Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,769,065 Members 40,733 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Can anyone with the Epic 4G confirm the lack of TV OUT?

Tip us?
 
SEANprizzle
Old
(Last edited by SEANprizzle; 1st September 2010 at 01:25 AM.) Reason: Clarification
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Sep 2010
Default [Q] Can anyone with the Epic 4G confirm the lack of TV OUT?

I read on another site that Samsung/Sprint removed the TV OUT function from the EPIC 4G. I am specifically referring to the 3.5mm to RCA cable that would allow you to view whatever was on your phone on your TV.

I know that you can use the DLNA function to stream to your DLNA TV/PS3/XBOX or buy the USB to HDMI to do this but I already bought the NOKIA cables that would allow me to use the 3.5mm jack to do the same thing (though not HD) like you can on the Captivate and Vibrant.

Thanks to anyone who can take the time to confirm/deny this rumor. I sure hope this is BS coming from an EPIC hater.

BTW: I ordered my phones (1 for me and 1 for my wife) through Sprint Telesales and now have to wait for them to ship otherwise I would check this myself
 
sling
Old
#2  
sling's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 931
Posts: 1,809
Join Date: Aug 2007
Location: Va Beach / Hatteras NC

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by SEANprizzle View Post
I read on another site that Samsung/Sprint removed the TV OUT function from the EPIC 4G. I am specifically referring to the 3.5mm to RCA cable that would allow you to view whatever was on your phone on your TV.

I know that you can use the DLNA function to stream to your DLNA TV/PS3/XBOX or buy the USB to HDMI to do this but I already bought the NOKIA cables that would allow me to use the 3.5mm jack to do the same thing (though not HD) like you can on the Captivate and Vibrant.

Thanks to anyone who can take the time to confirm/deny this rumor. I sure hope this is BS coming from an EPIC hater.
Nope doesn't worked , Samsung & Sprint did the CDMA cripple,
T-Mobile Galaxy S5 G900T
ROOT: CF-Auto-Root (HERE)
RECOVERY: [klte][CWM Advanced Edition] PhilZ Touch (HERE)
ROM:BeansTown106 - G900TUVU1ANCH 4,4,2 STOCK DEODEX (HERE)
[SlingMods]
ATT Data Icons-v1 (HERE)
SMS/MMS Screen Wake Control-v1 (HERE)
 
hydralisk
Old
#3  
hydralisk's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 34
Posts: 487
Join Date: Jul 2010
There is no TV out with the Epic. It's been confirmed all over the internet. We can only hope it will be put back in once the Epic gets TW 3.0 + Froyo.
 
SEANprizzle
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by hydralisk View Post
There is no TV out with the Epic. It's been confirmed all over the internet. We can only hope it will be put back in once the Epic gets TW 3.0 + Froyo.
SON OF A .....

This was a major feature that I was looking forward to using. It would have been great to use at hotels and my mom's where she is one step above rabbit ears

Would either of you know if the USB to HDMI cable would allow us to use the TV OUT function or is it DLNA only?
 
boomerbubba
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 39
Posts: 625
Join Date: Jul 2010
See also this thread. It started out focused on the TV out issue and related matters before it got hijacked.
 
SEANprizzle
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Sep 2010
Thanks Boomer. I'll check it out.
 
ZenInsight
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 83
Posts: 1,090
Join Date: Jun 2010
Location: Kansas City
Quote:
Originally Posted by hydralisk View Post
There is no TV out with the Epic. It's been confirmed all over the internet. We can only hope it will be put back in once the Epic gets TW 3.0 + Froyo.
I think this is the only option we have. Although, can a stock i9000 ROM that has the TV out option be used on the Epic?

Tags
epic 4g, galaxy s, samsung, sprint, tv out
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes