5,600,483 Members 32,940 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] wifi hidden network ?

Tip us?
 
wolfen_at_max
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Jan 2008
Default [Q] wifi hidden network ?

cant get my captivate to connect to my hidden network. I set up the wifi on the phone and the key with my network un-hidden and it connects immediately. but with my network hidden it says that the network is out of range. New to android my last phone WM 6.5 had a "this network is hidden" button to tick and worked just fine. cant find an option like that on my captivate.
 
wolfen_at_max
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Jan 2008
100 views and no one has an idea???
 
Francesco45
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 5
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by wolfen_at_max View Post
100 views and no one has an idea???
If the router has MAC addresses restricted it will not have the new phone in the authorized list. In order for me to use the wifi network at my daughter's house I have to install my new phone's mac address into the router's mac table.

Frank
 
wolfen_at_max
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Jan 2008
thx Frank but no its set for a wep key. when the router is un-hidden the IP and wep key work and i conect right way but when the SSID is hidden the phone cant find it and I cant figure out a way to tell the phone that its hidden.
 
nahrah
Old
#5  
nahrah's Avatar
Member
Thanks Meter 22
Posts: 89
Join Date: Jul 2010
That's weird my wifi is hidden with wep security and Mac address to allow and mine connects fine. I'm using a Linksys wrt110 router

Sent from my SAMSUNG-SGH-I897 using XDA App
Current Device: Galaxy S3
Rom: CM10.1

Past Devices: SGS Captivate, Motorola Atrix, HTC Inspire 4g, Galaxy S2 Skyrocket
 
wolfen_at_max
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Jan 2008
just checked to make sure and yep mac filter is diabled so thats not it. its a linksys wrt54gs if that helps any
 
golemaw
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 17
Join Date: Jul 2010
Try installing the HiddenSSID Enabler app form the market. People seem to get positive results.
 
wolfen_at_max
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Jan 2008
Thx I'll try that and report late tonight

Sent from my SAMSUNG-SGH-I897 using XDA App
 
wolfen_at_max
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Jan 2008
That did it thank you very much. Didnt realize that this was an android issue and not a captivate specific issue...again thank you
 
techmik67
Old
#10  
techmik67's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 44
Posts: 822
Join Date: Aug 2010
Location: Delray Beach, Florida
Quote:
Originally Posted by wolfen_at_max View Post
That did it thank you very much. Didnt realize that this was an android issue and not a captivate specific issue...again thank you
I have my wireless network simply set not to broadcast, so it doesn't show up when scanning for wifi. I clicked ADD A NETWORK, typed in the network name, username and password and there we go. Don't know if that would have worked for you.
Skyrocket
Rom: CM-11 KitKat !!






Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

TasGear: A Tasker Extension for the Samsung Galaxy Gear

With wearable technology taking center stage this year, one can only expect more … more

Intelligently Place Contacts on Your Home Screen with CallWho Widget

There are plenty of ways to get your contacts to show up on your … more

Control TWRP from within Android with TWRP Coordinator

You may recall that back when TWRP2 introduced a couple of years ago, it brought with … more

Keep Track of Everything Your Device Does with Event Logger

Regardless of their OS choice, computing power users generally share one common … more