Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,086 Members 53,971 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Safe Mode Boot for Desire?

Tip us?
 
SpartanGrey
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 108
Join Date: Aug 2009
Question Safe Mode Boot for Desire?

hi all.

I seem to have read somewhere that you can boot a Desire in to a "Safe Mode"?

Is that correct? If so can anyone advise on how to do it? Alternatively point me to resources that explain a bit more?

In case you're wondering why I'm looking - I recently upgraded to Froyo. That led to my Desire only connecting to my local Belkin N1 Router with a static ip address. I want to see if there's something else getting in the way.

Thanks in advance.
If you always do what you've always done, you'll always get what you've always got - Einstein
 
yike
Old
#2  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 35
Join Date: Feb 2009
Yes.
First take your sim card out. When you turn your desire on, press the menu button until you see the lock screen. And you are in the safe mode.

Sent from my HTC Desire using XDA App
 
SpartanGrey
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 108
Join Date: Aug 2009
Quote:
Originally Posted by yike View Post
Yes.
First take your sim card out. When you turn your desire on, press the menu button until you see the lock screen. And you are in the safe mode.

Sent from my HTC Desire using XDA App
thanks for the info yike!
If you always do what you've always done, you'll always get what you've always got - Einstein
 
melhookv12
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 119
Join Date: Mar 2010
How do you get it out of ' Safe Mode ' and back into normal mode !!!!
 
OllieBond
Old
(Last edited by OllieBond; 26th November 2011 at 11:53 PM.)
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Dec 2010
I have the same problem....Please help.

I think I tried everything during power on, Power+VolumeDown, Power+middle button..., nothing works !!!

Help please...:?

Anyone?
 
OllieBond
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Dec 2010
anyone please ???
 
MatDrOiD
Old
#7  
MatDrOiD's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 638
Posts: 3,049
Join Date: May 2011
Location: Halle (Saale) + Langelsheim
Not even power button alone works? If so, I would pull battery, put in SIM and start desire normally.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

XDA Xposed Tuesday: Blur Your System Notification Panel – XDA Developer TV

Listen, we love innovative applications and modules that … more

Android 4.4.3 Begins Rolling Out to European HTC One M8

Shortly after the USA Unlocked and Developer Editions of the HTC One M8 received the … more

Modernize Your Emails with Email Popup

SMS andHangouts messages likely won’t ever replace traditional Emails for more formal … more

Change Your Toast Notification Style with XToast

Android uses multipletypes of notifications. One of these isknown as a toast notification. … more