ZArchive Manages Your File Archives

Today smartphones are quite powerful devices that can handle multiple processes at once. In fact, some of … more

Regain Double Tap to Wake Functionality on the Nexus 6

A few months ago, Google announced its newest flagship device, the Nexus 6, alongside … more

Clean Your Recent Apps – XDA Xposed Tuesday

In this day and age, you have quite a few apps installed and running on your Android … more

Android Studio Reaches Release Candidate Status

Android app developers have a few options when comes to Android IDEs. One of the most … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Eclair Working On My US Unlocked Streak!

OP Greenarcher707

14th August 2010, 12:10 PM   |  #1  
Greenarcher707's Avatar
OP Senior Member
Flag Yay Area 707
Thanks Meter: 23
 
675 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
It took a while but i finally managed to get 2.1 working on my US Dell Streak.





I'll post instructions soon. I gotta get some sleep.
14th August 2010, 01:38 PM   |  #2  
lufc's Avatar
Retired Senior Moderator / Resident Priest
Flag Blackpool UK
Thanks Meter: 1,531
 
9,521 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
Donate to Me
More
well done looking forward to the HOW TO and welcome to the streak family
14th August 2010, 01:55 PM   |  #3  
MSigler's Avatar
Senior Member
Memphis
Thanks Meter: 53
 
656 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
More
Here.

http://android.modaco.com/index.php?...post&p=1376331

Quote:

Wow guys. Great stuff.
Just got it working on my stock Sim-free (unlocked) Dell Streak bought from Dell
I had the same issue last night so was thinking of waiting for the official release.

I am not sure why are people going back to 1.6. Even this is Beta, it is way better than the original one.
It's snappy and everything works. I actually liked the new keyboard. Also, Swype starts working with no force closing.
I didn't have any issue with Market.

Anyways, for those who couldn't get this running on 00 model, I had to flash it to 21.
The only drawback is it now shows O2 logo (which is removable). Its still unlocked as I am using it on 3 Australia.

Apart from what everyone has quoted here on getting this running, I had to:
1. Flash the Koush's custom Recovery (Thread, Directlink)
2. Install the Modaco ROM using Recovery. You need to select Update.pkg which will start the custom recovery. In custom recovery screen, choose option to apply rom update.zip - I think 2nd option from the menu. (this changes the Model to 21) (Thread, Directlink)
3. Flash stock Recovery (Thread, Directlink)

Just place the .img file from here into the same folder as in step 1 and rename it to the .img file name there. Follow the same steps on how to install Recovery using fastboot.


4. Place 2.1 package from this thread and rename it to Update.pkg in root of SD
5. Install the 2.1 beta from Recovery (i.e. PowerOff, PowerON + VolUp + VolDown)

The first time it started, I logged into Google account via 3G rather than Wifi (it might have worked otherwise, I guess)
Everything worked. I didn't have much to back up except apps which I did through Astro File Manager (Free).

Multi-touch works on the games I tested so far. The system looks more stable. I also did a few test calls. I was running System Lite to view the apps/processes running in the background. I experienced better task management, may be thanks to Eclair.

I can find two minor bugs so far:
* Although I couldn't reproduce it after booting the device, my screen orientation stopped changing automatically (May be caused by some app)
* You can't drag apps from the drop-down application list to the Home screen. (Work around is to add it directly from the Home using Short-cuts > Applications)

EDIT: Just updated some links for people who don't know their way arounds.

Please let me know if you need more help, with step by step guidance. I personally thinks it's not needed as everything is in these threads.

14th August 2010, 03:21 PM   |  #4  
cue_32's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 89
 
737 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by Greenarcher707

It took a while but i finally managed to get 2.1 working on my US Dell Streak.





I'll post instructions soon. I gotta get some sleep.

Good morning sir... time to wake up.. you got some instructions to post...

Glad to see it running on an unlocked Streak, looking forward to the instructions
14th August 2010, 04:07 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
20 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
see also streaksmart.com
14th August 2010, 06:37 PM   |  #6  
Greenarcher707's Avatar
OP Senior Member
Flag Yay Area 707
Thanks Meter: 23
 
675 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
Quote:
Originally Posted by lufc

well done looking forward to the HOW TO and welcome to the streak family

Thank you sir, glad to be here. Please take a look at MSigler's post because that's exactly how i did it. But here is a step by step guide with links.

1. Install Koush's Custom Recovery http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=754563

2. Flash Modaco Custom ROM
http://android.modaco.com/content/de...nline-kitchen/

3. Download 2.1 Update
http://www.mediafire.com/?bb9cvm5uaap2z8k
Save it to the root of your memory card and rename it to Update.pkg

4. Flash Stock Recovery
http://android.modaco.com/content/de...ory-condition/
Just follow steps 1,3,4,5,6,7 (download the stock recovery, ignore the stock ROM)

5. Optional Root
http://www.mediafire.com/?o583zkt5hvhu5ma
Save anywhere on your memory card, use a file manager to install it. Run, then you have instant root with unroot option.


When it reboots you should have 2.1 with no market issues.
Last edited by Greenarcher707; 27th August 2010 at 06:05 AM.
14th August 2010, 07:15 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
183 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
this seems like too many steps. I had success just by using stock everything (recovery and rom) and then flashing 2.1 using the stock method. Root works too!
14th August 2010, 07:19 PM   |  #8  
zwuncki's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
284 posts
Join Date:Joined: Aug 2005
More
With a non o2 UK device?

This is for people who need o2 ROM first. And you can only get it f.e. with an unlocked Dell that way.
14th August 2010, 07:20 PM   |  #9  
Greenarcher707's Avatar
OP Senior Member
Flag Yay Area 707
Thanks Meter: 23
 
675 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
Regular method didn't work with mine since i had a 00 unit. Had to find someway to update to a newer build.
14th August 2010, 07:51 PM   |  #10  
zwuncki's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
284 posts
Join Date:Joined: Aug 2005
More
Quote:
Originally Posted by Greenarcher707

Regular method didn't work with mine since i had a 00 unit. Had to find someway to update to a newer build.

Me, too. Have a 31 UK unlocked device.

But with the above method I got stuck at the dell logo. So I posted my method at the Modaco forum (after step 3, flash original 21 Dell o2 ROM, then 2.1 ROM)...

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes