Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,769,569 Members 44,240 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

How to? Fascinate Diag mode (QPST/QXDM/CDMA Workshop)

Tip us?
 
squarepush3r
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 29
Join Date: Aug 2010
Default How to? Fascinate Diag mode (QPST/QXDM/CDMA Workshop)

Does anyone know information about how to connect the Samsung Fascinate as Diag Mode driver? ie: this type of connection needed for QPST/QXDM/CDMA Workshop.

I tried 'debugging mode' enabled from the settings in the Applications, but it didn't create any new port that would recognize for my phone.

The Epic solution is pretty strait forward

Quote:
Install USB Drivers:
32 Bit or 64 Bit

Put phone into DIAG mode:
Dial ##8778#
Select UART = Modem, USB = Modem.
This doesn't seem to work on Fascinate though.
 
hetaldp
Old
#2  
hetaldp's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 316
Join Date: Jun 2007
Location: Nashik
Go to Settings - Wireless Networks - Click to Dialup Networking this will also put it in Dialup mode
The Following User Says Thank You to hetaldp For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
squarepush3r
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 29
Join Date: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by hetaldp View Post
Go to Settings - Wireless Networks - Click to Dialup Networking this will also put it in Dialup mode
wow man, thanks a lot that worked.
 
hetaldp
Old
#4  
hetaldp's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 316
Join Date: Jun 2007
Location: Nashik
Remember to put it Again Dialup Networking off
 
Abbadon Matanza
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jul 2008
Thank you for the steps. I was also able to get the phone to be read by QPST and CDMA Workshop. The odd thing is that when I tried to read the phone again the next day, none of the software will read the phone. Interestingly, I can see the COM port and the Modem port in the Device Manager, but the software refuses to read the phone. I am wondering if I accidentally changed one of the settings to turn it into UART or something to this effect, but the code that I found for this (##UPST#) does not work on the phone, even with hidden menu enabled. Any suggestions, currently I am stuck with a phone that can only do voice and text, no 3G? Thank you in advance!
 
pkopalek
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 81
Posts: 1,084
Join Date: Feb 2010
Location: Buffalo, NY
You could try Diag mode


Diag/Testing Mode
*#4636*1111#



QPST sees it, but nothing is editable, in Dial-Up mode?
Paul Kopalek
pkopalek@gmail.com
HTC Eris - xtrSense 5 @ 768mhz Retired
Samsung Fascinate - CM 7, Glitch HL @ 1600mhz stable Retired
HTC Rezound/Vigor
The Following User Says Thank You to pkopalek For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Abbadon Matanza
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jul 2008
Thank you for your response! I tried that, it took me to the menu, plugged the phone to the PC, Device Manager shows Samsung Diagnostic Port, I use CDMA Workshop to try to at least read the phone. I connect to the correct COM port, but CDMAWS fails in reading it. I don't get it, it used to work fine with almost the exact same setup. I uninstalled the drivers, reinstalled them, same thing. Wiped the phone, same thing. Kind of frustrating. The only resort I have now is to maybe just get it fully flashed to stock so that I can start from scratch again. Odd, I have never had a phone that was giving me a COM port that phone software consistently fails to read, especially when it worked before. lol. Any assistance with anything else I may try would be greatly appreciated.
 
shaikhsadik
Old
#8  
shaikhsadik's Avatar
Member
Thanks Meter 2
Posts: 33
Join Date: May 2007
**usbui select Modem.. and
 
nFiniti
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 152
Join Date: Jun 2007
Bringing this issue up.... I cannot get it to work. I've read tons of threads and everyone says go to Device Manager and click Ports and then change the port on the Samsung to port 1 and it will show up blah blah Blah.... there is no list that says "Ports" in Device Manager. I have this DialUpNetworking thing checked and debug mode and the port1 shows up in QPST but it says "No Phone". And yes all drivers are installed.

Diag/Testing Mode
*#4636*1111# ??????

That doesn't do jack. It just lets me input the numbers and when I press the last #, all the numbers vanish. I need this to work or I have to get a different Phone.
 
jenisiz
Old
#10  
jenisiz's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 34
Posts: 441
Join Date: Dec 2010
Location: Over The Rainbow
Quote:
Originally Posted by nFiniti View Post
Bringing this issue up.... I cannot get it to work. I've read tons of threads and everyone says go to Device Manager and click Ports and then change the port on the Samsung to port 1 and it will show up blah blah Blah.... there is no list that says "Ports" in Device Manager. I have this DialUpNetworking thing checked and debug mode and the port1 shows up in QPST but it says "No Phone". And yes all drivers are installed.

Diag/Testing Mode
*#4636*1111# ??????

That doesn't do jack. It just lets me input the numbers and when I press the last #, all the numbers vanish. I need this to work or I have to get a different Phone.
Do a search in general...i posted how there. It's like *33 something.
Sent via Fascinate not rockin Verizon

REMEMBER: YOU ARE ON BLEEDING EDGE TECHNOLOGY FOR THIS DEVICE, IF THIS IS WHERE YOU'D LIKE TO BE...THEN KEEP IN MIND, THERE'S A REASON WHY THEY CALL IT BLEEDING EDGE. SO STOP YOUR BITCHING.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes