Gmail 5.0: Material Design and Multiple Account Support

Google started to materialize many of its applications right after announcing the … more

Some of Our Favorite Features in Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is the latest major revision to Google’s mobile operating … more

Sony SmartEyeglass SDK Developer Preview Released

A little over a month ago in Tokyo, Japan, Sony unveiled its new SmartEyeglasstechnology. … more

XDA and Leaseweb: Server Trial/Moto 360 Contest (Winners!)

About a month ago, we held a contest along with XDA’s host, Leaseweb, to … more
Thread Closed

Rooting the Captivate

OP Balthazar B

11th July 2010, 06:05 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 22
 
228 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
QQ regarding this:

Are all SGS devices sufficiently similar enough such that a custom ROM for one (say the VzW Fascinate, or a Euro version) will be directly usable by others, or will what differences there are in hardware build (e.g., internal memory, camera flash vs. none, etc.) fragment efforts in the developer community enough that custom ROMs will be slower to achieve?

The Captivate intrigues me since an unlocked version should be very usable in Europe (and for getting rid of ATT bloatware as well as all the other fixes a rooted phone is likely to get before ATT bothers to do so).
pongothemagnificent
12th July 2010, 01:25 AM   |  #2  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
They should all be the exact same internally, meaning the same rooting procedure of the european galaxy S, should also apply on the att version or any other version for that matter, and i hope so cause on the 18th im getting a captive woot =]
12th July 2010, 03:34 AM   |  #3  
warri's Avatar
Senior Member
Flag Jupiter
Thanks Meter: 37
 
977 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by rafyvitto

They should all be the exact same internally, meaning the same rooting procedure of the european galaxy S, should also apply on the att version or any other version for that matter, and i hope so cause on the 18th im getting a captive woot =]

im getting a captivate too, however, there are some differences between the hardware and internal guts between the phones. To name a few, Storage Space, Flash for rear camera, and the front facing camera.

These could affect the internal guts/firmware on the device.

But lets hope we can get a sweet and fast root
pongothemagnificent
12th July 2010, 04:18 AM   |  #4  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
Non of the gsm versions have flash beside the camera, ROM capacity and the front facing camera hardware have nothing to do with the rooting of any android device, im almost 100% that the european samsung galaxy S rooting procedure will work on any other samsung galaxy S variation.
Last edited by pongothemagnificent; 12th July 2010 at 05:50 AM.
12th July 2010, 04:58 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 22
 
228 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
We'll know soon enough...perhaps even within a week of the Captivate's release (hey, that's an interesting play on words).
12th July 2010, 11:30 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 6
 
85 posts
Join Date:Joined: May 2010
The rooting procedure will work - however the recovery mode my be crippled as the M110S (Korea) version is. Need to wait for a custom recovery - or use ODIN to flash.

But if you dont have backup of the old firmware it might be more difficult to root.

Anyways the samsung version of android is in general pretty easy to root. (no locked bootloader etc)
12th July 2010, 02:39 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
645 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
For all intents and purposes the Vibrant/Captivate should be identical in every aspect except for accessories. (Wonders why those forums weren't just merged together). TMobile's 3G bands are different, too.
12th July 2010, 10:44 PM   |  #8  
Senior Member
Flag NYC
Thanks Meter: 0
 
99 posts
Join Date:Joined: Feb 2006
More
There's already a quickie root file posted by justadude over in the Vibrant forum. One file in the .zip needs to be updated to reflect the Captivate model number (SGH-I897) but in theory, it should work.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=723479
13th July 2010, 01:17 AM   |  #9  
Senior Member
Flag Revere, MA
Thanks Meter: 8
 
363 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
Here is the edited and signed root update. Anyone with a Captivate care to try? It's the Vibrant root with the AT&T model added, so it should work

For reference the Captivate is the SGH-I897

so rename this to update.zip place in the root of the SD connect to adb and type adb reboot recovery and select "Reinstall Packages" using the volume keys and power to select

EDIT: removed the update.zip please see this post for the updated one
Last edited by chaoscentral; 13th July 2010 at 05:18 PM.
13th July 2010, 01:34 AM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 1
 
197 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
nvm 10char
Last edited by caelestis2; 13th July 2010 at 01:43 AM.

Thread Closed Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Captivate Android Development by ThreadRank