FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[Q] wifi hidden network ?

12 posts
Thanks Meter: 0
 
By wolfen_at_max, Junior Member on 31st August 2010, 03:18 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
cant get my captivate to connect to my hidden network. I set up the wifi on the phone and the key with my network un-hidden and it connects immediately. but with my network hidden it says that the network is out of range. New to android my last phone WM 6.5 had a "this network is hidden" button to tick and worked just fine. cant find an option like that on my captivate.
 
 
2nd September 2010, 06:20 PM |#2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
100 views and no one has an idea???
3rd September 2010, 04:50 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by wolfen_at_max

100 views and no one has an idea???

If the router has MAC addresses restricted it will not have the new phone in the authorized list. In order for me to use the wifi network at my daughter's house I have to install my new phone's mac address into the router's mac table.

Frank
3rd September 2010, 05:31 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
thx Frank but no its set for a wep key. when the router is un-hidden the IP and wep key work and i conect right way but when the SSID is hidden the phone cant find it and I cant figure out a way to tell the phone that its hidden.
3rd September 2010, 07:43 PM |#5  
nahrah's Avatar
Member
Thanks Meter: 22
 
More
That's weird my wifi is hidden with wep security and Mac address to allow and mine connects fine. I'm using a Linksys wrt110 router

Sent from my SAMSUNG-SGH-I897 using XDA App
3rd September 2010, 08:43 PM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
just checked to make sure and yep mac filter is diabled so thats not it. its a linksys wrt54gs if that helps any
3rd September 2010, 08:57 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Try installing the HiddenSSID Enabler app form the market. People seem to get positive results.
3rd September 2010, 09:52 PM |#8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thx I'll try that and report late tonight

Sent from my SAMSUNG-SGH-I897 using XDA App
3rd September 2010, 11:32 PM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
That did it thank you very much. Didnt realize that this was an android issue and not a captivate specific issue...again thank you
5th September 2010, 06:26 PM |#10  
techmik67's Avatar
Senior Member
Flag Delray Beach, Florida
Thanks Meter: 44
 
More
Quote:
Originally Posted by wolfen_at_max

That did it thank you very much. Didnt realize that this was an android issue and not a captivate specific issue...again thank you

I have my wireless network simply set not to broadcast, so it doesn't show up when scanning for wifi. I clicked ADD A NETWORK, typed in the network name, username and password and there we go. Don't know if that would have worked for you.
5th September 2010, 09:14 PM |#11  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
no i tried just entering the ssid and key but it would never find it just keept saying that the network was unavaiable it would keep the settings but just couldnt find the router. but i downloaded the hidden ssid app and it works great now.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes