MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more

Sony to Extend its AOSP Program to Other Devices

Sony will be offering its users the possibility to use AOSP ROMs as an alternative to the … more
Post Reply

[Q] How do I remove MotoBlur from my Milestone 2?

29th November 2010, 07:42 PM   |  #1  
pacharru's Avatar
OP Senior Member
Flag Paio Pires Village
Thanks Meter: 0
 
124 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
(I am not sure if this question should be posted here or in Droid2 forum)

Anyone can help me to get MotoBlur out of my Milestone 2?
Is there anyone developing ROMS for this device?

I will be very happy with a standard clean 2.2 or 2.3 for Milestone 2.
29th November 2010, 07:46 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
168 posts
Join Date:Joined: May 2008
Quote:
Originally Posted by pacharru

(I am not sure if this question should be posted here or in Droid2 forum)

Anyone can help me to get MotoBlur out of my Milestone 2?
Is there anyone developing ROMS for this device?

I will be very happy with a standard clean 2.2 or 2.3 for Milestone 2.

You are on milestone 1 forums. Gl on 2.3, its not out yet even for nexus 1.
29th November 2010, 09:28 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
I think we need a dedicated Milestone 2 forum, someone pls?
30th November 2010, 12:34 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 7
 
34 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by pacharru

(I am not sure if this question should be posted here or in Droid2 forum)

Anyone can help me to get MotoBlur out of my Milestone 2?
Is there anyone developing ROMS for this device?

I will be very happy with a standard clean 2.2 or 2.3 for Milestone 2.

just install some home replacement... launcherpro, adw... and set it as default launcher.
30th November 2010, 09:22 AM   |  #5  
foreman31's Avatar
Senior Member
Flag innisfail
Thanks Meter: 28
 
292 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by GoGs777

just install some home replacement... launcherpro, adw... and set it as default launcher.

When you install Launcher Pro it automatically becomes the default launcher and you can't get back to Moto. BLUR
You have to uninstall to see blur again
30th November 2010, 11:43 AM   |  #6  
pacharru's Avatar
OP Senior Member
Flag Paio Pires Village
Thanks Meter: 0
 
124 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Quote:
Originally Posted by GoGs777

just install some home replacement... launcherpro, adw... and set it as default launcher.

I already have LauncherPro as default launcher, it is installed since first day.
But this is not answering to my question, my question was how to remove MotoBlur!

EDIT: Motorola´s explanation for MotoBlur:

So what is MOTOBLUR you might ask? Well it’s not a phone as you might initially think. It’s a new service, a new skin which will be able to handle all your social networking needs. Motorola’s own Sanjay Jha showed everyone that half of the US mobile traffic is going to social networking sites. That means Motorola’s future phones will cover that aspect extensively.

MOTOBLUR will be able to sync email, contacts, photos from any source and get it straight to your home screen immediately. Whether it’s coming from Facebook, Twitter, Yahoo, corporate email, MySpace, Gmail and more, you’ll never miss a thing with MOTOBLUR as the feature lets you manage your email addresses and social networking accounts. Or that’s what Motorola wants us to think.

So let’s check out some features:

Update social status on multiple social networks at once
Great visual experience
Check out friends’ status updates
Browse through messages in aggregated view or by account
Contacts’ status updates shown when receiving an incoming call
Remote delete in case phone gets stolen or lost
MOTOBLUR servers support
All we need now are some really hot Motorola phones to see these features of MOTOBLUR in action!
Last edited by pacharru; 30th November 2010 at 11:48 AM.
30th November 2010, 03:04 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
25 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
We need a new Thread for the Milestone 2
Indeed, I have root on my milestone 2.. with clockwork recovery...

but blur is still there... Need Cyanogen...
15th January 2011, 02:51 AM   |  #8  
Junior Member
Flag Rio de Janeiro
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
I've finally got my MS2 from Tim Brasil yesterday. First time on Android and can't figure out what belongs to Motoblur and what cames from Android. Is it just some sofisticated widget? What i'm gonna loose with no Motoblur. And what's the gain? Performance?

Edit: already notice it has its own message app, automatic back up with motoblur server, some contacts attributes, a function to link two ore more contacts from the same person etc. Not sure if I'm gonna miss it or not.
19th January 2011, 12:31 PM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 5
 
58 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Motoblur is not just a launcher. Many useful widgets like News reader, Weather, Media sharing and the Docking station display rely on Motoblur to run. So make sure you don't want to use those features before you try to remove motoblur
19th January 2011, 12:49 PM   |  #10  
Member
Flag Darmstadt
Thanks Meter: 4
 
50 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by borrego

Motoblur is not just a launcher. Many useful widgets like News reader, Weather, Media sharing and the Docking station display rely on Motoblur to run. So make sure you don't want to use those features before you try to remove motoblur

Motoblur is also a number of services in the background. Services like the over-the-air-update-scanner, remote-data-eraser, remote-device-finder etc. You cannot just apply Launcher Pro, AWD Launcher, or something similar to your MS2 and think Motoblur is gone for good -> you just "hide" the Motoblur-surface, not deactivate the services.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes