Thread Closed

micromax andro a60 thread-Froyo,root,battery fix,recovery ,app2sd,custom rom,drivers

OP borax12

6th March 2011, 04:33 AM   |  #181  
Senior Member
Flag Bangalore;Surathkal
Thanks Meter: 46
 
193 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Post Installing recovery...
how do i install it dude?
6th March 2011, 05:44 AM   |  #182  
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 16
 
146 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
@Manju :

Make sure your phone is rooted. Copy the recovery.img file to the root of sdcard. Download terminal emulator on android ur android from market(its a free app). Open terminal emulator and run the followin command :
Code:
su
flash_image recovery /sdcard/recovery.img
Then reboot the device if it doesn't do it automatically...



Well my device is totally blocked, can't reboot into recovery at all tried every possible thing. I'm planning to buy a new phone... Budget 10K any nice phone?
Last edited by rudie_techie; 6th March 2011 at 05:49 AM.
6th March 2011, 05:45 AM   |  #183  
fonehacker's Avatar
Senior Member
Flag SNR
Thanks Meter: 935
 
242 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
So far the best and easiest way i could find to flash recovery image is by using a software on phone itself,no Pc required in the process.
So here it is:
1.First of all download the recovery image I posted and extract it in the root of your SD card.
2.Rename the image to "recovery-backup.img".
3.Download "Recovery flasher", I have uploded it here:
http://www.multiupload.com/32EO4G56NJ
4.Install and start it,then press "Restore Backup image" button.
5.Congrats,your Andro has got new Recovery.
Please say thanks if i helped you.


Sent from Micromax A60 [rooted]
The Following User Says Thank You to fonehacker For This Useful Post: [ View ]
6th March 2011, 05:54 AM   |  #184  
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 16
 
146 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
This is a quick and better way... Thanks fonehacker...
After flashing recovery can i boot into recovery mode??
6th March 2011, 05:58 AM   |  #185  
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 16
 
146 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by rudie_techie

This is a quick and better way... Thanks fonehacker...
After flashing recovery can i boot into recovery mode??

Yeah!! fonehacker you did it... I am now able to boot into recovery after flashing this recovery... Thanks Maan!!
6th March 2011, 07:36 AM   |  #186  
Senior Member
Flag Bangalore;Surathkal
Thanks Meter: 46
 
193 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by fonehacker

So far the best and easiest way i could find to flash recovery image is by using a software on phone itself,no Pc required in the process.
So here it is:
1.First of all download the recovery image I posted and extract it in the root of your SD card.
2.Rename the image to "recovery-backup.img".
3.Download "Recovery flasher", I have uploded it here:
http://www.multiupload.com/32EO4G56NJ
4.Install and start it,then press "Restore Backup image" button.
5.Congrats,your Andro has got new Recovery.
Please say thanks if i helped you.


Sent from Micromax A60 [rooted]

Maccha, Thanks maccha!!!!!!! man you are the man!!!!!!!!
6th March 2011, 07:50 AM   |  #187  
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 16
 
146 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Will this be usefull in dumping stock rom? By "this" i mean : http://android.podtwo.com/romdump/ Or only recovery image will be made? I'm dumping it right now lets see what it gives me... One more step closer to froyo it seems...
6th March 2011, 08:01 AM   |  #188  
fonehacker's Avatar
Senior Member
Flag SNR
Thanks Meter: 935
 
242 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by rudie_techie

Will this be usefull in dumping stock rom? By "this" i mean : http://android.podtwo.com/romdump/ Or only recovery image will be made? I'm dumping it right now lets see what it gives me... One more step closer to froyo it seems...

i have had dumped the stock rom,recovery etc. Using adb a long ago but dont know wat to do do with them.They are the img files.
And for froyo,we need to compile it from source and that too in linux.
I have tried that too,but was unsuccessful due to loads of errors and lack of support.


Posted via Andro A60[rooted]
6th March 2011, 08:09 AM   |  #189  
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 16
 
146 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Compile Foryo and Stock Rom for Micromax A60 Android
Can you tell me how i can try compiling the froyo? I have ubuntu, fedora, winXP, Win7, Mac SnowLeopard wont mind trying in linux or Mac. Do i need to use SDK? Am trying that for now if i get any help... Also uploading the complete stock rom dump for micromax a60 android. May be someone else might use it... Just Hoping...
6th March 2011, 08:20 AM   |  #190  
fonehacker's Avatar
Senior Member
Flag SNR
Thanks Meter: 935
 
242 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Ok first of all,it can only be compiled in linux or mac.
Even if we successfully compiled a froyo for a60,we need to flash it to the device.there are 2 methods but as i know that a60 cannot connect to adb in swithed off state,we need to apply it as update.zip and that requires a custom recovery as the stock recovery cannot apply custom update.zip.
This concludes that first of all we need to compile a custom recovery for A60.

Posted via Andro A60[rooted]

Thread Closed Subscribe to Thread

Tags
2.2, borax12, froyo, froyo for micromax a60, micromax a60, update for micromax a60, zte n720, zte penguin
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Miscellaneous Android Development by ThreadRank