Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[READ FIRST][FAQ]HTC Wildfire General FAQ(05/05/2011)

OP Skye Menjou

9th August 2010, 10:46 PM   |  #1  
Skye Menjou's Avatar
OP Senior Member
Flag Halen
Thanks Meter: 21
 
326 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
I am creating this thread to organize the questions and solutions found for the HTC Wildfire.
Please post in this thread and I will add to this post.

Q:I cannot see paid applications in the market.
A:You might not be in an country that has the access to paid applications on the Android Market.
List of supported countries:
Quote:

Argentina
Australia
Austria
Belgium
Brazil
Canada
Czech Republic
Denmark
Finland
France
Germany
Hong Kong
India
Ireland
Israel
Italy
Japan
Mexico
Netherlands
New Zealand
Norway
Poland
Portugal
Russia
Singapore
South Korea
Spain
Sweden
Switzerland
Taiwan
United Kingdom
United States

Android Market locations

Q:Is root available at the moment for the Wildfire?
A:Full Root is only availble for Wildfires without the official 2.2.1 update(HBOOT 1.xx)
The only exception if you can make the Wildfire to have S-OFF with the XTC clip

THERE IS NO OTHER WAY THEN THE HARDWARE UNLOCKER CALLED XTC CLIP

Q: How to unroot/ remove root / remove clockworkmod ?
A: Just download your official ROM, ie RUU***.exe from shipped-roms.com and flash it.

Q:Where do I put MP3 files for notifications, ringtones and alarms?
Put your ringtones to /sdcard/media/audio/ringtones (if doesn't exist create)
Put your notifications to /sdcard/media/audio/notifications (if doesn't exist create)
Put your alarms to /sdcard/media/audio/alarms (if doesn't exist create)

Thanks to zephyri-xr

Assorted info:
XTC clip guide
Cyanogenmod 7 the only stable, fully featured gingerbread rom
Old rooting guide for phones with HBOOT 0.80.x(NOT FROYO)
Forums for questions
Last edited by Skye Menjou; 5th May 2011 at 05:51 PM. Reason: Updated with links
11th August 2010, 12:34 AM   |  #2  
azahidi's Avatar
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 2
 
515 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
Arranging Screens
How do you easily rearrange (already created) screens (left and right of home screen) without having to remove and recreate again. Thanks
11th August 2010, 03:18 AM   |  #3  
azahidi's Avatar
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 2
 
515 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
Wildfire Weather Data
Where does HTC gets the weather data from. Is it from Accuweather ? How do you include cities not found in the list ? Thanks.
11th August 2010, 02:57 PM   |  #4  
Skye Menjou's Avatar
OP Senior Member
Flag Halen
Thanks Meter: 21
 
326 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
You need to find your closest location.
There aren't stations in every city.
Also you drag and swipe your screens for moving htem
12th August 2010, 01:52 PM   |  #5  
azahidi's Avatar
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 2
 
515 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
Wildfire Weather Data
Quote:
Originally Posted by azahidi

Where does HTC gets the weather data from. Is it from Accuweather ? How do you include cities not found in the list ? Thanks.

Quote:
Originally Posted by Skye Menjou

You need to find your closest location.
There aren't stations in every city.

Thanks for the reply. But that's not what I expected. It's clear now that Desire takes weather data from Accuweather. I remember when I was using WM (Jade) some cities are not listed by HTC (especially the small cities), but data actually exist in the main Accuweather database. (e.g. Labuan is not listed in Wildfire but actually listed in the main Accuweather dbase). These cities can actually be added by modifying/adding to weather.xml file. I am not sure what file is used in (Android) Wildfire. Does anyone know ? and if so how to edit that file ? Thanks.
19th August 2010, 03:08 PM   |  #6  
o4kareg's Avatar
Senior Member
Flag Krasnodar
Thanks Meter: 9
 
154 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Skye Menjou

Q:I cannot see paid applications in the market.
A:You might not be in an country that has the access to paid applications on the Android Market.

add Russia to the list
19th August 2010, 04:45 PM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 13
 
95 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
Are we able to wake the phone using the Optical Trackpad Button? Its quite tedious to use the power button every time.

Matt
19th August 2010, 11:24 PM   |  #8  
Skye Menjou's Avatar
OP Senior Member
Flag Halen
Thanks Meter: 21
 
326 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by o4kareg

add Russia to the list

Russia has access to the paid market?
20th August 2010, 03:38 AM   |  #9  
azahidi's Avatar
Senior Member
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 2
 
515 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
HTC Sense Graphic Files
Can anyone tell
1) where (which folder does HTC Sense keep their graphic files ?
2) In what format (.png or .bmp)?
3) Can the files be edited/modified ? How ?
Thanks.
20th August 2010, 04:33 PM   |  #10  
Skye Menjou's Avatar
OP Senior Member
Flag Halen
Thanks Meter: 21
 
326 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by azahidi

Can anyone tell
1) where (which folder does HTC Sense keep their graphic files ?
2) In what format (.png or .bmp)?
3) Can the files be edited/modified ? How ?
Thanks.

Sense Graphics are in the .APKs for sense,
You could modify them with a decompile tool and recompile the apk and theoretically put them back onto the device but you need full root and general knowledge of recompiling an app.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes