Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,466 Members 50,835 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

UrukDroid 1.6 (Android) on ext4, full r/w access, su (root), SDE

Tip us?
 
$aur0n
Old
#1001  
$aur0n's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 499
Posts: 1,453
Join Date: Nov 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by sublimejosh2000 View Post
I still get force close on EVERTHING when I boot up...
Removed everything in /data/data/* and in /data/dalvik-cache/*

ADW launcher and every app I have installed gives a force close on reboot...

Any other ideas?
Yep - remove further I had this situation once - I've tried to find whats going on by making diff of my backup and current (bad) file state in /data - I couldn't find any good reason for that. Putting files from backup /data - helped.

You can remove everything (every directory) in data - except /data/app - this are your apps binaries. If you remove everything else - you will have fresh boot with Archos wizard - but all apps will stay.

@fnetf - congratulation - 1000 post
 
fisha21
Old
#1002  
fisha21's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter 3,979
Posts: 2,204
Join Date: Nov 2007

 
DONATE TO ME
@$aur0n: I know you've given up on the Geolocation issue for now (can't say I blame you) but had one observation to add. I installed kenyu's gapps v5 on stock Android, then installed your 0.4.2, including the copy data command. When i booted into 0.4.2, geolocation was working with both my Beautiful Weather widget, and with Google maps. The problem came when I tried to access the Market-not only wouldn't Market load, but could no longer connect via USB, something about system not being able to mount USB storage.

Had a couple of other ideas, but need to reinstall 0.4.2 first to get USB connection back. Spent all day on it, but suddenly it won't boot past the Archos splash screen!
 
cnewsgrp
Old
(Last edited by cnewsgrp; 5th November 2011 at 01:28 PM.)
#1003  
Senior Member
Thanks Meter 138
Posts: 1,020
Join Date: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by $aur0n View Post
I don't know how adfree works - but from what you are saying - it just replace /etc/hosts file (i wrote already in this thread about this method - somewhere on the beginning) - download this host file (I've mentioned) and replace /etc/hosts - it's that simple.

Probably adfree try to do some "magic's" to hack the phone - and here it does not have to do nothing - probably
Here is the hosts file I used. Instructions
  1. Download and then unzip the file.
  2. Then rename the file to hosts
  3. Using Root explorer go to /etc
  4. Make a copy of currents hosts file
  5. Then copy the downloaded hosts file from sdcard to /etc
  6. reboot

Credit: http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htm
 
Big-A-Rob
Old
#1004  
Senior Member
Thanks Meter 33
Posts: 406
Join Date: Aug 2010
Location: Seattle, Wa
Quote:
Originally Posted by $aur0n View Post
There is probably some difference with 70H, since as I recall only users of this device reports some battery issues... It's hard to tell where is the problem - have you tried first Uruk kernel (2.0.71-1) - this one was almost stock release (ext4 support mainly add). I guest it requires someone with A70H to take closer look at this problem.
Tried clean install of everything again including SDE. Flashed the 2.0.71-1 kernel with the 0.4.1 initramfs but still have the same problem. It is unusable in this condition. Is there any tests you would like me to run for you since you don't gave an A70H? If you give me steps I can do them but I am not a dev. Thanks.


Sent from my GB Evo
 
bthoven
Old
(Last edited by bthoven; 24th January 2011 at 05:05 AM.)
#1005  
bthoven's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 262
Join Date: Jun 2008
Location: Bangkok
I've using iPad before I got this Archos 70. I intend to get experience of Android from Archos for a while and sell it. However, after playing with it, even the stock rom + LauncherPro+ plus Smartkeyboard, it won't let me down at all. The operation is smooth (not to iPad level, but unbelievably closed) and a lot of useful software too. So I decide to keep it and carry it with me when I'm not at home due to its smaller, thinner, and lighter tablet. (At home, I still come back to my iPad).

I've tried Urukdroid since 0.2 till 0.4 and thanks for $aur0n and team for their excellent job. Though it is quite a painful process at first because I didn't have experience in Linux before; I learned a lot about it along the painful process. Now I can somewhat improvise without strictly following step-by-step instruction on the first post.

As you know, each Urukdroid version has at least one weakness and the weakness of 0.41 is the malfunction of the Network Location.

I hope with next version (s), $aur0n can provide a perfect root environment for my Archos 70IT (8gb). For now Network Location problem is not a big issue for me because I can use my iPhone for that function; but it's nicer to have it works on a bigger screen. Now I'm very happy with my Archos.

I also found that with good sdcard whether it is class 2 or 4, it still gives me very smooth and fast operation. The latest card I use is Sandisk class 4, 4GB.

Just a warning, you don't need swap file. It will only make your Archos much slower.
 
cajl
Old
#1006  
cajl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 167
Posts: 838
Join Date: May 2008
Location: near PARIS (94)

 
DONATE TO ME
i use this [Kernel] Archos Gen8 Kernel (Fry egg; min/max: 300/1280Mhz) (Updated: 17-JAN-2011)

i would like to change for Urukdroid

is it ok with the full process ?
The old man of Archos
All Archos from JUKEBOX 6000 to GEN XX
see that
http://www.jbmm.fr/2010/10/23/ma-folie-archosienne/
THANKS for your THANKS
 
$aur0n
Old
#1007  
$aur0n's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 499
Posts: 1,453
Join Date: Nov 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by fisha21 View Post
@$aur0n: I know you've given up on the Geolocation issue for now (can't say I blame you) but had one observation to add.
I said I leave it for now - to give up at all. It simply a matter of time - i can fix/add new features that I already know how to do it - later I can weird stuff

Quote:
Had a couple of other ideas, but need to reinstall 0.4.2 first to get USB connection back. Spent all day on it, but suddenly it won't boot past the Archos splash screen!
Please do, perhaps there is something real trivial that causes this problem and can be easily fixed.
 
jm123
Old
#1008  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Nov 2007
Thanks for the great job !
I have installet Urukdroid parallel to the stock-2.0.54-Firmware. It works great BUT the Wifi-Performance is much less than with 2.0.54. Automatic reconnection to my router after sleep fails (no problem with 2.0.54).
The same was with the original 2.0.71, because that I have downgrade to 2.0.54.

Greets
Axel
 
$aur0n
Old
#1009  
$aur0n's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 499
Posts: 1,453
Join Date: Nov 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jm123 View Post
Thanks for the great job !
I have installet Urukdroid parallel to the stock-2.0.54-Firmware. It works great BUT the Wifi-Performance is much less than with 2.0.54. Automatic reconnection to my router after sleep fails (no problem with 2.0.54).
The same was with the original 2.0.71, because that I have downgrade to 2.0.54.
Can you give me yours rootfs (2.0.54) - it's one big file on stock system partition (you'll have to mount it, copy and put on some rapidshare/megaupload). Or you can try buy yourself it here is any difference in wifi firmware.
 
$aur0n
Old
(Last edited by $aur0n; 24th January 2011 at 09:28 AM.)
#1010  
$aur0n's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 499
Posts: 1,453
Join Date: Nov 2010

 
DONATE TO ME
Default Logo hunting!!!

Logo hunting challenge !

I've asked yesterday author of "uruk helmet", that I cut/paste in UrukDroid logo, for permission to use (I've created it on the beginning as joke mainly). He did not agree do it freely - so we need some new helmet/logo - that can be used of course, in this type of community project.

Tags
archos, ext4, gen8, root, urukdroid
Thread Tools
Display Modes