How to Disable Data Encryption on Nexus 6

In late September, Google decided to step on NSA’s toes and turn on encryption by default in … more

DJI Phantom 2 Vision+ Review – XDA TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about gifts now? Youll be ahead … more

Mozilla Ditches Google, Makes Yahoo Default Search Engine

Mozilla and Google have had a long-standing relationship of about 10 years. Google … more

Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Are any developers working on mms????

OP vtruth08@yahoo.com

4th August 2010, 01:01 AM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Detroit
Thanks Meter: 3
 
100 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
Are any developers working on mms?
4th August 2010, 01:14 AM   |  #2  
ahijada's Avatar
Senior Member
Flag SF, California
Thanks Meter: 1
 
132 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
No. Everyone wants a phone without certain features working.


Cmon. Patience. These devs are working their butts off on numerous things... ESPECIALLY those that are common problems!
4th August 2010, 03:58 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
225 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
MMS is working on my cm6 rc1 build by zego.. i'm with tmo and the settings was the default settings from when i first loaded this android build. I've seen ppl complain about it not working and some does like mine for instance. So i'm guessing it depends on the settings of your one's network provider..

Sent from my HTC HD2 CyanogenMod using XDA App
4th August 2010, 04:01 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
225 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Ooppss.. can't edit with android xda app.. anyway, i meant "your network provider"

Sent from my HTC HD2 CyanogenMod using XDA App
4th August 2010, 04:29 AM   |  #5  
Junior Member
Flag Cincinnati
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
I'm also on T-mobile US I couldn't send mms with any version of Android. I kept searching on here... no luck so then i seen someone post that it was working for them they were using the Miri 23569 v17.6 rom so i changed roms and it started working i have not really tested it with any other version of Android but the Cyn6 but it is working for me there with 2.10 radio.
4th August 2010, 05:18 AM   |  #6  
mr_billionaire's Avatar
Senior Member
Flag South of Heaven, CA
Thanks Meter: 33
 
287 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by krat0s123

Ooppss.. can't edit with android xda app.. anyway, i meant "your network provider"

Sent from my HTC HD2 CyanogenMod using XDA App

Jus to let u know u can edit posts while using the XDA app, jus long press your post and select Edit.

And to OP, the devs don't like when people bug about features that they know don't work or have bugs, they'll get to them as time comes, jus wait like everyone else.

Sent from my HTC HD2 running DarkStone HD2Froyo v1
4th August 2010, 06:22 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 3
 
293 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Quote:
Originally Posted by ern112

I'm also on T-mobile US I couldn't send mms with any version of Android. I kept searching on here... no luck so then i seen someone post that it was working for them they were using the Miri 23569 v17.6 rom so i changed roms and it started working i have not really tested it with any other version of Android but the Cyn6 but it is working for me there with 2.10 radio.

interesting, i have the same problem just can't send mms. im using miri v17 right now. maybe i will try v17.6
4th August 2010, 06:45 AM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 6
 
83 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
just swapped over to miri 17.6 and the 2.10 radio. MMS receiving still works. however sending does not. also tried settings listed here http://forum.xda-developers.com/show...tings&page=104

no dice.

A few strange things i do notice though. when you first start trying to send, the data icon on the top bar acts like its interacting with servers. i killed all processes to try and ensure there was no background data going on, still acted the same.

I then long pressed on the MMS i was trying to send and viewed the message details. Interesting find... The message details claims the entire message is only 1kb.

im going to continue to play with settings and see whats up.

disregard the possible background data. that data was being used restoring apps from the last android version i had installed.
Last edited by eosrider; 4th August 2010 at 06:56 AM.
4th August 2010, 07:10 AM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 6
 
83 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
I cant believe that I have my CCNA (Cisco Certified Network Associate) i did not notice this.

IP address octets cannot have a octet begin with a 0

So. having said that. use these settings and have a great time sending messages.

NAME: T-Mobile US
APN: epc.tmobile.com
PROXY: Blank
PORT: Blank
USERNAME: Blank
PASSWORD: Blank
SERVER: wap.voicestream.com
MMSC: http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
MMS PROXY: 216.155.165.50 <--------- THE .50 is the major change i found.
MMS PORT: Blank
MCC: 310
MNC: 260
AUTH TYPE: NONE <--this is another changed setting. do not leave blank.
APN TYPE: default,supl,mms <-- This also seems to be important.

Make sure after editing that you press the windows key and click save.

enjoy.
Last edited by eosrider; 4th August 2010 at 07:39 AM.
4th August 2010, 07:27 AM   |  #10  
Susasama's Avatar
Senior Member
Flag Cocoa, Florida
Thanks Meter: 4
 
192 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
nogo for me. energy barebones rom, darkstone froyo.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes