How to Disable Data Encryption on Nexus 6

In late September, Google decided to step on NSA’s toes and turn on encryption by default in … more

DJI Phantom 2 Vision+ Review – XDA TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about gifts now? Youll be ahead … more

Mozilla Ditches Google, Makes Yahoo Default Search Engine

Mozilla and Google have had a long-standing relationship of about 10 years. Google … more

Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Nexus one Froze, Vibrates 7 Times, Wont Boot

OP Ahanix

26th June 2010, 05:51 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 14
 
89 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
So my nexus one froze today, and now whenever I pull the battery and put it back in, it will vibrate 7 times and wont boot. Is it bricked, or what can I do to fix this?


Thanks
26th June 2010, 05:53 AM   |  #2  
jersey_609's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
159 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
More
What were u doin when this happened and what does the boot animation come up

Sent from my Nexus One using XDA App
26th June 2010, 07:05 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 14
 
89 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
I opened up the navigation app and it froze. Puller the battery and had that problem. I then decided to pull the battery, press the power button a few times to discharge the phone and it booted back up. So hopefully it wont happen again
9th July 2010, 10:39 PM   |  #4  
waylo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 129
 
739 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Same thing happened to me. I was experimenting with an undervolted kernel which up until then had been behaving well. Received a bunch of texts and notifications simultaneously. By the time I got to my phone, it had gone to sleep. I was able to power on, but the screen was completely unresponsive. The powering on was also very delayed. I couldn't shutdown with the power button so I pulled the battery.

It could only do a 7-vibrate boot/freeze every single time I pulled the battery and replaced it. Finally, with the above advice, I left it out for several minutes, hit the power button a few times, then replaced the battery and got it to finally boot.
The Following User Says Thank You to waylo For This Useful Post: [ View ]
17th July 2010, 10:11 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
This happened to me today too, I took out my SD and it booted up just fine after that..not sure what happened. I checked my SD for errors but it didn't have any and had no problems after I put it back in.
17th July 2010, 10:13 AM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 67
 
1,929 posts
Join Date:Joined: Jun 2006
hmm havent faced these errors yet, have u modded the rom at all?
21st July 2010, 07:58 AM   |  #7  
behelit's Avatar
Senior Member
Flag Melbourne
Thanks Meter: 11
 
221 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
mine just did it now when i changed the sd card.
taking the card out doesn't help.
i'm guessing it thinks the battery is flat or something similar, will try charging.

edit: just kept trying and it eventually worked.
Last edited by behelit; 21st July 2010 at 08:09 AM.
6th August 2010, 07:06 AM   |  #8  
Junior Member
Flag Timișoara
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
I have the same problem, hitting the power button does nothing, I leave the battery out for ~ 5 minutes and eventually get a fastboot screen and 7 times vibrate, but no control, power button, volume and trackball not working. I have to pull the battery out, wait another 5 minutes or so and try again.

Does anyone have a clue about what that 7 times vibrate means? sounds like an error code.

If after have pulled out the battery for 5 minutes I keep pressed the volume down and the power, I eventually have a fastboot working screen, but choosing recovery from the menu takes me back to the fastboot screen with 7 times vibrate. Taking the card out or the sim does not make a difference.

How did I get here: Was using Cyanogen 2.2, rooted, screen froze one day, pulled the battery out and here I am.

Tried to do a reset with volume down and power, it freezed during the procedure and now it won't boot at all.
Last edited by alexxed; 7th August 2010 at 01:25 PM. Reason: added how did it happen
9th August 2010, 03:05 PM   |  #9  
Junior Member
Flag Timișoara
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
I'm still able just to start in fastboot. Recovery and clear storage do nothing useful. Booting normally gives me the nexus logo for a while and then the screen blanks after a few seconds.

I can do fastboot flash boot, but I can't do fastboot flash system, it just says sending and that's it:

Code:
[root@ds1 apps]# ./fastboot erase userdata
erasing 'userdata'... FAILED (remote: not allowed)
[root@ds1 apps]# ./fastboot erase cache
erasing 'cache'... OKAY
[root@ds1 apps]# ./fastboot flash boot Passion\ Google\ WWE\ 1.01.1700.1_ERD79/boot.img 
sending 'boot' (2044 KB)... OKAY
writing 'boot'... OKAY
[root@ds1 apps]# ./fastboot flash system Passion\ Google\ WWE\ 1.01.1700.1_ERD79/system.img 
sending 'system' (116663 KB)...

Any ideas anyone ?
10th August 2010, 07:36 AM   |  #10  
Vakman's Avatar
Member
Thanks Meter: 12
 
83 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by alexxed

I'm still able just to start in fastboot. Recovery and clear storage do nothing useful. Booting normally gives me the nexus logo for a while and then the screen blanks after a few seconds.

I can do fastboot flash boot, but I can't do fastboot flash system, it just says sending and that's it:

Code:
[root@ds1 apps]# ./fastboot erase userdata
erasing 'userdata'... FAILED (remote: not allowed)
[root@ds1 apps]# ./fastboot erase cache
erasing 'cache'... OKAY
[root@ds1 apps]# ./fastboot flash boot Passion\ Google\ WWE\ 1.01.1700.1_ERD79/boot.img 
sending 'boot' (2044 KB)... OKAY
writing 'boot'... OKAY
[root@ds1 apps]# ./fastboot flash system Passion\ Google\ WWE\ 1.01.1700.1_ERD79/system.img 
sending 'system' (116663 KB)...

Any ideas anyone ?

Since you said you were using CyanogenMod, I will assume you are using CM6 RC2 not that it matters now. So you are running a custom recovery right? Try to wipe everything, data, cache, and the dalvik cache. Then flash a different ROM, either stock or any other really to see if that helps.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes