How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] What happens if i change from a rom with a2sd to one without?

OP Exanimus

22nd August 2010, 02:52 PM   |  #1  
Exanimus's Avatar
OP Senior Member
Flag Karlstad
Thanks Meter: 7
 
255 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
I have been running a rom with a2sd and it works nice, but i want to try some others out and i don't know if i should dare to flash any rom without a2sd in case of if it screws up my phone or anything.

can someone please tell me if this is harmless or not and if backing up my rom through rom manager/clockwork recovery helps backing up my a2sd and all that?

will i be able to restore everything exactly as it was (including the a2sd) ?

Thanx!
22nd August 2010, 02:59 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Rome
Thanks Meter: 1
 
217 posts
Join Date:Joined: Sep 2004
More
You should backup with Rom manager or nandroid ( if I'm not wrong it saves ext partition too) , then wipe and apply the Rom you want.

Sent from my HTC Legend using XDA App
22nd August 2010, 03:02 PM   |  #3  
Exanimus's Avatar
OP Senior Member
Flag Karlstad
Thanks Meter: 7
 
255 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Quote:
Originally Posted by lyka

You should backup with Rom manager or nandroid ( if I'm not wrong it saves ext partition too) , then wipe and apply the Rom you want.

Sent from my HTC Legend using XDA App

Yea i know how to backup, the only thing that worries me if my phone will be 100% as it was before if i restore it?
22nd August 2010, 03:19 PM   |  #4  
cryshop's Avatar
Senior Member
Flag Ho Chi Minh
Thanks Meter: 95
 
295 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Exanimus

Yea i know how to backup, the only thing that worries me if my phone will be 100% as it was before if i restore it?

100% for sure
22nd August 2010, 06:51 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 0
 
125 posts
Join Date:Joined: May 2010
remember to reformat the sd card to just fat aswell
22nd August 2010, 07:31 PM   |  #6  
Exanimus's Avatar
OP Senior Member
Flag Karlstad
Thanks Meter: 7
 
255 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Thx, but maybe i should use a different SD card in that case, if i reformat the one i use now i'll lose all my apps, backups and everything

Sent from my HTC Legend using XDA App
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
a2sd, flashing, rom
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes