FORUMS

Galaxy S6 Weekly Shooting Challenge

Over in our forums this weekend, XDA Forum member DevonSloan has started a thread for talented … more

Which Features from Apple Watch Do You Think Android Wear Will Copy?

The Apple Watch and Android Wear are both growing platforms. Now … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (May 15 – 22)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Android 5.1 for the Nvidia Shield Tablet is Out!

Nvidia is quite good at delivering updates in a timely fashion. The producer of famous … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

USB Connection Sharing Broken

13th September 2010, 01:03 AM |#1  
OP Senior Member
Flag Leuven
Thanks Meter: 13
 
Donate to Me
More
Hey everybody.

Since updating to the OTA 1.25.405 update, USB internet connection sharing seems to be broken. It used to work before the update.
  • Phone gets registered as a USB 3G modem
  • Connecting works, getting an IP (192.168.100.100) works.
  • ... but the default gateway (192.168.100.254) is unreachable when using the connection, so actually retrieving data is not possible.

I'm running the stock HTC Rom on a rooted wildfire - see attached file for software details.

Is anyone else experiencing this behavior?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	snap20100907_155550.png
Views:	62
Size:	18.2 KB
ID:	399840  
 
 
13th September 2010, 09:02 AM |#2  
Warlord711's Avatar
Member
Thanks Meter: 141
 
More
Have you tried on several OS yet ?

It works for me, as we figured out on IRC yesterday, but not 100% sure of my ROM. Systeminfo shows Puzzle ROM but i am sure i used the RUU from shipped-rom then a backup of my data.
13th September 2010, 11:22 AM |#3  
OP Senior Member
Flag Leuven
Thanks Meter: 13
 
Donate to Me
More
Yep, same behaviour on several OS'es. Device registers fine, but default gateway does not respond.
13th October 2010, 02:01 PM |#4  
leondaphillips's Avatar
Senior Member
Flag Cotswolds
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Forceflow

Hey everybody.

Since updating to the OTA 1.25.405 update, USB internet connection sharing seems to be broken. It used to work before the update.

  • Phone gets registered as a USB 3G modem
  • Connecting works, getting an IP (192.168.100.100) works.
  • ... but the default gateway (192.168.100.254) is unreachable when using the connection, so actually retrieving data is not possible.

I'm running the stock HTC Rom on a rooted wildfire - see attached file for software details.

Is anyone else experiencing this behavior?

This happened to me after an OTA upgrade
I am doing a factory reset tonight and will post the result if it makes things work again (albeit losing my data)
24th October 2010, 05:08 PM |#5  
Junior Member
Flag Lodz
Thanks Meter: 0
 
More
The same problem with USB connection sharing
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=802404 - Here I describe exactly the same problem I also have a rooted (unrevoked) wildfire with the original rom with update 1.

What I discovered about it is that the problem does not exist until first restart after a hard reset (factory defaults). I am in the Polish gsm provider Play.

Please help us as I believe there is more of us.

Greetz,
Bronek
30th October 2010, 06:05 PM |#6  
Junior Member
Flag Lodz
Thanks Meter: 0
 
More
Wildfire problem with USB sharing / tethering solved
shipped-roms.com/shipped/Buzz/RUU_Buzz_HTC_WWE_1.37.405.1_Radio_13.53.55.24H_3.3 5.19.25_release_151892_signed.exe

THe problem existed in 1.25.405.1 ROM . It does not exist after installing the 1.37.405.1 to which I give link above. It is a later version of original ROM. It includes Polish, Romanian, English and STH cyrylic alphabet.

I installed it from an WinXP machine with drivers from the SD card. I encountered problems trying to do it from Win7 originally.

Greetz!

EDIT: Though I experienced some problems with accessing the app market after flashing 1.37.405.1.
Last edited by brongracz; 31st October 2010 at 09:22 PM.
31st October 2010, 08:18 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
same problem here
the same story, after update to 1.25.405.1 sharing stopped working
funny - among many failed attempts to connect, one time was successful!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes