Android 5.0.2 and New Factory Images For Nexus 7 (Wi-Fi) Available

Android 5.0 is has been publicly available since early November, and the … more

Github Tutorial App Shows You How to Use… Github

Github can get pretty complicated and using it can become quite daunting, especially … more

Google Glass-like Clip-On For Regular Glasses Developed by Sony

For the price of $2,000, a pair of glasses that can run apps, take pictures, … more

Micromax Takes OnePlus to Court! Android Wear Receives Lollipop – XDA TV

Android 5.0 Lollipop is available officially for the Moto 360! … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

JMC: *** Flashing Guide ***

OP Monrad

23rd December 2010, 04:39 PM   |  #21  
Member
Thanks Meter: 6
 
59 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
Try to manualy flash dbdata after the JMA/C update.
here is the file http://www.megaupload.com/?d=QMY83UUE
23rd December 2010, 07:28 PM   |  #22  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Monrad

7) Now press POWER + VOL UP in order to enter recovery and let the TAB flash dbdata, it'll reboot and boot into android. (unplug your USB cable because Odin won't recognize it on some systems)

how long does this usualy take? mine's been sitting at "installing muti-CSC" for about 5 min now.

EDIT:
it gets better: I gave up and rebooted, and it didn't work, so I tried again with auto reboot disabled, this let me catch it on the first boot and get the CSC updated properly... for some reason none of my apps were wiped so i'm now factory resetting as it was FC city... now on to JMA then JMC, once more into the breach my friends.
Last edited by gpf_drizit; 23rd December 2010 at 07:51 PM.
23rd December 2010, 08:57 PM   |  #23  
Senior Member
Flag Renton, WA, USA
Thanks Meter: 21
 
620 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
More
this process worked for me.
I'm on the TMobile Tab, original ROM was: JJB.
I first installed JM6, with Odin. I just flashed the Rom (pda) part with repartition selected. In fact, I forgot to select the CSC & modem parts. After the first reboot (with lots of FC's), i flashed the dbdata.
At this stage my CSC and modem did show blank and only PDA showed JM6.
I then flashed JMA, without repartition and after the reboot and boot into recovery, all three entries showed JMA.

Then I followed the instructions just as given, and flashed JMC. Reboot into recovery and it rebuild the dbdata and factory reset once more.

Everything is working fine.
I have JMA, JMC, JMA when I do *#1234#

I'm using an AT&T simcard on this TMO tab and can make calls just fine.
Although I only get Edge, I mostly use the wifi, anyway.

Thanks for the great, detailed process description of how to install JMC - it really helped me a lit and the confidence to flash my tab for the first time.

Bert
23rd December 2010, 09:18 PM   |  #24  
Senior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 68
 
566 posts
Join Date:Joined: Jul 2004
More
Quote:
Originally Posted by lux209

Try to manualy flash dbdata after the JMA/C update.
here is the file http://www.megaupload.com/?d=QMY83UUE

how can i flash manually?

edit: i found it
Last edited by psxsnake; 23rd December 2010 at 09:32 PM.
23rd December 2010, 09:53 PM   |  #25  
Senior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 68
 
566 posts
Join Date:Joined: Jul 2004
More
all ok now
thanks
23rd December 2010, 10:23 PM   |  #26  
Member
Thanks Meter: 25
 
92 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
Quote:
Originally Posted by Filgaliel

How and where do I find the Dbdata file ?

When I go for step 7 i get the "canīt mount" and "media content failed" messages.

Edit:


I believe this can also be done from recovery.

Actually, once I messed up I could not get to any recovery. I was lucky that I managed to boot Android into some kind of state. So to be on the safe side I'd recommend to do factory reset before any flashing.
23rd December 2010, 10:31 PM   |  #27  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Can I go directly from JM6 to JMC, therefore skipping JMA, or is it better to just do it sequentially?
23rd December 2010, 10:53 PM   |  #28  
mauwri37's Avatar
Senior Member
Flag Modena,Emilia Romagna Italiy
Thanks Meter: 17
 
269 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Smile JMC flash ok its fluid !
I had to reflash the CSC OF jm6 after flash JMC, why do not you impopstava in ITV well, maybe it will be useful to others, very fluid room!

PDA:P1000XXJMC

PHONE:P1000XXJMA

CSC:P1000OXJM6
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	screen jmc.jpg
Views:	176
Size:	9.4 KB
ID:	471900  
Last edited by mauwri37; 23rd December 2010 at 11:13 PM.
23rd December 2010, 11:25 PM   |  #29  
jstuart83's Avatar
Senior Member
Clinton, MS
Thanks Meter: 2
 
144 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
More
Quote:
Originally Posted by alexnoalex

You are a good man, Monrad!
I followed steps and got my AT&T tab updated.

A word about wiping data: I had my Tab fully set up with original AT&T firmware and then I started installation I got into lots of trouble. Instead of recovery mode it went into blank screen with vertical white line (I suspect it did dbdata update behind it though), then it rebooted and my apps started crashing.
The only way to fix it was to get to setting and do factory reset. After that everything went by the book.

So you may want to clarify that data must be wiped from Android, unless you have some other way.

Thanks again

do you still get the white line after the reboot
24th December 2010, 12:36 AM   |  #30  
Skimi's Avatar
Senior Member
Flag Maia City
Thanks Meter: 23
 
239 posts
Join Date:Joined: Jun 2004
Donate to Me
More
JMC Test!
May someone please test if JMC still have the Bug of very slow email app when working with Exchange???

Many Thanks

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes