Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,124 Members 43,149 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[RECOVERY] ClockworkMod Recovery for Vibrant (FINAL! SAFE!)

Tip us?
 
Koush
Old
(Last edited by Koush; 24th July 2010 at 12:09 PM.)
#1  
Retired Recognized Developer - OP
Thanks Meter 893
Posts: 917
Join Date: Sep 2007
Default [RECOVERY] ClockworkMod Recovery for Vibrant (FINAL! SAFE!)

First things first, if you flashed a previous version of Clockwork Recovery using Odin, FLASH BACK TO A STOCK KERNEL using this Odin package:
http://koush.tandtgaming.com//test/k...-stock.tar.md5

This recovery is *very* safe to use. It does NOT flash your kernel; it is a completely uninvasive recovery method.

How it works: The recovery is packaged as an update.zip that you run from STOCK recovery. The update.zip unpacks Clockwork Recovery onto the ramdisk and restarts recovery. When you reboot, it reverts back to the original, unmodified, stock recovery. So, you will need to keep the recovery on the root of your SD card as an update.zip, and apply the zip every time you want to start Clockwork.

HOWEVER, if you use ROM Manager, all of the recovery installation and management instructions are done for you!

Installation instructions:
  1. Download ROM Manager from the Market.
  2. Flash Recovery.
  3. Choose Vibrant as your phone.
  4. Accept the Superuser prompt.
  5. On the very FIRST boot of Clockwork, you may need to manually select "reinstall packages" if Clockwork does not start. You should only ever have to do this once. It will be automatic from then on.
  6. Watch the backup go!

That's it! This is completely painless and safe! There is no need for Odin anymore to replace the recovery or flash updates!

If you appreciate my work, please buy the Premium version of ROM Manager!
The Following 15 Users Say Thank You to Koush For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
youneek
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 321
Join Date: Jun 2009
Failed the first time. Left me in the stock recovery menu and gave a recovery error when clockwork first started. Flashed again and tried to backup a second time. Looks like it worked perfect! Now we need some froyo!

Sent from my SGH-T959 using XDA App
Android Collection: G2, Galaxy Nexus, Thunderbolt, Fascinate, Vibrant, Droid Incredible, Nexus One, MyTouch Slide, Cliq, G1
 
Koush
Old
#3  
Retired Recognized Developer - OP
Thanks Meter 893
Posts: 917
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by youneek View Post
Failed the first time. Left me in the stock recovery menu and gave a recovery error when clockwork first started. Flashed again and tried to backup a second time. Looks like it worked perfect! Now we need some froyo!

Sent from my SGH-T959 using XDA App
Yes! That is expected! The very first boot WILL FAIL, the recovery needs a kick start to complete installation.
The Following User Says Thank You to Koush For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
rsfaze
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 62
Posts: 1,121
Join Date: Jan 2007
Location: Orlando, Fl
Default little tip

after I downloaded Rom Manager and had it download the recovery for my Vibrant.

After the success message I waited nothing happened so you may have to select to manually reboot into the recovery, then select "reinstall packages" to finish the installation.
 
metalfan78
Old
#5  
metalfan78's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1489
Posts: 3,703
Join Date: Jan 2010
Location: Littleton, CO
I don't see Vibrant in ROM manager. Do I need to buy premium or am I doin somethin wrong
 
ElChibo
Old
#6  
ElChibo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 5
Posts: 121
Join Date: Jan 2010
Location: Kailua Hawaii

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by metalfan78 View Post
I don't see Vibrant in ROM manager. Do I need to buy premium or am I doin somethin wrong
he either took it down and is gonna release it later or something... just wait..
Current Phone : Verizon HTC One M8

Retired Phones!
iPhone 2G
HTC G1
Cliq
HTC MyTouch3G
HTC MyTouch 4G
HTC G2
Samsung Vibrant
HTC Sensation
Nexus One
Nexus S
HTC Amaze 4G
Samsung Galaxy S 2
iPhone 4
iPhone 4S
HTC One X
Galaxy Nexus
Note 2
HTC One Max


Follow Me on Twitter! @ElChibo
 
lp894
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 180
Join Date: Nov 2007
I don't even see "Vibrant" in that list

Nevermind....see above
 
Koush
Old
#8  
Retired Recognized Developer - OP
Thanks Meter 893
Posts: 917
Join Date: Sep 2007
Quote:
Originally Posted by lp894 View Post
I don't even see "Vibrant" in that list
Vibrant is listed. "Galaxy S Vibrant". Make sure you are on wifi. Some carriers cache web pages.
 
metalfan78
Old
#9  
metalfan78's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1489
Posts: 3,703
Join Date: Jan 2010
Location: Littleton, CO
Sweet I can't wait to have a real recovery
 
rsfaze
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 62
Posts: 1,121
Join Date: Jan 2007
Location: Orlando, Fl
Quote:
Originally Posted by Koush View Post
Vibrant is listed. "Galaxy S Vibrant". Make sure you are on wifi. Some carriers cache web pages.
I can confirm I used Wifi and have already completed my first backup using Clockwork

thanks Koush.. buying the prem version to show my support!

Tags
cwm, froyo, recovery, rom manager, wont go into recovery
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes