LG G3 Receives Oversharpening Fix via Modified Kernel

Nothing is perfect, as they say. No matter how alluring or seemingly perfect, … more

APKTool Updated with Android Lollipop Support

One of the beauties of Android is the level of flexibility we have over our devices. Whether … more

Lollipop Leak for Sprint Galaxy S5, TWRP for Micromax Canvas Magnus – XDA TV

Android 5.0 Lollipop has been leaked for the Sprint … more

Velocity is Like OpenTable on Steroids

We all enjoy a night out with friends or our significant other from time to time. However, there is … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Launcher Pro not responding at boot

OP EarlZ

27th November 2010, 05:10 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 272
 
5,715 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Lately I've LP has been freezing on me in a few moments after boot, basically after media scanning is done my UI is frozen and I need to bring up task manager to close out LP and exit out of task manager and it runs fine again, anyone know whats causing this?
27th November 2010, 05:30 PM   |  #2  
Adevem's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 78
 
1,299 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
it happens i think. i remember just installing chompsms and it's been happening since. switched to handcent and the problem's not there anymore.

maybe some application is causing it on your end?
27th November 2010, 11:06 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
161 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
I have the same problem! No matter what I do, Launcher Pro freezes after booting up, I have to close & re-open!
1st December 2010, 09:56 AM   |  #4  
bigdyl69's Avatar
Senior Member
Flag Denbigh
Thanks Meter: 97
 
775 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Donate to Me
More
I had the same problem no matter what setup I used on my phone, even did it straight after a clean factory reset. Gave up with it in the end and am using Zeam Launcher now, very quick and responsive although I do miss the LP widgets
1st December 2010, 10:12 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 272
 
5,715 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Found a fix, its caused by the .andriod secure folder on the EXTERNAL SD.. delete all the contents from there and mark the folder as READ ONLY and reinstall your apps that were there w/o the EXTERNAL SD card to guarantee they dont come back.

100% fixed on my end!
1st December 2010, 07:55 PM   |  #6  
ickyboo's Avatar
Senior Member
Flag Syd
Thanks Meter: 39
 
831 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Quote:
Originally Posted by EarlZ

Found a fix, its caused by the .andriod secure folder on the EXTERNAL SD.. delete all the contents from there and mark the folder as READ ONLY and reinstall your apps that were there w/o the EXTERNAL SD card to guarantee they dont come back.

100% fixed on my end!

Ain't that the folder used by apps 2 sd? I would rather put up with fc in lp then screw with app 2 sd.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
4th December 2010, 06:16 PM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 272
 
5,715 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by ickyboo

Ain't that the folder used by apps 2 sd? I would rather put up with fc in lp then screw with app 2 sd.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

I dont even use app 2 sd in the first place.
5th February 2011, 10:39 AM   |  #8  
king.com's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 50
 
134 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
I still have thouse hangs at bootup, sometimes goes fine, sometimes it is needed to be closed. I had this folder on my external sd, the folder is empty. Read and Write flags are off

Any other suggestion?
27th February 2011, 03:46 PM   |  #9  
Creshaw's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 58
 
252 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
I have same problem... +1
27th February 2011, 10:19 PM   |  #10  
Account currently disabled
Flag XDA Sucks !
Thanks Meter: 2,022
 
5,043 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
it looks like its an actual error with the app itself, i have had this problem lots of times, i did a full wipe and only installed launcher pro, nothing else, the only 1 app i had on the phone was launcher pro and it still froze.

i just went to ADW launcher, i like it alot and you can resize widgets and stuff, very customisable..

2nd favourite is zeam, would be my number one but i couldnt figure out how to save the settings... theres a wide range of other launchers why not try something else ??

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes