621001) I got the latest Eclair NBH from here:
http://sourceforge.net/projects/androidhtc/files/
Dated 2010-02-20

After flashing, booting was extremely slow and did not get all the way through.
I pulled the battery and rebooted witch went fast as usual and booted like normal.

However the video was still not working.
Within Meridian I can scroll through a video, but it will not continue to play.
As said, I believe it did work on other (eclair) builds so I don't think it's the Meridian that's causing the trouble, and I also think the ROM is just fine, I'm just missing a small part to make it work.


You said that with Haret a extra line of code could do the trick. With NAND, can I add the same line using terminal? If so.. how

Update: Since the update my Wifi didn't work anymore so I had to go back to another NBH (probably non-eclair).
Android fan
 
kallt_kaffe
Old
#37  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1165
Posts: 1,480
Join Date: Mar 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by pastaeter View Post
Using the how-to thread (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=621001) I got the latest Eclair NBH from here:
http://sourceforge.net/projects/androidhtc/files/
Dated 2010-02-20
Now, that's a really old kernel...

Get this one: http://it029000.massey.ac.nz/vogue/f...r-12-06-10.nbh from DZO's archive

Then use Loserskaters NBH Editor from here: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=689812

Use the NBH editor to convert the Vogue NBH into a Kaiser NBH.

Quote:
You said that with Haret a extra line of code could do the trick. With NAND, can I add the same line using terminal? If so.. how
No, however you can convert a Donut NBH into an Eclair NBH with either a HEX editor or the NBH Edtior.

Quote:
Update: Since the update my Wifi didn't work anymore so I had to go back to another NBH (probably non-eclair).
Yes, that's because the wlan.ko we use nowadays won't work with the old kernel you used.
 
mnjm9b
Old
#38  
mnjm9b's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 127
Posts: 899
Join Date: Apr 2008
Quote:
Originally Posted by kallt_kaffe View Post
I tried and found out why. Try the attached update. It stopped the FC for me.


Strange, I just ran it and got 20.4fps. Are you sure you have hw3d.version set to 1?
getprop worked great...ty

although I am still getting a blank screen on neocore.
I am using nbh from my nbhcreator. using dzo's 6-12 zImage.

I am going to try your latest nbh and see if that is the issue.
I am also having funny led issues.

...back in a few...
I have a "Donate" button...for those of you that feel compelled to do so.
However, I don't feel I deserve it. Nor will I guarantee any results in return from any such donations.
Although I do appreciate the gesture, a simple thanks will suffice.
 
mnjm9b
Old
#39  
mnjm9b's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 127
Posts: 899
Join Date: Apr 2008
OK... your nbh works the exact same as the one from my nbhcreator.
I still get a blank screen when clicking 'run' on neocore.
I am sure I have a bad apk. I will download a new one later to verify.

I am concerned about the weird led issue. I don't get a charge light at all. even while device is ON. and when I do things like copy a file, it blinks blue forever. I think this may be a kernel issue but I haven't seen anyone else complain about it.
I have a "Donate" button...for those of you that feel compelled to do so.
However, I don't feel I deserve it. Nor will I guarantee any results in return from any such donations.
Although I do appreciate the gesture, a simple thanks will suffice.
 
sakkeus11
Old
#40  
sakkeus11's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 89
Join Date: May 2008
Default Livewallpaper

Also livewallpaper seems to crash after back to hibernate.
Thanks for good work and yor time!!!!!!!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes