Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,813,525 Members 39,230 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Engineering mode codes and apps on Android 2.1/2.2

Tip us?
 
moneytoo
Old
(Last edited by moneytoo; 20th November 2010 at 05:43 PM.)
#1  
moneytoo's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 227
Posts: 1,058
Join Date: Feb 2007
Location: Prague

 
DONATE TO ME
Default Engineering mode codes and apps on Android 2.1/2.2

Type these codes in phone dialer:

*#*#307#*#* Enable engineering apps in launcher
*#*#308#*#* Disable engineering apps in launcher

(... and reboot - depends on your launcher)

Froyo Notes:
The codes work on Android 2.2, however you have to change property "ro.build.CONFIG_BUILDTYPE_SHIP" in /system/build.prop from 1 to 0.

Apps will appear in launcher
  • Calibrator
  • CDMA NAM Programming
  • Dev Tools
  • EMList
  • Log Master
  • Neocore
  • OOD_OOM
  • Qualcomm Settings
  • QVTester-04
  • Spare Parts
  • VerificationSuite

so try EMList or Neocore ...



The Following User Says Thank You to moneytoo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
smokku
Old
#2  
smokku's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 53
Posts: 413
Join Date: Jan 2009
Location: Warsaw

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by moneytoo View Post
*#*#307#*#* Enable engineering apps in launcher
*#*#308#*#* Disable engineering apps in launcher
Works on 1.6 4399 too.
smoku @xiaoka.com (SMTP/XMPP)
JP-1301 N950 DL-T01
 
ronj1986
Old
#3  
ronj1986's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 116
Posts: 1,091
Join Date: Dec 2008
Location: Queens, NY

 
DONATE TO ME
When I do this it only shows the setting for a split second,then goes back to the dealer. Any idea why?

Sent from my Dell Streak using XDA App
 
moneytoo
Old
#4  
moneytoo's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 227
Posts: 1,058
Join Date: Feb 2007
Location: Prague

 
DONATE TO ME
ronj1986:
Type the code (*#*#307#*#*) and reboot. Apps will appear in the list among others.
The Following User Says Thank You to moneytoo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ronj1986
Old
#5  
ronj1986's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 116
Posts: 1,091
Join Date: Dec 2008
Location: Queens, NY

 
DONATE TO ME
Hey thanks moneytoo!!! Using this menu, I now have the option to install unknown sources. I have posted a thread detailing the steps if you haven't set it up on your device already.

Sent from my Dell Streak using XDA App
 
lufc
Old
#6  
lufc's Avatar
Senior Moderator / Resident Priest
Thanks Meter 1,485
Posts: 9,512
Join Date: Oct 2007
Location: Blackpool UK

 
DONATE TO ME
works on uk unlocked dell with 2.1 thanks
Pay attention and participate,Encourage,
not discourage, Listen to advice and accept instruction,
and in the end you will be wise.......... Prov. 19:20
 
fone_fanatic
Old
#7  
fone_fanatic's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 237
Posts: 2,735
Join Date: Aug 2005
Location: Central Texas

 
DONATE TO ME
Goodstuff!

Added to wiki under Tips & Tweaks!
| Magician | Wizard | Hermes | Kaiser | Raphael | Rhodium | Dell STREAK (sorry HTC )
__________________
Dell Streak MO1M
Streakdroid v161-1

__________________
Streak Boot Animations: Stock , Bios & Scribble
 
likemytoys
Old
(Last edited by likemytoys; 10th September 2010 at 07:24 PM.)
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Sep 2010
Location: Central Texas
Talking Moor cool codes

I'm using a Dell Streak US version 1.6 build 6601 and they work on my phone.

Check out this code. * # * # 4 6 3 6 # * # *

I can't post the web site, but if you message me I'll be glad to pass it on.

Im sure this info is here some where on XDA, but this looks like a good place to have it.

Thanks All

BTW this code was for version 2.1, but worked well on 1.6
 
Colonel Panic
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 12
Posts: 28
Join Date: Oct 2010
Location: St. Louis
Thanks for the code. However, not all of the apps appear on mine, specifically:

CDMA NAM Programming
Neocore
OOD_OOM
Qualcomm Settings
QVTester-04
VerificationSuite

I am on stock 1.6 (build 6601) on AT&T. I don't really have a use for them, I just think there is nothing cooler than having a real developer phone.

If they are not available, could I extract them from a different ROM, such as the 02 1.6?
 
csasek
Old
#10  
csasek's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 6
Posts: 162
Join Date: Dec 2007
Location: Shenzhen, China
Quote:
Originally Posted by likemytoys View Post
I'm using a Dell Streak US version 1.6 build 6601 and they work on my phone.

Check out this code. * # * # 4 6 3 6 # * # *

I can't post the web site, but if you message me I'll be glad to pass it on.

Im sure this info is here some where on XDA, but this looks like a good place to have it.

Thanks All

BTW this code was for version 2.1, but worked well on 1.6

what does this code do?
"When in doubt, kick 'em!"

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes