Post Reply

[SOLUTION] WM 6.5.x Start Menu Replacement WVGA/VGA/WQVGA/SQVGA/QVGA/HVGA

OP brainmaster

23rd October 2010, 06:05 PM   |  #1  
brainmaster's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 4,514
 
3,927 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
Donate to Me
Well I didn't coded nothing new, just tweaked and adjusted some programs to get a free working Start Menu Replacement solution. It gives you about 15 - 20 MB of more free RAM.

Many of us use the great xTask Manager. As you already now, this tool can replace the Start Menu. I cabed the newest xTask Manager 2.3b4 allong with the settings for Start Menu replacement and with files that disable the starndard WiMo Start Menu.


It works on WM 6.5.x (didn't tested it on WM 6.5) and on WVGA/VGA/WQVGA/SQVGA/QVGA/HVGA resolutions.


If you are already using xTask - please BEFORE you install my cab file, DELETE the file xt.reb from your Storage Card or MOVE it to another folder because this file is a backup file for xTask Manager settings.

In the xTask settings you can enable the Alpha Blending for Transparent Start Menu.


CAUTION: PLEASE BACKUP YOUR SYSTEM BEFORE INSTALLING!

Quote:

This is All-in-One Package.

1. Backup your system in the case that you don't like it. Normally you can also uninstall it, but you never knows.

2. Install my cab.

3. Reboot.



Quote:

Changelog

1. Added Support for SQVGA
2. Added Version where ActiveSync is not automatically closing. (Some problems with syncing are now fixed)

First version was downloaded 118 times.

This is how the new Start Menu look like:


Last edited by brainmaster; 24th October 2010 at 11:58 PM.
The Following User Says Thank You to brainmaster For This Useful Post: [ View ]
23rd October 2010, 09:54 PM   |  #2  
giorgina351's Avatar
Member
Flag Brussels
Thanks Meter: 8
 
78 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
This looks great!
From all I read I did not succeed to figure it out -
How do you uninstall / make inactive the normal WM start menu?
23rd October 2010, 10:11 PM   |  #3  
brainmaster's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 4,514
 
3,927 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by giorgina351

This looks great!
From all I read I did not succeed to figure it out -
How do you uninstall / make inactive the normal WM start menu?

This is All-in-One Package.

1. Backup your system in the case that you don't like it. Normally you can also uninstall it, but you never knows.

2. Install my cab.

3. Reboot.
23rd October 2010, 10:34 PM   |  #4  
claus1953's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 89
 
2,846 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Quote:
Originally Posted by giorgina351

This looks great!
From all I read I did not succeed to figure it out -
How do you uninstall / make inactive the normal WM start menu?

When you empty the start menu files (files with nothing inside) the start menu cannot read them and does not start.
23rd October 2010, 10:39 PM   |  #5  
JaCoL_JcL's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
293 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
Hmm and what do u change to oryginal xTask program? What u add or smth ?
23rd October 2010, 10:58 PM   |  #6  
brainmaster's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 4,514
 
3,927 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by JaCoL_JcL

Hmm and what do u change to oryginal xTask program? What u add or smth ?

I added the empty Start Menu files for all resolutions, including registry entries for showing Start Menu button. I set the xTask Manager for replacing the Start Menu, exported xTask reg entries and bundled everything, incl. the last xTask Manager version into a cab file.

xTask also have additional German and Russian MUI files.
24th October 2010, 01:38 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Its OK "BUT"
After installing this I lost the bluetooth sync capability
Tried everything i could think of but no joy
Had to uninstall it...Gotta fix bluetooth!!!


WCX Rom w/sense 2.5
CHT 2.0
ATT tilt 2
Last edited by skooter2; 24th October 2010 at 01:43 AM. Reason: add ppc info
24th October 2010, 07:26 AM   |  #8  
brainmaster's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 4,514
 
3,927 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by skooter2

After installing this I lost the bluetooth sync capability
Tried everything i could think of but no joy
Had to uninstall it...Gotta fix bluetooth!!!


WCX Rom w/sense 2.5
CHT 2.0
ATT tilt 2

I am sorry for you - but this has nothing to do with a Bluetooth sync, because there are no alteration of the Bluetooth function.
24th October 2010, 12:26 PM   |  #9  
Senior Member
Flag Earth
Thanks Meter: 37
 
249 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
The start menu disable doesn't work on windows mobile 6.5 sqvga
24th October 2010, 01:41 PM   |  #10  
brainmaster's Avatar
OP Recognized Developer
Thanks Meter: 4,514
 
3,927 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by firetiger

The start menu disable doesn't work on windows mobile 6.5 sqvga

Please tell me the resolution of your screen, so i can add a support for that device.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes