Post Reply

Root for E10i

30th July 2010, 12:28 PM   |  #1  
Bin4ry's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Schwelm (NRW)
Thanks Meter: 5,740
 
1,832 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Donate to Me
More
Hi all!

So i finished the Root.
(Many thanks to bitluni for dumping the fota path)

At this very moment you cannot apply the root to all devices.
For now we are not able to downgrade with X10flash tool, thats why the root is only applyable if you are on the right software version.
I'm working on this problem!

So first download please the main root package:
http://rapidshare.com/files/409979297/Root-v1.rar

Then you can download the fota.package for you (more will come):

If you are currently on Firmware 37 VFE-1-8:
http://rapidshare.com/files/409979325/VFE-18-37.rar

If you are currently on Firmware 36 WORLD-1-8:
http://rapidshare.com/files/409989811/World-1-8-36.rar

If you are currently on Firmware 38 WORLD-1-8:
http://rapidshare.com/files/409989990/World-1-8-38.rar

If you downloaded main package and Fota.package please extract both!
You have to copy the fota.pkg file into the Fota Folder which is located in the Root Folder!

Howto:
Please enable USB-Debugging in your phone and connect the usb-cradle.
Run the "RootME.bat" it will guide you through the process!

Regards
Bin4ry
Last edited by Bin4ry; 30th July 2010 at 01:39 PM.
30th July 2010, 12:44 PM   |  #2  
svprm's Avatar
Senior Member
Flag Salem-TamilNadu
Thanks Meter: 374
 
1,280 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
Donate to Me
More
Very nice.
But I'm having x10 mini pro.
It work on mini pro?
30th July 2010, 12:47 PM   |  #3  
Junior Member
Flag Barcelona
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
Hi Bin4ry!!

You're the Master of us all!!

Starting download and try... let's see if it works with 11A08

Many many thanks for your effort mate, beers coming!!
30th July 2010, 12:57 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Binary youre the man!

I got:

Firmware: 1.6
Baseband: Unknown
Kernel: 2.6.29 SEMCUser@SEMCHost#1
Build: 1.0.A.1.38

And debug menu (MBBMBMMB) gives me.

Phone Software Version: 1235-3408_1.0.A.1.38 GENERIC - user
File System Version: WORLD-1-8_1.0.A.1.38


Will this root work for me?

And is there a guide on for this root?

Many thanx
30th July 2010, 01:04 PM   |  #5  
Bin4ry's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Schwelm (NRW)
Thanks Meter: 5,740
 
1,832 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by sola88

Binary youre the man!

I got:

Firmware: 1.6
Baseband: Unknown
Kernel: 2.6.29 SEMCUser@SEMCHost#1
Build: 1.0.A.1.38

And debug menu (MBBMBMMB) gives me.

Phone Software Version: 1235-3408_1.0.A.1.38 GENERIC - user
File System Version: WORLD-1-8_1.0.A.1.38


Will this root work for me?

And is there a guide on for this root?

Many thanx

Not yet, i'm searchig more fota.packages . Can you please post full debug menu screen please ?

Thanks

Bin4ry
30th July 2010, 01:05 PM   |  #6  
Junior Member
Darmstadt
Thanks Meter: 0
 
21 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
is it possible to just change the version info in the .package
to make it compatible with other versions?


<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<metadata version="3.1">
<product>
<manufacturer>SonyEricsson</manufacturer>
<model>E10i</model>
</product>
<update>
<generation>
<version>2.0.0.7</version>
<date>2010-07-09T14:05:33+02:00</date>
<rb_version>6.1.8.3</rb_version>
<rb_ua_version>6.1.8.3</rb_ua_version>
</generation>
<source>
<software>
<revision>1.0.A.1.37</revision>
</software>
<customization>
<variant>1235-7173</variant>
<revision>R17A</revision>
</customization>
</source>
<target>
<software>
<revision>1.1.A.0.8</revision>
</software>
<customization>
<variant>1235-7173</variant>
<revision>R24A</revision>
</customization>
</target>
</update>
</metadata>
30th July 2010, 01:06 PM   |  #7  
Bin4ry's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Schwelm (NRW)
Thanks Meter: 5,740
 
1,832 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Donate to Me
More
Nope cause its a binary diff! You will end up with a ****ed up phone

Regards
Bin4ry
30th July 2010, 01:08 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 63
 
225 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Thanks Bin4ry,

But please tell me how to get the full debug menu screen. What software needed (for the debug screen and rooting) and how to root please.

Many thanks
30th July 2010, 01:09 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Binary youre the man!

I got:

Firmware: 1.6
Baseband: Unknown
Kernel: 2.6.29 SEMCUser@SEMCHost#1
Build: 1.0.A.1.38

And debug menu (MBBMBMMB) gives me.

Phone Software Version: 1235-3408_1.0.A.1.38 GENERIC - user

File System Version: WORLD-1-8_1.0.A.1.38

S1 Boot version:
1229-3593 R8A026

ETS software version:
1234-7269_1_18

Customization version:
1236-0579_R10A

Memory Card:
1236-3496_R10A

Content version:
PA12

Type nummer:
AAD-3880069-BV
Will this root work for me?

And is there a guide on for this root?

Many thanx
30th July 2010, 01:33 PM   |  #10  
Bin4ry's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Schwelm (NRW)
Thanks Meter: 5,740
 
1,832 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Donate to Me
More
Thanks, now uploading WORLD FOTAS

Regards
Bin4ry

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes