FORUMS

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

[APP] Pubtran London 0.1

16 posts
Thanks Meter: 2
 
By fhucho, Junior Member on 30th October 2010, 12:10 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi, I just released a London public transit journey planner app - Pubtran London. You'll find it on the Market. Can you try it and give some feedback?

FEATURES
  • Intelligent autocomplete with all London stops / stations
  • Easy to use and neat interface
  • ...more coming later, this is the first version
This is based on my "Pubtran" app (journey planner for Czech Republic, #4 top rated on appbrain.com). I want to create versions for more cities / countries in the future, if you are a developer willing to cooperate on this, please let me know. I'm working on making it really easy for developers to add support for other public transit networks.
The Following User Says Thank You to fhucho For This Useful Post: [ View ]
 
 
30th October 2010, 03:51 PM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hi there,

Just installed the program. I am guessing the lack of stations is because it is still in beta.
I like the interface, simple is nice.

However, I get constant FC on my Samsung Galaxy i9000. So i cannot fully test the program .
30th October 2010, 05:07 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
@benG1

Thanks for trying it! What stations are missing and when do you get the FCs? I know that when you enter a station that is not in the autocomplete list, it usually crashes.
I will fix that obviously but I think that users would rarely enter the whole station manually - they would select it from the autocomplete (if it's there of course).

BTW are you from London?
31st October 2010, 02:46 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Oh wait my bad. All stations are there. Just only the stations beginning with a are shown in dropdown box with no input into search box which is what confused me.

Fc's when i click find journey...

And yes i am from London but in newcastle at the moment.

Hope this helps.

Sent from my GT-I9000 using XDA App
31st October 2010, 01:15 PM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
The newest version from the Market should fix some crashing issues.
But there is still one bug - it crashes when you enter stop name that contains apostrophe (').

I was asking if you are from London to find out if nearest stop suggestions are working but now I know it doesn't...
31st October 2010, 05:00 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Just downloaded the new one.

For some reason, even though I am in Newcastle it gave me my 2 nearest stations back home... whether or not that is because I put in my station last time.

But gave me the correct route, just some buses came up as D...what does that mean? Rail replacement?

Otherwise, gives good routes and such. Looking good, potential app for me to use at home
31st October 2010, 09:29 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
The stops are sorted based on several factors - previous use, time of previous use, importance (tube stations are more importnt than bus stops) and geo distance. So the 2 were suggested because you used them previously.

What is bus D - I don't know too , probably replacement.
31st October 2010, 11:17 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Looking good then, just the apostrophe issue and i say good to go! Loving the simplistic theme so please dont change .
31st October 2010, 11:44 PM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Simplicity is one of my top priorities, so you don't need to worry
But I guess it'll take some time before final release is ready - there are still some minor issues and I want to add some features (search options, add to calendar etc).
1st November 2010, 10:37 AM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
More
Definitely has more stations than any other existing app on the market.

The interface is very simple, which I like, but it takes time to realise what means what. I mean like how the transfers are marked, etc. Maybe you could include some help with the app or starting overview.

And the only visual bug I've noticed on my Nexus One is that if the station name is too long, it goes under delete button and looks a bit messy. I think the button should have a white background, so that it hides text under it.
1st November 2010, 11:26 AM |#11  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Wink
@Karolis
How should I modify (or completely change) the results to be more understandable? Also please have a look here: hhttp://ui.stackexchange.com/q/2270/1565

The visual bug - it will be fixed in the final version.

Any other feedback is always welcomed!
Last edited by fhucho; 1st November 2010 at 11:36 AM.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes