Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Activity Phone in process com.android.phone is not responding

OP ryupi

13th December 2010, 07:29 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Hi All,

I have been using HTC HD2 under window mobile 6.5 for a few months and recently i decided to try using android by booting the android file from the SD card.

Everything works perfectly with HD2 running froyo 2.2 google nexus platform but recently i faced the problem of making call. It came out some buzzing sound when i was making call and suddenly showed "Activity Phone in process com.android.phone is not responding".

I was given only either "force quit", "cancel" or "report". Regardless what i choose, my HD2 android become mute. The problem still persists after i reboot. If i didn't make call, everything works normally.

It is very enjoyable using android and i would like to continue using it. Hence, is there anyway to resolve it?

Thanks
13th December 2010, 08:34 AM   |  #2  
squish099's Avatar
Senior Member
Flag St. Louis
Thanks Meter: 49
 
438 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
You can try running fix permissions in terminal (or fix_permissions I don't remember which). Otherwise I would suggest a back up with titanium and a wipe and reinstall of the build you are using. Then reinstall titanium and reinstall your stuff..

swyped from my HD2 Android
13th December 2010, 08:52 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Thanks dude. I will try this later on.

Nonetheless, as i afraid it will recur again, just wondering what is the possible root cause? Could that be because of the ROM version of HD2 as i update the ROM before installing the android...

Cheers
14th December 2010, 01:07 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
I had reinstall the same build after i format my sd card. Nonetheless, the problem still remain....

May be i have to try with other build. Thnaks
14th December 2010, 02:29 AM   |  #5  
squish099's Avatar
Senior Member
Flag St. Louis
Thanks Meter: 49
 
438 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
hmmm never have had problem persist after a clean install.. When using titianium you have to be careful with system apps it will copy the problem.. Try just installing user apps.. You can press menu in titianium and select filter user apps apply.. Hope this helps

swyped from my HD2 Android
14th December 2010, 02:52 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
I only backup system files such as contact log, call log, messages and gallery whilst i also backup those unauthorized app download from the market, namely abduction, 360 cameras, angry birds and other mini games.

Could backing up those games affect the calling? i have no calling issue when run the default WM build...

Arg!
14th December 2010, 04:42 AM   |  #7  
squish099's Avatar
Senior Member
Flag St. Louis
Thanks Meter: 49
 
438 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
Try to restore nothing having to do with contacts or call log.. Sounds strange but. Your contacts are synced with you gmail.. And call log usually no biggie also makes sure you are using a new clean data.img or letting it create a new one..

swyped from my HD2 Android
The Following User Says Thank You to squish099 For This Useful Post: [ View ]
14th December 2010, 12:47 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Yes. It works after i disable contact synchronization and restore contact via my SIM Card. Thanks bro.
The Following User Says Thank You to ryupi For This Useful Post: [ View ]
8th January 2011, 01:40 AM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 0
 
36 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
I'm having the same problem with this "Activity Phone (in process.com.android.phone) is not responding" error message. So I turned OFF synchronize gmail contacts and exported all my contacts to my sim card. Since its been a few weeks for you, I'm wondering if disabling your contact synchronization with gmail completely stopped this problem?

Steve


Quote:
Originally Posted by ryupi

Yes. It works after i disable contact synchronization and restore contact via my SIM Card. Thanks bro.

18th February 2011, 02:40 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: May 2010
Smile
Thank you so much " magentawave " i turned off sync gmail contacts and facebook contacts then i restart my phone and after restart it worked good without any problem

Last edited by hnhon; 18th February 2011 at 02:53 AM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes