FORUMS

OnePlus 2 Teardown, Major Android Vulnerability – XDA TV

The OnePlus 2 has been officially released. That and much more news is … more

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

[Q] Archos 101 Broken screen

18 posts
Thanks Meter: 2
 
By Bigwasp, Junior Member on 4th January 2011, 02:19 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi Guys,

I have a 101 16GB with a broken screen. Archos no longer repair this as it is out of warranty.

Can someone help, is there any reason why I couldn't replace the screen and digitizer myself?

Does any know where to purchase screens for the 101? I have checked ebay and there is one but that doesn't come with a Digitizer.

or can some suggest where could replace it for me?

Thanks
BW
Last edited by Bigwasp; 4th January 2011 at 02:23 PM.
 
 
4th January 2011, 04:08 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
More
Quote:
Originally Posted by Bigwasp

Hi Guys,

I have a 101 16GB with a broken screen. Archos no longer repair this as it is out of warranty.

Can someone help, is there any reason why I couldn't replace the screen and digitizer myself?

Does any know where to purchase screens for the 101? I have checked ebay and there is one but that doesn't come with a Digitizer.

or can some suggest where could replace it for me?

Thanks
BW

Yeah, apparently Archos don't cover hardware issues unless it's an issue with defective hardware.

I broke my screen too. I had a good look around for new screen and digitizer but couldn't find any. In fact, I reckon the one that you found on ebay was made for the (very similar) 10.2" laptop. I haven't checked in a while so I could be wrong, but that was all that I could find.

I assume when you say Archos won't repair it, you mean they won't repair it for free?

I ended up having to send mine back to Archos for repair and it cost €123 altogether. It also took close to 2 months to get back to me. Just got it back there on the 30th of December.
4th January 2011, 11:03 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
No Archos won't repair it full stop. The start of the week it broke they had stopped repairing out of warranty and because this is not warranty they will not repair. I told them I was willing to pay. Made no difference.
5th January 2011, 10:08 AM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
More
Wow, really? Sorry to hear that. It does beg the question though... How many devices had broken screens repaired before they pulled the plug?

Unfortunately, I think it's a bit too early for a 3rd party to fix the device, it just hasn't been out long enough for the parts to be manufactured yet. But it's surely only a matter of time.

Note: I was actually sent back a new device. Different serial number. Maybe they just don't have the stock to send out replacement devices. We all know the difficulty they are having keeping up with demand (which in itself is a bit ridiculous but that's another story).

I'm in Ireland by the way.
5th January 2011, 10:50 AM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
I'm in Ireland also, what was wrong with yours? if it was a cracked screen when did you send it back?
6th January 2011, 09:38 AM |#6  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
More
Yep, cracked screen. I put the charger in with the device in my bag and it must have gotten a pretty bad bang but when I took it out the screen was cracked.

I got my device at the start of November. The 5th I think. It broke on the 10th (5!! days after I had it ). I had it in the post by the 15th at the latest.
11th January 2011, 11:40 PM |#7  
txtmikhail's Avatar
Senior Member
Flag Virginia,USA
Thanks Meter: 379
 
More
archos tried to charge me $209 for a replacement screen.. they said that the screen cost the most to manufacture.. i know thats gotta be a lie for $208....

tigerdirect.com who i brought the archos from is willing to replace it since im within my 30days policy.. so helpfully ill be back in business by next month..
1st November 2011, 02:15 PM |#8  
Junior Member
Flag London
Thanks Meter: 0
 
More
Archos Repairs Service
If you want to order an Archos part (LCD screen ,Touch screen ,Hard drive,Charging connector ,Main board ,Head phone connector or any other parts)Please contact us repair-my-device.com .Or you can send it to us for repair.
2nd November 2011, 04:51 PM |#9  
joefloater's Avatar
Senior Member
Flag windsor
Thanks Meter: 26
 
More
Quote:
Originally Posted by calmant224

If you want to order an Archos part (LCD screen ,Touch screen ,Hard drive,Charging connector ,Main board ,Head phone connector or any other parts)Please contact us repair-my-device.com .Or you can send it to us for repair.

I contacted, 130 pounds + 14 pound shipping = $233 canadian. I can buy a brand new 101 for 260 right from Archos..... can you say " giving it to us up the hoop"........Pass!!
6th December 2011, 04:22 AM |#10  
gammaRascal's Avatar
Senior Member
Flag SoCal
Thanks Meter: 86
 
More
My wife just dropped hers and the digitizer is shattered - the screen works fine, still boots and displays everything. Touch input is non-responsive, however.

Looking around I'm finding out that it's a wash. Can't even buy aftermarket parts to fix it myself. What a ****ing shame.
Last edited by gammaRascal; 24th April 2012 at 12:58 PM.
6th December 2011, 05:15 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by gammaRascal

My wife just dropped hers and the digitizer is shattered - the screen works fine, still boots and displays everything. Touch input is none responsive, however.

Looking around I'm finding out that it's a wash. Can't even buy aftermarket parts to fix it myself. What a ****ing shame.

Plug in a keyboard/mouse
Last edited by jakesonline; 6th December 2011 at 05:22 AM.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes