Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,501 Members 45,750 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

defy's cpu - the final answer

Tip us?
 
xdaid
Old
#1  
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 599
Posts: 505
Join Date: Jul 2009
Default defy's cpu - the final answer

Finally we have an official response from Motorola.

I'm quite surprised but it's true, defy is equipped with omap3610.

BUT also, it has been confirmed that defy has a PowerVR SGX 530 renderer inside.

http://community.developer.motorola....-p/7794/page/3

What's your opinion? Why an omap3610 + separate graphic renderer instead of omap3630 (which has the same renderer inside)?

Like i said i'm quite surprised, i was pretty sure the defy's core was 3630. But in my opinion what really matters is the graphic renderer, and it is present!
 
jellydonut
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 23
Join Date: Nov 2010
I can only assume it was cheaper to buy and/or productize the two separate chips as opposed to the 3630.
 
yyhoney
Old
#3  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 34
Join Date: Dec 2010
Location: Seoul
i can' believe that answer......
'omap3610 + separate graphic renderer' is cheaper than omap 3630 ??
is it possible?
 
Nannuq
Old
(Last edited by Nannuq; 1st December 2010 at 12:54 AM.)
#4  
Nannuq's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 127
Join Date: Jul 2010
Actually one can Believe that do to Yield when producing the product. Its the same thing with multi-core chips. Putting 2 dual core chips into a CPU is cheaper in the long run than putting 1 quad core because of flaws in the Production of the cores. don't believe me look it up. It could have been a deal brokered to Motorola because of excess yield of a chip made it cheaper to buy them in massive quantity. Shortages of the chip you mentioned but availability of the 2 chip combo could have been another cause.
 
Snow_fox
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 70
Posts: 712
Join Date: Jun 2010
Well.. this is shaping up to be interesting.

I've heard this thing benchmarks like a beast.. so it will be interesting to see what happens with froyo..

It does make sense instead of an SoC like hummingbird they could have two dedicated chips.. I would imagine with SoC's they run into a lot of potential problems.. if one part on the chip is bad whole chip is bad..

Although it would be funny if they manage to shove an old 8800 into there somehow..
 
SteveChou
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 191
Join Date: Nov 2010
Location: Shanghai
I think MOTO didn't tell the truth!
 
inteks
Old
#7  
inteks's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 729
Posts: 1,083
Join Date: Oct 2006

 
DONATE TO ME
you wont hear that but ....

the 3610 doesnt has an ISP (Image Signal Processor) !!!




source: http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_I...nts_OMAP#OMAP3
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	3610 features.JPG
Views:	6156
Size:	39.9 KB
ID:	453531  
 
inteks
Old
#8  
inteks's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 729
Posts: 1,083
Join Date: Oct 2006

 
DONATE TO ME
3630 has 3D and IVA 2+
Code:
Select Code
IVA 2+ accelerator enables multistandard
(MPEG-4, H.264) encode/
decode and WMV9 encode at D1
(720 x 480 pixels), 30 fps
Up to 720p HD resolution
3620 has IVA AND 3D
3610 has IVA
Code:
Select Code
IVA 2 accelerator enables 
VGA to DVD video content playback 
up to XGA/WXGA display resolutions
so defy cpu/gpu combo is more like 3620


source: http://focus.ti.com/lit/ml/swpt024b/swpt024b.pdf
 
jellydonut
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 23
Join Date: Nov 2010
That only affects camera picture quality. Phone cams are useless anyway.
 
Higgsy
Old
#10  
Higgsy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 618
Posts: 1,514
Join Date: Oct 2009
Location: Smethvegas
I don't believe it.

Everything I have ever plugged the phone into/bench mark tools are telling me its a 3630, including RSD Lite. Nothing has ever told me its a 3610.

My personal opinion, is that Motorola don't want to advertise that it has this CPU as the phone is much cheaper than its "higher end" models and they don't want everyone going out and buying the defy over say the Droid X or Droid 2.

Whatever its got the bench mark results of this phone are awsome - and its on 2.1.

Nexus 5 - Cataclysm - Faux Kernel

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes