Shoot Troubles, Not Users w/ Alex Boag-Munroe – XDA:DevCon 2014

In presenting the various sessions from XDA:DevCon 2014, weve mainly … more

Oppo Releases ColorOS for the Find 5… Poorly

Almost every OEM has taken the liberty of creating its own incarnation of the Android OS. … more

XDA LG Development Challenge Winners

Almost 3months ago, we set out with LGto findtwo amazing apps that developers could put together … more

Wearable Apps w/ Andreas Göransson – XDA:DevCon 2014

XDA:DevCon 2014 in Manchester, UK featured quite a few interesting topics as … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Gps fix 101

OP boodies

18th July 2010, 10:47 AM   |  #1  
boodies's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 318
 
1,765 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
EDIT: 9/21/10

NEW FIX OUT!!! http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=782242


Like many of you folks, i've been having lots problems with the GPS. And like many of you, I also am upgrading from the G1 so I know how a good GPS signal is suppose to be like. In many instances, the GS would not sync with the GPS when under the same circumstances, the G1 had no problem.

Inside my home it will rarely connect. When testing with the GPS TEST, the damn thing would not even connect to a satellite.

AFTER FIX - Everything connects REALLY REALLY FAST and ACCURATE

PS - These are not my own but I found them online by username e-wrecked

STEPS

1 - Disable "Use Wireless Networks" - Settings / Location & Security

2 - Dial *#*#1472365#*#*

3 - Under "Application settings" Change "Operation Mode" to MS Based

4 - Under "SUPL/CP Settings" Change the SERVER & PORT to supl.google.com and port 7276 [ Do not use www. in front of supl]

5 - REBOOT

6 - Turn back on the "User Wireless Networks"

7 - Praise God


----------------------------------------------------------------
PS - If you need to get back to default here are the specs

DEFAULT - OPERATION MODE - Standalone
Server - www.spirent-lcs.com
Port - 7275


THERE IS A NEW FIX OUT!!! - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=782242
Last edited by boodies; 21st September 2010 at 06:30 PM.
18th July 2010, 10:48 AM   |  #2  
boodies's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 318
 
1,765 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
all of you who insist that this is a hardware problem, get out of here with that
18th July 2010, 11:20 AM   |  #3  
WilliamStern's Avatar
Senior Member
Flag Miami, Fl.
Thanks Meter: 39
 
636 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
never mind...
18th July 2010, 12:45 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
has anyone tried this yet?
18th July 2010, 01:16 PM   |  #5  
WilliamStern's Avatar
Senior Member
Flag Miami, Fl.
Thanks Meter: 39
 
636 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
I tried it, and so far so good.
18th July 2010, 02:06 PM   |  #6  
iceshinobi's Avatar
Senior Member
Flag Orlando, FL
Thanks Meter: 0
 
105 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
More
This worked to gps is fast now

Sent from my SGH-T959 using XDA App
18th July 2010, 03:38 PM   |  #7  
Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 0
 
49 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
But what does Thais exactly do to make it better? Just woundering

Sent from my SGH-T959 using XDA App
18th July 2010, 03:45 PM   |  #8  
werdz2's Avatar
Junior Member
Flag Miami, FL (Hialeah)
Thanks Meter: 0
 
23 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Works perfect on much phone. I think it just updates with more recent satellite data.

Sent from my SGH-T959 using XDA App
18th July 2010, 03:59 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 177
 
2,542 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
would need this when i get my V
18th July 2010, 04:50 PM   |  #10  
Account currently disabled
Flag portland
Thanks Meter: 1
 
673 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
Quote:
Originally Posted by boodies

Like many of you folks, i've been having lots problems with the GPS. And like many of you, I also am upgrading from the G1 so I know how a good GPS signal is suppose to be like. In many instances, the GS would not sync with the GPS when within the same circumstances, the G1 had no problem.

Inside my home, I now pretty much don't get any good GPS on my GS. Rarely if I patiently wait, it will connect. When testing with the GPS TEST, the damn thing would not even connect a satellite.

AFTER FIX - Everything connects REALLY REALLY FAST and ACCURATE

PS - These are not my own but I found them online by username e-wrecked

STEPS

1 - Disable "Use Wireless Networks" - Settings / Location & Security

2 - Dial *#*#1472365#*#*

3 - Under "Application settings" Change "Operation Mode" to MS Based

4 - Under "SUPL/CP Settings" Change the SERVER & PORT to supl.google.com and port 7276

5 - REBOOT

6 - Turn back on the "User Wireless Networks"

7 - PRAISE GOD


not www.supl.google.com right? just supl.google.com ?

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
gps
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes