5,597,647 Members 33,145 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Internal memory...

Tip us?
 
Jorsher
Old
#1  
Jorsher's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 212
Join Date: Jul 2006
Location: Huntsville, AL
Default Internal memory...

Why does it only show me 1.23GB available fresh out of the box?

I understand the OS itself takes up room, but I know it can't take up 2.5ishGB of it.

Do we really only have 1.5GB internal memory like the Desire Z despite the 4GB claimed on the T-Mobile and HTC websites?
 
ericc191
Old
#2  
ericc191's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 116
Posts: 1,979
Join Date: Jan 2007
Location: Davis, CA
Someone brought up that the space might be set aside for Gingerbread which drops later this year. Could be it.
My Optimized Honeycomb Wallpaper Packs

Current: AT&T HTC One X (White)
Backup: Still Deciding
Last Resort: Samsung Slider
 
Jorsher
Old
#3  
Jorsher's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 212
Join Date: Jul 2006
Location: Huntsville, AL
Quote:
Originally Posted by ericc191 View Post
Someone brought up that the space might be set aside for Gingerbread which drops later this year. Could be it.
As nice as that would be, they wouldn't do that and it'd be extra trouble on HTC's part to accomplish...nothing. Even if Gingerbread was a ridiculously major update, it wouldn't account for another 2.5gb of space...

I think the truth is, we got 1.5gb instead of the claimed 4gb.
 
unforgiven512
Old
#4  
unforgiven512's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 144
Posts: 218
Join Date: Oct 2008
Location: Erie, PA

 
DONATE TO ME
Also, I have the full system dump on my PC, and it's only weighing in at 1.7GB (This includes the ~1.3GB userdata partition).

If anyone would like to see a screenshot, give me a shout and I'll upload one.
PHONE: Google Nexus 4 [mako]
SOFTWARE: CyanogenMod 10.1 [nightlies]

TABLET: ASUS Transformer Infinity [tf700t]
SOFTWARE: CyanogenMod 10.1 [nightlies]

BITCOIN: 1LRfN37611eUMwcxdWV4hsvX2mbddK5BQT

Twitter: http://twitter.com/unforgiven512
Google Talk: unforgiven512@gmail.com
 
oldsk00lz
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 14
Posts: 232
Join Date: Nov 2008
I was thinking that they may have partitioned off a FAT32 section which you could mount to. Vibrant and the Gentouch have done that. Though from a post on tmobiles board, it didn't look like the missing amount was mounted. Total for the partitions was 2169356.

Hmmm..

What do you see when you plug in your USB, just the SDCard, or do you get a notice about an internal memory as well?

-oldsk00lz
Nexus 5 & 7 (2013) - CM 11, AOSP, CM 10.2
.......... ....... ...... ....
 
jashsu
Old
#6  
jashsu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 1,852
Join Date: Nov 2008
Perhaps someone with a G2 on hand could install ConnectBot and run the command

cat /proc/partitions


and post the result here
 
veritas17
Old
#7  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 63
Join Date: Sep 2006
Location: Ohio
Quote:
Originally Posted by jashsu View Post
Perhaps someone with a G2 on hand could install ConnectBot and run the command

cat /proc/partitions


and post the result here
major minor #blocks name
179 0 2203648 mmcb1k0

lord there's so many for me to type it'd be ridic, how do I take a screen shot with the phone so I can upload it? Basically though I go from 0 to 33 in that minor category.

I wonder why I have so many partitions (I'm assuming that's what these all are)
 
ericc191
Old
#8  
ericc191's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 116
Posts: 1,979
Join Date: Jan 2007
Location: Davis, CA
Not cool if it doesn't have the claimed 4GB.
My Optimized Honeycomb Wallpaper Packs

Current: AT&T HTC One X (White)
Backup: Still Deciding
Last Resort: Samsung Slider
 
burbs
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 24
Join Date: Jun 2010
If it doesn't have the claimed 4GB, then maybe someone can start a class action lawsuit?
 
Jorsher
Old
#10  
Jorsher's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 212
Join Date: Jul 2006
Location: Huntsville, AL
I'm not upset enough that I'd push for a lawsuit, but I do feel kind of let down :P I don't even think I'll use the full 1.5gb, but I expected 4gb and didn't get what I expected.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Polish Your Custom Themes with Theme Debugger

Creating a custom Android theme from scratch can be quite the laborious task. In addition to … more

Clean Up Your Logcat Code with Lib Cleaner

Some of you may think that writing code is the hardest part of development. It’s not, as the … more

Tweak Your Xperia Device’s Camera App Yourself

We’ve come to expect nearly perfect cameraperformancein our modern day … more