I9000XWJG5 released

128 posts
Thanks Meter: 3
By wliu88, Senior Member on 14th July 2010, 11:35 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
21st July 2010, 12:50 AM |#321  
Ancient_One's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 0
Have flashed the firmware using Odin and 512 PIT from this thread no problems.


My internet is not working.

Entered APN details manually for my network, all correct, green light for selection, no display on the screen for the internet network. ie H, 3G

Applications like the Market indicate I am not connected to the network.

Should I reflash the firmware.

I got JG5 from via rapid share as wuala was to slow.

Last edited by Ancient_One; 21st July 2010 at 12:58 AM.
21st July 2010, 02:55 AM |#322  
wolf_man's Avatar
Thanks Meter: 1
What network are you on and is it bill pay or prepay?
I had this issue with mine on an O2 Ireland prepay sim and I removed the proxy server details and instantly the 3G/HSDPA symbols started to work!
21st July 2010, 05:10 AM |#323  
Ancient_One's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 0
I'm on Three in Sydney Australia.

The phone only just released here on the OPTUS network.
Their 6 applications were riddled through the phone.

As it was unlocked I bought it and was using it on Three network with the APN details for that network entered.

This last Firmware is not working for me with regards to Internet so am thinking I might have to reflash the firmware JG5.

If that still doesn't work I will flash JG3.

Anyone else have an ideas other then that.?
Last edited by Ancient_One; 21st July 2010 at 05:22 AM.
21st July 2010, 06:23 AM |#324  
Junior Member
Flag Espoo
Thanks Meter: 3
Originally Posted by brisandroid

I have the same issue with number 4, GPS won't work


1. SWYPE - working fine
2. Exchange - NOT TESTED
3. Market - Seems to work ok
4. GPS -Captured location but it's aboun 1km off.

and suffering problems with camera. it's fails to start.
found on dmesg this:
[ 643.519612] init: sys_prop: Unable to start service ctl [akmd2] uid: 10054 pi

and tone picked didn't work as ring tone picker, but notification sound it worked.


and installed mimocan lag fix and rooted by LeshaK

any ideas how to fix mine camera? everythink else looks working fine..
21st July 2010, 07:08 AM |#325  
Ancient_One's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 0
Thumbs up

Um rather embarrased here.

I had a spelling mistake in my APN details.

All is working as it should.
21st July 2010, 01:43 PM |#326  
Junior Member
Thanks Meter: 0
I followed the instructions on this thread and it worked great! Cheers guys! It seems faster from the outset.

I am on O2 in the UK.
21st July 2010, 02:32 PM |#327  
riz157's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 228
XWJG5 runs much better, now I'm actually liking this device much better then desire. It's stable fast and plenty of memory, there are still occasions when it lags but no way near as much as with the previous rom JF3.
GPS seems to work probably not as well as it should but fortunately I don't us gps too often.
Overall a huge improvement!
21st July 2010, 05:03 PM |#328  
Roy Ngan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 0
Update, My previous post is a false alarm.

The Exchange Calendar sync works fine, it's my Company Exchange that screw up. (I need Calendar from Exchange, that's 1 of the reason I get smartphone, it's essential+must have feature for me)

I did learn a trick on this, before the Exchange Admin fix the issue, I have a work around to sync my outlook (which is my Exchange client) calendar from my PC to Google Calendar via Google Calendar Sync, and I have my SGS hock up and pick up Google Calendar instead, it works. But not straight forward because I have too many events for last 2 years. I need to delete the old event in Google Calendar to make it work.

Originally Posted by Roy Ngan

Guys, Is there any Microsoft Exchange User here?

I notice I can't sync most of my Corporate (Microsoft Exchange 2003) event after I flash with I9000XWJG5 ROM. Any helper?

PS: however anniversary and holiday sync is ok.

i tried install touchdown (for exchange) it works to sync Calendar, Contact, Emails. but of course lack of integration with the Android Calendar.

My experience this noon,
1. Install and configure touchdown - successful
2. touchdown start sync email and contact (auto start once configuration is done)

3. I try to sync calendar, no luck
4. reboot and re-sync calendar, start to see events in my calendar sync to SGS

5. Tried my luck to switch on the defaul exchange program to sync calendar, notice that the Calendar sync works, but it sync until end of Jun (today is 21 July)

Not sure why.
Last edited by Roy Ngan; 24th July 2010 at 10:30 AM.
21st July 2010, 05:44 PM |#329  
Thanks Meter: 20
blue screen?
hey guys, just flashing this firmware right now and my phone got stuck. it displays a blue screen and under odin it reads:

<ID:0/004> Added!!
<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> Set PIT file..
<ID:0/004> Get PIT for mapping..
<ID:0/004> Firmware update start..
<ID:0/004> factoryfs.rfs

any help? should i just unplug the usb or what
21st July 2010, 07:19 PM |#330  
Thanks Meter: 0
I tried to put the firmware JG5 on my device
I put it in download mode start odin and plug the USB cable
He finds it on com 3
and when I press the start he stuck on
<ID:0/003> Added!
<ID:0/003> Odin v.3 engine (ID: 4) ..
<ID:0/003> File analysis ..
and here I let an hour and nothing
I put into diferent USB port and nothing
I have Win 7 64bit
please help me !!!!!!!!!!!
21st July 2010, 07:25 PM |#331  
riz157's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 228
reboot your pc and phone it should work then plus use pit. 512.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes