Sony Encouraging SmartWatch 2 Development

Mobile device companies like selling devices–it’s how they make their money and … more

Easily Toggles Your Lollipop Mobile Data Network Type

Android Lollipop is by good margin the most advanced and refinedversion of … more

Unofficial CM12 for Android One, Disabling Encryption on Nexus 6 – XDA TV

Android One devices have received an Unofficial CyanogenMod … more

Pushbullet Universal Copy/Paste Availabe for Linux, Mac OS X

Pushbullet is one of those useful utilities that once installed, permanently … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

DI18 update for Stock Roms Only

OP newkidd

1st October 2010, 06:55 PM   |  #1  
OP Retired Recognized Developer
Flag Midland
Thanks Meter: 69
 
304 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Donate to Me
More
Firon was nice enough to make sweet sweet magic. if im right, this will let you update to DI18 if you are on a custom rom/kernel and it will "do the deed" for you.
Quote:
Originally Posted by Firon

Here's a signed update that will not trash your recovery, kernel, or root. You do not need a stock kernel for this update.
It will restore only the required stock files/apps and update your modem, so as long as you're on DI07, it should successfully update.

I tested it already on my own phone, worked great.

This way you don't need to restore a bunch of random files to update.
His thread can be found here


Only use the attached .zip if you are fully stock!

so i pulled a copy of the DI07 to DI18 update off of my cache partition. anybody want it to mess with?


*edit*
no changes have been made to it. ill let someone else which more adept skills do what they do best. I simply just got the notification, grabbed it from cache and threw it up here.

*edit2*
gotta be 100% stock (minus clockwork)

simple fix? Flash This before you flash the update.
Attached Files
File Type: zip update-SPH-D700_DI07ToDI18.zip - [Click for QR Code] (4.73 MB, 3271 views)
Last edited by newkidd; 1st October 2010 at 11:01 PM.
1st October 2010, 07:07 PM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 4
 
84 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
Would it install on its own? If so throw it up here.

Sent from my SPH-D700 using XDA App
1st October 2010, 07:10 PM   |  #3  
Senior Member
Flag San Diego
Thanks Meter: 41
 
495 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Thanks. Installed just fine.

In regards to the upload speed fix alone (not tested much else yet):

DL UL
65 101
294 241
63 162
95 197

Well...those numbers suck but it does prove that the UL is no longer stopping below 170 UL (my highest ever). Will test later, too.

I went outside and ran it a couple more times and it's looking good.

DL 474, 959 UL 322, 241
Last edited by othan1; 1st October 2010 at 07:18 PM. Reason: went outside
1st October 2010, 07:17 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
136 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Thanks, installed fine for me. Upload is still ify.

Sent from my SPH-D700 using Tapatalk
1st October 2010, 07:19 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 78
 
792 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
It installed fine for me. Still doesn't seem to be working right.
1st October 2010, 07:20 PM   |  #6  
BeerChameleon's Avatar
Senior Member
Flag Tucson,Arizona.
Thanks Meter: 1,206
 
16,146 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Do i have to install all my stuff again to install this? And is this the real update?
1st October 2010, 07:26 PM   |  #7  
Member
Flag Bettendorf
Thanks Meter: 170
 
76 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
First off this is my first android phone and this is one heckuva community ! Still hadn't gotten any OTA update so I installed with this one. Installed perfectly with clockworkmod, speedtested on two different servers and it seems to have fixed the problem! Sending that screenshot to my e-mail was also much less painful Thanks newkidd!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	snap20101001_122111.jpg
Views:	596
Size:	44.8 KB
ID:	411354  
Last edited by optmsprim2; 1st October 2010 at 07:35 PM. Reason: bad grammar on my first post!
1st October 2010, 07:31 PM   |  #8  
OP Retired Recognized Developer
Flag Midland
Thanks Meter: 69
 
304 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by davidrules7778

Do i have to install all my stuff again to install this? And is this the real update?

i guess i should have said, this is the OTA update. no changes have been made to it. ill let someone else which more adept skills do what they do best. I simply just got the notification, grabbed it from cache and threw it up here. just trying to do my part
1st October 2010, 07:37 PM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 0
 
60 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
More
Quote:
Originally Posted by davidrules7778

Do i have to install all my stuff again to install this? And is this the real update?

Yeah ull need to have the stock apps and odex files or wait for someone to take this and make ita zip file we can just flash through clocworkmod. I tried it and it aborted after it didn't find some odex file ...

Sent from my SPH-D700 using XDA App
1st October 2010, 07:47 PM   |  #10  
Senior Member
Flag Indianapolis
Thanks Meter: 156
 
956 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Does this effect root or cwm? I'm unrooted at the moment because i only use root to remove apps, which would have pointless because i wanted this.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes