FORUMS

OnePlus 2 Forums: Discuss Everything About The OP2!

Now that the OnePlus 2 has been officially unveiled and that we have had close-up … more

Intel & Micron Announce “Revolutionary” Storage Tech

Intel & Micron have announced 3D Xpoint technology—”the … more

Google Now Interfaces With Third-Party Messaging Apps

Google has announced that Ok Google voice commands can now be used to send … more

Make Your Lockscreen More Productive With Widgets

Are you running Android Lollipop? Do you miss the ability to add widgets to your lock … more

Exchange questions

1,121 posts
Thanks Meter: 123
 
By GermanGuy, Senior Member on 19th July 2010, 12:49 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I am new to Android. Have been a longtime WindowsMobile user. The Captivate has a menu to synchronize with exchange including mail, contacts and calenders. I got mail to work, but contacts and calender do not synch. I would assume it is officially supported since it is in the menu. Has anybody else got it to work, meaning can you pull contacts and calender from your exchange account down to your phone?
 
 
19th July 2010, 01:36 PM |#2  
Senior Member
Flag Wausau
Thanks Meter: 5
 
More
Yes, mine works fine. Is auto synch off under menu/synch?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I897 using XDA App
19th July 2010, 01:41 PM |#3  
Member
Flag NE Ohio
Thanks Meter: 0
 
More
Mine is working fine too. I went in and disabled the Contact synchronization and it looked like everything (mail, calendar, contacts) is all enabled by default. I think I remember seeing the settings when I initially set it up too. Go into your calendar and then into the settings and make sure it is displaying your exchange calendar. Same thing with the contacts.
19th July 2010, 03:18 PM |#4  
cellgeek's Avatar
Senior Member
Flag Flower Mound, TX
Thanks Meter: 9
 
More
Mine works great. In fact a little tooooo good. I have it syncing with my Google contacts and my exchange contacts. . .

One note. The client on the Captivate is not a full exchange client. That's apparently an Android V2.2 feature. That means there are some features that worked on my BB and my Nokia E72 that don't work on the Captivate. The most notable, and irratating is any http link embedded into an appointment note is treated as straight text. So if you have an airlines check in appointment, or link to a map - you can't just click on it and have a browser take you to the link. . . .or at least I haven't figure out how to make that work yet.
20th July 2010, 01:48 PM |#5  
GermanGuy's Avatar
OP Senior Member
Flag Minneapolis
Thanks Meter: 123
 
More
ok. The whole Activesync exchange seems very screwy on Android. I deleted exchange account and re-added it. Now, I can see and synch all my contacts, but I only get some of my calender items. I downloaded TouchDown, and via Touchdown I can sync my email but I do not see contacts or calender. I am pretty techsavvy, so this just baffles me.
20th July 2010, 03:25 PM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Is it possible to look up a name against the GAL/company address book with the stock android client when composing an email message?
23rd July 2010, 07:36 PM |#7  
Member
Atlanta
Thanks Meter: 3
 
More
I have been able to "Lookup" emails through the GAL. Simply type a name in the To Field, hit search. You are taken to a new screen where you can do a lookup. One note though. I have not seen FULL integration with the GAL. For instance, our company has Email, Direct Dial, Fax, Cell, Address all entered in the AD. This makes it easy to look up phone numbers. Cant seem to get that to work in the phone search
Last edited by Rizz67; 23rd July 2010 at 07:43 PM. Reason: *Typos*
27th July 2010, 05:17 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
having issues sending appointments from phone
I'm using Exchange and stock email client. I've tried to send meetings to people in my GAL, but they never receive the invite. Anyone else having the issue?\
27th July 2010, 06:17 AM |#9  
Member
Thanks Meter: 1
 
More
This is a known issue with the captivate. Hopefully there is a fix on the way. It was supposed to work seemlessly out of the box, but there are some problems.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes