Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[KERNEL] SpeedMod Froyo [K13E HPCall VoodooSnd7 SharpnessFix STABLE]

OP hardcore

3rd November 2010, 12:43 PM   |  #501  
Member
Thanks Meter: 23
 
59 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
OK i am brave and installed the G version HZ=1000. But what is the difference? Is there any risk for the phone?
Last edited by kapetan_sifakas; 3rd November 2010 at 12:49 PM.
3rd November 2010, 12:52 PM   |  #502  
OP Senior Member
Thanks Meter: 8,154
 
3,435 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by kapetan_sifakas

OK i am brave and installed the G version HZ=1000. But what is the difference? Is there any risk for the phone?

No risk. Should be smoother but maybe poorer battery life.


Sent from my GT-I9000 using XDA App
3rd November 2010, 12:57 PM   |  #503  
Adevem's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 78
 
1,299 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by kapetan_sifakas

OK i am brave and installed the G version HZ=1000. But what is the difference? Is there any risk for the phone?

probably poorer battery life since it's straining the phone more.
3rd November 2010, 12:58 PM   |  #504  
Member
Thanks Meter: 23
 
59 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
OK thnx i will post my experience with this kernel!
3rd November 2010, 01:06 PM   |  #505  
dupel's Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 23
 
1,368 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Okay, Im now ready to make a statement about abttery life.

-Last night on airplane mode - 3%.
-Normal night (with pretty much all kernels, with +-2%) is 8% (norm for froyo, had a bit smaller drop on eclair).
-Usage with latest G kernel (browsing internet mostly, either opera or stock). Just crazy. I can go through 40% of battery in just a bit more than hour. What I am not sure is that it is hardcore kernel to blame - same is on other kernels (even oc, or uv).

So its either some traits that latest kernels (YAOK, OC and this) share, or something to do with ROM, or something to do with my configuration.

Configuration. ext4X3, all hardcore tweaks (all!), Docs ROM, Launcherpro with twitter 15min, facebook 3hours, beatigul widgets 30 min-wakeup.
Services/apps: flip2silent (never had issues), nobars (never had issues), powerstrip (never had issues), ocassionaly systempanel (but without monitoring in background).
3rd November 2010, 01:10 PM   |  #506  
corgar's Avatar
Senior Member
Flag Rome
Thanks Meter: 120
 
1,062 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Same here 25% of battery drain was media scanning...

Sent from my GT-I9000 using XDA App
3rd November 2010, 01:47 PM   |  #507  
thoriig's Avatar
Member
Thanks Meter: 9
 
79 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
ive monitored (system panel) all running process and there is not a single one with high usage (max 30% and this was mediascanner after reboot). and no constant usage. 3 min cpu time from system in 7 hours was the maximum.

BUT

power dropped from 88% to 54%. conlucion for my case: it isnt process related.

spare parts doesnt give any better information and sgs tools too. but sgs tools say that 95% of battery goes into display.

display brightness is in automatic mode. now i monitor with 50% display brightness fix. could it be that the automatic mode is bugged again?

(wlan off, bt off, sensor off, gps off, LP with friendswidget 1 hour reload)
3rd November 2010, 01:54 PM   |  #508  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
549 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
More
Quote:
Originally Posted by thoriig

30% lost per hour? even if i play complex 3d games i will not lost 30% per hour.

have u got seti@home client on background running?

install spare parts from market and look what ur battery drain. if there is no obvious couse just download android terminal and put in commands "ps > /sdcard/process.txt" download the txt from sdcard and post it here with infos about our rom, lagfix options and so on.

I am using 3G so maybe it was a reason of battery drain. I don't know but battery drain exists;d
3rd November 2010, 01:58 PM   |  #509  
Recognized Developer
Stockholm
Thanks Meter: 2,613
 
6,349 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by thoriig

ive monitored (system panel) all running process and there is not a single one with high usage (max 30% and this was mediascanner after reboot). and no constant usage. 3 min cpu time from system in 7 hours was the maximum.

BUT

power dropped from 88% to 54%. conlucion for my case: it isnt process related.

spare parts doesnt give any better information and sgs tools too. but sgs tools say that 95% of battery goes into display.

display brightness is in automatic mode. now i monitor with 50% display brightness fix. could it be that the automatic mode is bugged again?

(wlan off, bt off, sensor off, gps off, LP with friendswidget 1 hour reload)

Try to disable ext4 lagfix, i had severe drain with ext4 fixes.
3rd November 2010, 02:04 PM   |  #510  
thoriig's Avatar
Member
Thanks Meter: 9
 
79 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by DocRambone

Try to disable ext4 lagfix, i had severe drain with ext4 fixes.

that should be the next step. i think it hurts to disable it and feels.....naked with/out lagfix

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
kernel, speedmod
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes