Post Reply

[How-To] Flash Euro ROM on T-Mobile or ATT Samsung Galaxy Tab (w/ video)

OP ayman07

25th December 2010, 02:13 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 444
 
1,018 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
ALRIGHT EVERYONE! IM WRITING IN CAPS SO THAT MEANS THIS IS IMPORTANT!

DUE TO SOME PROBLEMS THAT PEOPLE WERE HAVING (SPECIFICALLY THOSE WHO ARE FLASHING FROM A NON-STOCK TAB) I HAVE DECIDED TO PULL THE LINKS UNTIL WE GET A FOOL PROOF WAY OF FLASHING. THANKFULLY, ROTOHAMMER IS ALREADY WORKING ON THAT FOR US. I WILL UPDATE THIS ASAP.

REMEMBER FOLKS! DO NOT FLASH ANY FIRMWARES FROM SAMFIRMWARE.COM. FIRMWARES SUCH AS JMA, JMC, JMD ARE TO BE AVOIDED!! THIS COULD LEAD TO A BRICKED TAB.

UPDATE:

I recommend everyone use Roto's files here:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=894763

You can use this tutorial to show you how to flash files in general, I wont rewrite this whole thing though. If your flashing his files you dont have to download any of mine. If you have questions about his JME firmware then post it THERE. If you used my tutorial (which should work on all Tmobile & ATT tabs) then you can get help here too.

If you are on a bone stock T-Mobile tab and would like to the files to flash then PM me.


Thanks to RotoHammer & everyone else who participated in getting this to work. Here is my video. I hope it helps.

http://www.youtube.com/watch?v=9oADoLHWHH4

Okay guys here is the much asked video about how to flash the euro firmware on your tab. This is only for ATT & T-Mobile. PLEASE DONT DO THIS ON THE VERIZON OR SPRINT BECAUSE I DONT KNOW WHAT THE OUTCOME WILL BE. Please watch this video because the written portion will just be brief; I tried to make this as simple as possible. WE ARE NOT RESPONSIBLE IF YOUR TAB BREAKS: USE AT YOUR OWN RISK.

1) Download all the files you need from here:

http://www.thegalaxytabforum.com/ind...ng-galaxy-tab/

2) Turn off the Tab

3) Put the tab in download mode by holding the power button + volume down rocker simultaneously

4) Connect the tab to your WINDOWS machine. Sorry Macs!

5) Install the drivers; they are provided in the folder. If your on windows 7 the drivers will install themselves.

6) Launch the odin.exe (if you get an error about some missing .dll file then you need to install the Microsoft .Net framework from here):

http://www.microsoft...31-508d977d32a6

7) Make sure there the yellow box says Com:#. the # will be different for everyone. As long as its yellow you are good!

8) Select the pit file from the folder provided

9) Select PDA and the file from the FIRST folder

10) Make sure re-partition is selected as well as the other two options

11) Flash your device; this will take about 3 minutes and you will get a green PASS

12) If your tab didnt reboot then manually reboot it

13) Your tab should be stuck at a blackscreen at this point, THIS IS NORMAL!

14) Go back into download mode (power button + down volume rocker)

15) Close Odin and open it back up

16) Make sure the yellow box is highlighted again and your tab is connected

17) Flash the file from the SECOND folder; using PDA option

18) MAKE SURE REPARTION IS NOT CHECKED

19) The flashing will take about 3 minutes

20) The system SHOULD reboot, if not, just hold the power button for 10 seconds

21) The tab will start up and you should be at the setup screen

IF YOUR TAB GETS STUCK AT THE SAMSUNG LOGO:

1) DONT PANIC!

2) Turn off the tab by pressing the power button for 10 seconds

3) Go into recovery mode (power button + UP volume rocker)

4) Let it boot

5) Select Wipe/Data Factory Reset

6) Press home button to select and keep hitting it till it wipes

7) Reboot and Enjoy!


New Updated Firmware:

JMC-Roto: http://www.multiupload.com/I27JF1OZWQ

How to install updated Firmware:
1) Download

2) Repeat steps 14-21


Are you trying to get 3G working on your ATT tab? Go here:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=847273

Are you trying to get 3G working on T-Mobile Tab?

You cant....not yet.

Thanks to RotoHammer for his prerooted firmwares

Edit 12/26/10:

Alright guys there has been some talk about using firmwares (from samfirmware) that are leading to bricked tabs. You can get the nitty gritty details here but in summary...STAY AWAY FROM FIRMWARES NOT PREPARED BY TRUSTED XDA MEMBERS. I will only be posting updates that have been prepared by rotohammer. I'm happy to report that my packaged setup has gotten the rotohammer seal of approval and its 100% safe

Flash on!

Please stay on topic!

DONT FORGET THE THANKS BUTTON!
Last edited by ayman07; 11th March 2011 at 03:38 AM.
The Following 22 Users Say Thank You to ayman07 For This Useful Post: [ View ]
25th December 2010, 03:17 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 7
 
125 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Thanks for good work
25th December 2010, 04:18 AM   |  #3  
zombierockstar's Avatar
Senior Member
Flag Boise, Idaho
Thanks Meter: 9
 
122 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
Very awesome Ayman07! You rock!

Sent from my SGH-T849 using XDA App
25th December 2010, 04:21 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 67
 
1,929 posts
Join Date:Joined: Jun 2006
thanks, this helps alot!
25th December 2010, 07:03 AM   |  #5  
zombierockstar's Avatar
Senior Member
Flag Boise, Idaho
Thanks Meter: 9
 
122 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
Dude...it worked perfectly! Thanks again Ayman07!

Sent from my GT-P1000 using XDA App
25th December 2010, 02:31 PM   |  #6  
LordLugard's Avatar
Senior Member
Flag NYC
Thanks Meter: 293
 
1,733 posts
Join Date:Joined: Apr 2008
More
Very nice. T-mo Tab here. Worked for me, easy to perform. There sure are some niceties in the Euro ROM vs stock T-mo U.S ROM.
25th December 2010, 02:51 PM   |  #7  
ovigt71's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 29
 
489 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
this rom it will work to any other GSM Tabs? I have JMC rom (european version) and is not branded from any carrier! thanks in advance!
25th December 2010, 05:31 PM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 444
 
1,018 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Yes this will work with your euro tab as well.

@Everyone you are all welcome

Quote:
Originally Posted by ovigt71

this rom it will work to any other GSM Tabs? I have JMC rom (european version) and is not branded from any carrier! thanks in advance!


edit:

I guess i should have been more clear. If your on a euro tab and ur on JMC already and want to go to JMD you should just select the PDA option and the ROM and it should update. You might have to do a factory wip though.

From the Tab.

www.twitter.com/ayman07
Last edited by ayman07; 25th December 2010 at 08:14 PM.
The Following 4 Users Say Thank You to ayman07 For This Useful Post: [ View ]
25th December 2010, 06:17 PM   |  #9  
ovigt71's Avatar
Senior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 29
 
489 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Quote:
Originally Posted by ayman07

Yes this will work with your euro tab as well.

@Everyone you are all welcome





From the Tab.

www.twitter.com/ayman07

thanks, I'll give a try!
25th December 2010, 06:47 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: May 2008
@ayman07

Thanks!! Awesome video, at last i understand what i'm about to do!!

A few questions:

1. I see that there is also a Roto-JMC (or even a JMD) firmware. Can it be used instead of Roto-JMA you suggested in your video (as "flash second" step)?

2. Will this update (to JMA or JMC/D) cause 3G to stop working? I think i saw posts that mentioned it on other threads.

3. I saw on other threads that sometimes screen buttons stay on after the firmware update. Will it happen after this update?

Thanks A LOT!!!
Michael.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes