FORUMS

Google No Longer Sending Calendar SMS Notifications

In a not entirely surprising move, Google announced that it’s putting an … more

Enable Multi-Window Mode on M Developer Preview

What was not mentioned in yeterday’s keynote was Android M’s multi-window … more

I/O Summary: Google Cardboard Virtual Reality

One year ago, Google introduced cardboard. Amazingly enough, that was all it took to fire … more

Android M Preview Images – XDA TV

Android M preview images are available. That and much more news is covered by Jordan when he … more

Quick GPS

Thanks Meter: 9
 
By yeoldgreat1, Senior Member on 29th July 2010, 02:50 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Is there an android version of QuickGPS? The internal GPS takes ages to get a lock without it!
Last edited by yeoldgreat1; 29th July 2010 at 04:42 PM.
 
 
29th July 2010, 03:13 PM |#2  
Senior Member
Flag Ermelo
Thanks Meter: 45
 
Donate to Me
More
Do you have the file /system/etc/gps.conf?

The file must contain the following content:

Code:
NTP_SERVER=uk.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
The Following User Says Thank You to basst85 For This Useful Post: [ View ]
29th July 2010, 04:47 PM |#3  
yeoldgreat1's Avatar
OP Senior Member
Flag Bedford
Thanks Meter: 9
 
Donate to Me
More
No I don't, I don't have a system file related to my android setup. How would I update that gps.conf file to get the latest satellite positions?
29th July 2010, 05:28 PM |#4  
Miyagi's Avatar
Member
Flag Bilbao
Thanks Meter: 1
 
More
Install "File Manager" and "Text Edit" (both are free from the market), then open "File Manager", go to "My Phone", (press Ok on warning), the go to /system, /etc and touch on "gps.conf", Open as, Text, and select "Text Edit".

Edit and use your country direction (pool.ntp.org), save and thats all.
29th July 2010, 05:41 PM |#5  
Senior Member
Flag Ermelo
Thanks Meter: 45
 
Donate to Me
More
Yes, and after the change you must reboot your phone.

The first time you need a internet connection to get the recent .bin file and NTP data.


-------------------------------------
Sent via the XDA Tapatalk App
30th July 2010, 01:18 AM |#6  
Senior Member
Flag Tampa, FL
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by Miyagi

Install "File Manager" and "Text Edit" (both are free from the market), then open "File Manager", go to "My Phone", (press Ok on warning), the go to /system, /etc and touch on "gps.conf", Open as, Text, and select "Text Edit".

Edit and use your country direction (pool.ntp.org), save and thats all.

Quote:
Originally Posted by basst85

Yes, and after the change you must reboot your phone.

The first time you need a internet connection to get the recent .bin file and NTP data.

this worked for me and i used us.pool.ntp.org for usa. the gps lock was much quicker, thank you
30th July 2010, 02:52 AM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I tried this and got

Problem saving.
Possible causes:
- Invalid filename
- Out of disk space

Then it cleared the file
30th July 2010, 03:11 AM |#8  
Senior Member
Flag Tampa, FL
Thanks Meter: 28
 
More
Quote:
Originally Posted by mrbassman36234

I tried this and got

Problem saving.
Possible causes:
- Invalid filename
- Out of disk space

Then it cleared the file

I used adb instead
Code:
adb pull /system/etc/gps.conf
then go into your tools folder of adb, locate the file, edit it with the correct ntp settings and push it back by
Code:
adb push gps.conf /system/etc
then restart phone



Sent from my HTC Desire using Tapatalk
30th July 2010, 03:17 AM |#9  
Senior Member
Thanks Meter: 20
 
More
i did not for for me at first. you need to use one of the following servers.

server 0.us.pool.ntp.org
server 1.us.pool.ntp.org
server 2.us.pool.ntp.org
server 3.us.pool.ntp.org
Last edited by songokussm; 30th July 2010 at 03:27 AM.
30th July 2010, 04:33 AM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by voiceofid

I used adb instead

Thanks! Worked a treat
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes