Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,506 Members 39,207 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[APP] WiMoSpeed: [2010-12-18] V1.01

Tip us?
 
iwfratz
Old
(Last edited by iwfratz; 25th December 2010 at 10:10 PM.) Reason: new version released
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 249
Posts: 143
Join Date: Oct 2008
Default [APP] WiMoSpeed: [2010-12-18] V1.01

Please use the new thread at http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=887469.
CAUTION !!!
- USE THIS TOOL AT YOUR OWN RISK !!
- Overclocking your cpu may damage your device.
- Before autostarting the app be sure that your device will not hang.
- backup is always recommended !!
DESCRIPTION :
WiMoSpeed lets you change the CPU-speed. In opposite to other tools, even to the predecessor OverClockTool (OCT), it manipulates the values WM uses for clock control. So it works reliable on battery and AC without any scripting or active components.
USAGE :
- Download and install the CAB
- Start WiMoSpeed.exe. If it reports that it cannot identify your ROM: post here
- Select Speed
- Set Speed
- If desired create link (in installation directory) with actual settings
- Exit WiMoSpeed.exe
TECHNIQUE
Basically WiMoSpeed is hardware-independent, because it lets WM change clock speed. But I couldn't get WM to switch the clock reliable on request so WiMoSpeed had to switch the clock registers itself on setting a new speed.
Therefore WiMoSpeed depends on CPU-hardware, RADIO- and OS-ROM.

Raising or lowering cpu speed didn't change battery drain or device temperature noticeable. So there isn't dynamic clocking in WiMoSpeed, but WM is still controlling and changing cpu-speed on battery.
LIMITATIONS
WiMoSpeed supports Qualcomm MSM7200 (and compatible) and is limited to Rhodium and RhodiumW ROMs by now.

I took all shipped roms I could get and included the information into WiMoSpeed.

!!! If WiMoSpeed could not identify your ROM please post here what part of your ROM WiMoSpeed couldn't identify (OEMXIP and / or RADIO-ROM) and include a download-link of your ROM (OS, RADIO) !!! Thank you.

I will include Topaz ROMs next.
thanks to
-all donators for the support
-eboelzner for Sense UI SDK
-dmvandijk for the icon
-the internet
Please do not mirror WiMoSpeed !

Version 1.01
- added support for more OS-ROMs
- added support for more radio-ROM
- new function: restore default speed (528 MHz)

Version 1.00
- Initial release
- Rhodium, RhodiumW
OCT - OverClockTool: for Rhodium and MSM7200 based devices

WiMoSpeed: (successor of OCT)



The Following 34 Users Say Thank You to iwfratz For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
iwfratz
Old
(Last edited by iwfratz; 18th December 2010 at 08:02 PM.)
#2  
Senior Member - OP
Thanks Meter 249
Posts: 143
Join Date: Oct 2008
Supported ROMs (there are some more, but the cooks removed the version number)
Rhodium OS
  • 1.19.401.0, 1.19.407.1, 1.19.531.4, 1.19.707.1, 1.19.707.2
  • 1.59.502.3, 1.59.709.0
  • 1.86.401.0, 1.86.406.0, 1.86.407.5, 1.86.408.0
  • 2.07.401.1, 2.07.403.1, 2.07.404.1, 2.07.406.1, 2.07.407.1, 2.07.408.1, 2.07.409.1, 2.07.410.1, 2.07.411.1, 2.07.412.1, 2.07.413.1, 2.07.414.1, 2.07.421.1, 2.07.482.2, 2.07.502.4, 2.07.707.1
  • 2.08.72.1, 2.08.515.1

Rhodium radio
  • 3.44.25.27
  • 3.45.25.14
  • 3.46.25.18, 3.46.25.30
  • 4.46.25.24
  • 4.47.25.24
  • 4.48.25.20
  • 4.49.25.05, 4.49.25.17, 4.49.25.57, 4.49.25.77, 4.49.25.88, 4.49.25.91, 4.49.25.94, 4.49.25.95
RhodiumW OS
  • 1.18.605.6, 1.18.605.12
  • 1.19.661.3
  • 1.21.651.3
  • 2.01.558.7, 2.01.573.3
  • 2.04.557.2, 2.04.651.4
  • 3.04.605.3
  • 4.01.605.15

RhodiumW radio
  • 1.40.00WF
  • 1.87.00WV
  • 1.88.07WV
  • 1.92.00WV
  • 1.96.00WF
  • 2.05.00WV
  • 2.18.00WV, 2.18.02WV
  • 2.21.00WV
  • 2.23.00WV
  • 2.30.00WV
  • 2.32.00WF
  • 2.35.00WV
  • 2.37.00WV

known but not supported yet due to problems:
  • 1.96.10WU
  • 2.23.00WU
  • 2.32.00WU
OCT - OverClockTool: for Rhodium and MSM7200 based devices

WiMoSpeed: (successor of OCT)



The Following 7 Users Say Thank You to iwfratz For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Jackos
Old
#3  
Jackos's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 487
Posts: 3,541
Join Date: Feb 2008
Location: Warsaw
Congratulations on your release! Extraordinary work!
Read my reviews and editorials at ION!
"From my experience - it looks like the most popular ROMs have the worst memory management " - ultrashot

Primary: Sony Xperia Z2 D6503

Sold: Samsung Galaxy S III I9300, HTC Sensation Z710e, HTC Touch Pro2 T7373 (Sold to Skrobel)

Haswell RIG: MSI Z87 MPOWER; Intel Core i7-4770K; Corsair Vengeance Pro 2133Mhz CL11 16GB; 2x EVGA GeForce GTX 760 SC ACX w/ backplate SLI; Intel SSD 530 Series 180GB + Samsung SSD EVO 840 250GB; 2x WDC Black 3TB RAID0; CHIEFTEC BPS-750C2; Fractal Design Define R3 w/ USB3; Logitech G700s + Wireless Illuminated Keyboard K800; Samsung PX2370; Windows 8.1 RTM Genuine

 
aaamador
Old
#4  
aaamador's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 211
Posts: 589
Join Date: Jan 2010
I know OCT can be used with Topaz, because it has the same CPU as the Rhodium, but WiMoSpeed 1.00 is not recognizing the ROM my Topaz is using: Standard Energy (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=562942).

More details at the signature.

Must add that WiMoSpeed is a great project! Best wishes for it.
Current Phone: Samsung Galaxy Nexus
ROM: ParanoidAndroid 4.5 BETA3 (F2FS) + PA Google Apps 2014-08-18 | KERNEL: Fancy Kernel pre56-1 | RADIO: DVMK1 | RECOVERY: bsmitty TWRP 2.7.1.1 | BOOTLOADER: PRIMEMD04
 
mmalka
Old
(Last edited by mmalka; 15th December 2010 at 05:59 PM.)
#5  
mmalka's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 99
Posts: 952
Join Date: Jan 2008
Location: On the web
Just installed it on my Tilt2. I was able to get to 768 MHz (up from 748 MHz I reached with OCT 1.5). Beyond 768 MHz it froze immediately. I will continue testing and post here any issues.

Looks great so far, and thank you for your hard work!

UPDATE: Stepping down to 748 MHz as Sense just froze while switching from the People tab to Home, when using 768 MHz.
Currently:
Samsung Galaxy S2 Skyrocket
ROM: Testing SlimKat (unofficial)
Baseband: UCMC1
The Following User Says Thank You to mmalka For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
wmg316
Old
#6  
wmg316's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 468
Posts: 1,521
Join Date: Dec 2009
Location: Tyler, TX
Great app iwfratz!!

Downloaded and installed on my Tilt 2 running "Energy.RHODIUM.28244.Sense2.5.Cookie.2.0.Nov. 13". I am able to over clock to 787.2 MHz (where I could only get 768.0 with OCT). Running good so far; have not had any bad side effects yet (scrolling through Sense tabs; made phone call; started web browser; read e-mail).

Looks to be a WINNIER!!

Here is a token of my appreciation...
Confirmation number: 5CY70362KY5373703.
HTC One (Dev Edition)


RETIRED:
HTC OneX Plus, HTC OneX, HTC Vivid, HTC Inspire 4G; HTC Tilt 2 (RHOD300); HTC Fuze

Get your new 2GB DropBox account today and receive an extra 250 MB of free bonus space!


| John 14:6 |
 
puff601
Old
(Last edited by puff601; 15th December 2010 at 06:03 PM.)
#7  
Senior Member
Thanks Meter 93
Posts: 505
Join Date: Jan 2009
sweet, im about to give this a try. i cant get it to work on energyrom 6.5

forum.ppcgeeks.com/cdma-tp2-upgrades/86489-rhodium-cdma-energy-dec-5-21916-23150-sense-2019-a.html
 
wmg316
Old
#8  
wmg316's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 468
Posts: 1,521
Join Date: Dec 2009
Location: Tyler, TX
Quote:
Originally Posted by danny1909 View Post
how do you know how far you can go with the overclocking?
I stepped up from 748.8 (where I was OC'ng with OCT) until my divice froze after saving to the setting. My device froze at 806.4 MHz...so I soft reset...and set to 787.2...and all is good!!
HTC One (Dev Edition)


RETIRED:
HTC OneX Plus, HTC OneX, HTC Vivid, HTC Inspire 4G; HTC Tilt 2 (RHOD300); HTC Fuze

Get your new 2GB DropBox account today and receive an extra 250 MB of free bonus space!


| John 14:6 |
The Following User Says Thank You to wmg316 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
yung18
Old
(Last edited by yung18; 15th December 2010 at 07:01 PM.) Reason: lack of reading skills
#9  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 43
Join Date: Oct 2009
Default energy rom

will not work on dec 13 energyrom 29005. in the changelog it shows a new gwes. could that b the culprit? also running a 0 pp and using Throttle launcher as my gui. Not sure if that matters but cant hurt right. cant identify the oemxip. lol. forgot this part http://hotfile.com/dl/89342770/0674d...Dec.13.7z.html
 
anesh01
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 176
Join Date: Apr 2008
it doesnt work on my tp2 verizon, running maxsense rom. any suggestions ?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes