Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,769,820 Members 50,034 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

micromax andro a60 thread-Froyo,root,battery fix,recovery ,app2sd,custom rom,drivers

Tip us?
 
manju991
Old
#181  
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 193
Join Date: Jan 2011
Location: Bangalore;Surathkal
Post Installing recovery...

how do i install it dude?
 
rudie_techie
Old
(Last edited by rudie_techie; 6th March 2011 at 05:49 AM.)
#182  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 146
Join Date: Jan 2011
Location: Mumbai
@Manju :

Make sure your phone is rooted. Copy the recovery.img file to the root of sdcard. Download terminal emulator on android ur android from market(its a free app). Open terminal emulator and run the followin command :
Code:
su
flash_image recovery /sdcard/recovery.img
Then reboot the device if it doesn't do it automatically...



Well my device is totally blocked, can't reboot into recovery at all tried every possible thing. I'm planning to buy a new phone... Budget 10K any nice phone?
 
fonehacker
Old
#183  
fonehacker's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 921
Posts: 242
Join Date: Dec 2010
Location: SNR
So far the best and easiest way i could find to flash recovery image is by using a software on phone itself,no Pc required in the process.
So here it is:
1.First of all download the recovery image I posted and extract it in the root of your SD card.
2.Rename the image to "recovery-backup.img".
3.Download "Recovery flasher", I have uploded it here:
http://www.multiupload.com/32EO4G56NJ
4.Install and start it,then press "Restore Backup image" button.
5.Congrats,your Andro has got new Recovery.
Please say thanks if i helped you.


Sent from Micromax A60 [rooted]
The Following User Says Thank You to fonehacker For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
rudie_techie
Old
#184  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 146
Join Date: Jan 2011
Location: Mumbai
This is a quick and better way... Thanks fonehacker...
After flashing recovery can i boot into recovery mode??
 
rudie_techie
Old
#185  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 146
Join Date: Jan 2011
Location: Mumbai
Quote:
Originally Posted by rudie_techie View Post
This is a quick and better way... Thanks fonehacker...
After flashing recovery can i boot into recovery mode??
Yeah!! fonehacker you did it... I am now able to boot into recovery after flashing this recovery... Thanks Maan!!
 
manju991
Old
#186  
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 193
Join Date: Jan 2011
Location: Bangalore;Surathkal
Quote:
Originally Posted by fonehacker View Post
So far the best and easiest way i could find to flash recovery image is by using a software on phone itself,no Pc required in the process.
So here it is:
1.First of all download the recovery image I posted and extract it in the root of your SD card.
2.Rename the image to "recovery-backup.img".
3.Download "Recovery flasher", I have uploded it here:
http://www.multiupload.com/32EO4G56NJ
4.Install and start it,then press "Restore Backup image" button.
5.Congrats,your Andro has got new Recovery.
Please say thanks if i helped you.


Sent from Micromax A60 [rooted]
Maccha, Thanks maccha!!!!!!! man you are the man!!!!!!!!
 
rudie_techie
Old
#187  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 146
Join Date: Jan 2011
Location: Mumbai
Will this be usefull in dumping stock rom? By "this" i mean : http://android.podtwo.com/romdump/ Or only recovery image will be made? I'm dumping it right now lets see what it gives me... One more step closer to froyo it seems...
 
fonehacker
Old
#188  
fonehacker's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 921
Posts: 242
Join Date: Dec 2010
Location: SNR
Quote:
Originally Posted by rudie_techie View Post
Will this be usefull in dumping stock rom? By "this" i mean : http://android.podtwo.com/romdump/ Or only recovery image will be made? I'm dumping it right now lets see what it gives me... One more step closer to froyo it seems...
i have had dumped the stock rom,recovery etc. Using adb a long ago but dont know wat to do do with them.They are the img files.
And for froyo,we need to compile it from source and that too in linux.
I have tried that too,but was unsuccessful due to loads of errors and lack of support.


Posted via Andro A60[rooted]
 
rudie_techie
Old
#189  
Senior Member
Thanks Meter 16
Posts: 146
Join Date: Jan 2011
Location: Mumbai
Default Compile Foryo and Stock Rom for Micromax A60 Android

Can you tell me how i can try compiling the froyo? I have ubuntu, fedora, winXP, Win7, Mac SnowLeopard wont mind trying in linux or Mac. Do i need to use SDK? Am trying that for now if i get any help... Also uploading the complete stock rom dump for micromax a60 android. May be someone else might use it... Just Hoping...
 
fonehacker
Old
#190  
fonehacker's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 921
Posts: 242
Join Date: Dec 2010
Location: SNR
Ok first of all,it can only be compiled in linux or mac.
Even if we successfully compiled a froyo for a60,we need to flash it to the device.there are 2 methods but as i know that a60 cannot connect to adb in swithed off state,we need to apply it as update.zip and that requires a custom recovery as the stock recovery cannot apply custom update.zip.
This concludes that first of all we need to compile a custom recovery for A60.

Posted via Andro A60[rooted]

Tags
2.2, borax12, froyo, froyo for micromax a60, micromax a60, update for micromax a60, zte n720, zte penguin
THREAD CLOSED
Subscribe
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes